Adrian Fetecău, cel care a creat trupa la începutul anului 1982, când era student în anul V la Politehnica bucureşteană, vorbeşte în primele cinci episoade, de câte o oră, postate deja, despre atmosfera de teroare din societatea comunistă în perioada când a apărut Grupul Vouă, integrat în mişcarea culturală studenţească, o adevărată formă de dizidenţă faţă de regimul ceauşist.
În condiţiile în care de-abia apăruseră în România camerele video, Grupul Vouă a avut şansa uriaşă ca două spectacole, din ‘88 şi dib ’89, să-i fie înregistrate integral, aproape clandestin, în săli înţesate de studenţi.
Astfel, Adrian Fetecău îşi susţinea afirmaţiile despre momentele deosebit de curajoase, cu atacuri pe faţă la adresa cuplului dictatorial, cu înregistrări video unice, prezentate în premieră în cele trei episoade pe care le puteţi viziona deja.
Urmează şi alte înregistrări „bombă”, în prima parte serialul constituindu-se, pentru cei tineri, într-un adevărat „curs” despre cum a fost cu adevărat în comunism, societate în care, cu bune, cu rele, au trăit alţi… tineri!
Episoadele care vor evoca activitatea Grupului Vouă după 1989 vor fi şi ele pline de surprize, pentru că, din păcate, cenzura nu a dispărut niciodată.
Astfel, tot în premieră, va putea fi vizionată o emisiune, din 1994, anunţată în programul TV tipărit şi scoasă ulterior din grilă de TVR, cu doar două ore înainte de ora de difuzare, pe motivul că era prea „îndrăzneaţă” pentru acele vremuri!
Iată doar câteva argumente ca să urmăriţi pe YouTube povestea sinceră şi nefardată a unei trupe care a scris istorie în umorul românesc.