VIDEO  Amintiri din comunism: Istoria grupului Vouă, povestită de fondatorul lui, Adrian Fetecău

Pe canalul de YouTube „Compania Teatrală Vouă” puteţi vedea, într-un lung serial, „Istoria Vouă” despre o trupa cărei activitate se întinde pe durata a mai bine de patru decenii.

Urmărește
2089 afișări
Imaginea articolului Amintiri din comunism: Istoria grupului Vouă, povestită de fondatorul lui, Adrian Fetecău

Amintiri din comunism: Istoria grupului Vouă, povestită de fondatorul lui, Adrian Fetecău

Adrian Fetecău, cel care a creat trupa la începutul anului 1982, când era student în anul V la Politehnica bucureşteană, vorbeşte în primele cinci episoade, de câte o oră, postate deja, despre atmosfera de teroare din societatea comunistă în perioada când a apărut Grupul Vouă, integrat în mişcarea culturală studenţească, o adevărată formă de dizidenţă faţă de regimul ceauşist.

În condiţiile în care de-abia apăruseră în România camerele video, Grupul Vouă a avut şansa uriaşă ca două spectacole, din ‘88 şi dib ’89, să-i fie înregistrate integral, aproape clandestin, în săli înţesate de studenţi.

Astfel, Adrian Fetecău îşi susţinea afirmaţiile despre momentele deosebit de curajoase, cu atacuri pe faţă la adresa cuplului dictatorial, cu înregistrări video unice, prezentate în premieră în cele trei episoade pe care le puteţi viziona deja.

Urmează şi alte înregistrări „bombă”, în prima parte serialul constituindu-se, pentru cei tineri, într-un adevărat „curs” despre cum a fost cu adevărat în comunism, societate în care, cu bune, cu rele, au trăit alţi... tineri!

Episoadele care vor evoca activitatea Grupului Vouă după 1989 vor fi şi ele pline de surprize, pentru că, din păcate, cenzura nu a dispărut niciodată.

Astfel, tot în premieră, va putea fi vizionată o emisiune, din 1994, anunţată în programul TV tipărit şi scoasă ulterior din grilă de TVR, cu doar două ore înainte de ora de difuzare, pe motivul că era prea „îndrăzneaţă” pentru acele vremuri!

Iată doar câteva argumente ca să urmăriţi pe YouTube povestea sinceră şi nefardată a unei trupe care a scris istorie în umorul românesc. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici