- Home
- Cultură-Media
- LOCARNO, (12.08.2010, 17:20)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ana Ularu - premiul criticii elveţiene pentru interpretare, la Locarno, pentru rolul din "Periferic"
Actriţa Ana Ularu a primit, joi, trofeul Boccalino - premiul criticii elveţiene pentru cea mai bună actriţă, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din filmul "Periferic", de Bogdan George Apetri, aflat în competiţia oficială a evenimentului.
Urmărește
630 afișări
Ana Ularu - premiul criticii elveţiene pentru interpretare, la Locarno, pentru rolul din "Periferic"
Ana Ularu joacă unul dintre rolurile principale din "Periferic", alături de Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma, cu toţii prezenţi zilele acestea la Locarno.
Pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru, scenariul lungmetrajului "Periferic" este scris de Tudor Voican şi Bogdan George Apetri şi spune povestea Matildei, în interpretarea Anei Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu trecutul ei dureros -familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Actriţa Ana Ularu, în vârstă de 25 de ani, a avut unul din rolurile principale în filmul "Italiencele" (2004), de Napoleon Helmis. Actriţa a mai jucat în scurtmetrajul "Turkey girl", de Cristian Mungiu, din filmul colectiv "Obiecte pierdute/ Lost and Found", în "Hârtia va fi albastră", de Radu Muntean, dar şi în "Tinereţe fără tinereţe", al lui Francis Ford Coppola.
Alături de actori, delegaţia care susţine filmul în competiţia de la Locarno este formată din regizorul Bogdan George Apetri, editorul Eugen Kelemen, producătorul Alexandru Teodorescu, producătorul delegat Daniel Burlac, producător executiv Oana Kelemen, producătorul asociat Mihaela Popescu şi coproducătorul Josef Aichholzer.
Selectată în competiţia oficială a celei de-a 63-a ediţii a prestigiosului Festival de Film de la Locarno, desfăşurată între 4 şi 14 august, pelicula a avut, marţi, prima proiecţie oficială, urmată de alte două vizionări, miercuri şi joi.
"Mă bucură această primă selecţie", spune Bogdan Apetri. "Ca regizor, lucrul pe care ţi-l doreşti înainte de toate este ca filmul tău să atingă, într-un fel sau altul, cât mai mulţi oameni. Pentru mine, festivalurile sunt, în primul rând, o modalitate de a ajunge la spectatori - iar Locarno e un prim pas important. Atât eu, cât şi echipa de filmare şi actorii abia aşteptăm întâlnirea cu publicul din ţară, întâlnire care sperăm să fie cât mai curând", a mai declarat regizorul.
Produs de Saga Film, "Periferic" este debutul în lungmetraj al lui Bogdan George Apetri. Tânărul regizor a absolvit Universitatea Columbia din New York, cu specializare dublă în regie de film şi imagine şi a fost nominalizat la Student Academy Awards (Oscar pentru studenţi) în 2006. Scurtmetrajele regizate de Bogdan Apetri au fost selecţionate şi au rulat cu succes la multe festivaluri de film din întreaga lume (Clermont-Ferrand, Rotterdam, Palm Springs, Cottbus, Montreal). Bogdan Apetri a coprodus recent filmul american "3 Backyards", regizat de Eric Mendelsohn, care a câştigat premiul pentru cea mai bună regie la Festivalul Sundance 2010.
Încă din perioada dezvoltării scenariului, "Periferic" s-a făcut remarcat în cadrul mai multor festivaluri, în secţiunile dedicate proiectelor în dezvoltare, precum piaţa de coproducţii de la Berlinală, Paris Project, Cinelink Sarajevo, Centeast Warsaw Film Festival şi Agora Work in Progress din cadrul Festivalului de Film de la Salonic.
"Periferic" este o coproducţie româno-austriacă, iar coproducătorul Josef Aichholzer (Aichholzer Filmproduktion) este deţinătorul unui premiu Oscar pentru cel mai bun film străin: "Falsificatorii/ Die Falscher" (2007). Filmul este distribuit pe plan internaţional de MK2, unul dintre cei mai mari distribuitori internaţionali de film.
În competiţia oficială a celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de la Locarno mai rulează filmul românesc "Morgen", debutul în lungmetraj al lui Marian Crişan.
Festivalul de Film de la Locarno, fondat în 1946, este unul dintre cele mai vechi şi mai importante evenimente de gen din lume, alături de cele de la Cannes şi Veneţia. De-a lungul anilor, datorită încercării de a descoperi noi talente şi tendinţe, festivalul a fost o rampă de lansare pentru regizori precum Stanley Kubrick, Milos Forman, Jim Jarmusch, Mike Leigh, Gus Van Sant, Spike Lee şi mulţi alţii.
Selecţia de filme înglobează în fiecare an principalii autori de azi şi de mâine, Locarno fiind, între 4 şi 14 august, capitala cinema-ului de autor.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Festivalul de Film de la Locarno 2010 a început
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe