ANAF: Realitatea Media înregistra pierderi semnificative pe 2008 şi tranzacţii mari cu afiliaţii

Inspecţia fiscală generală la Realitatea Media a fost decisă din cauză că societatea înregistra pierdere fiscală semnificativă în 2008, avea declarat un cuantum redus al obligaţiilor fiscale şi un volum semnificativ al tranzacţiilor derulate cu persoane afiliate, se arată într-un comunicat al ANAF.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului ANAF: Realitatea Media înregistra pierderi semnificative pe 2008 şi tranzacţii mari cu afiliaţii

ANAF: Realitatea Media înregistra pierderi semnificative pe 2008 şi tranzacţii mari cu afiliaţii

"Ca urmare a următoarelor constatări din timpul inspecţiei fiscale parţiale declanşată în 28 septembrie 2009: societatea înregistra la sfârşitul anului 2008 pierdere fiscală semnificativă; cuantumul redus al obligaţiilor fiscale reprezentând impozite şi taxe datorate bugetului general consolidat declarate de societate; volumul semnificativ al tranzacţiilor economico-financiare derulate cu persoane afiliate constând în cumpărări şi vânzări de bunuri şi prestări de servicii, inspecţia fiscală parţială s-a transformat în inspecţie fiscală generală, conform Ordonanţei de Guvern 92/2003 privind Codul de procedură fiscală", se precizează în comunicatul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Realitatea TV a prezentat luni un material în care susţine că, începând din 7 decembrie, "când a devenit clar cine era noul preşedinte al ţării", trustul de presă a fost supus verificărilor inspectorilor direcţiei anti-fraudă din ANAF, care au paralizat activitatea financiar contabilă, pentru că au controlat zeci de mii de documente privind contractele de drepturi de autor ale jurnaliştilor postului.

"Controlul vine la doar câteva luni după ce, în primăvara lui 2009, ANAF investigase exact aceleaşi contracte referitoare la anii 2006-2007, fără a descoperi nereguli. Explicaţia acestei acţiuni este simplă: controlul vine din ordinul direct al premierului Emil Boc, aşa cum reporterii RTV aveau să afle chiar de la politicieni PD-L", se susţine în material.

ANAF precizează că inspecţia fiscală parţială la Realitatea Media SA s-a declanşat în 28 septembrie 2009, urmare solicitării societăţii de rambursare a taxei pe valoare adaugată, înscrisă în decontul aferent lunii iunie 2009, depus în 22 iulie 2009.

"Din datele existente la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în luna august 2009, societatea figura în procedura de deschidere a insolvenţei, fapt ce constituie potrivit Ordinului Ministrului Finanţelor Publice 1857/2007 capitolul 3, punctul 4, litera b, element de risc fiscal ridicat, iar pe cale de consecinţă rambursarea TVA se realizează după efectuarea inspecţiei fiscale. De asemenea, în cazul marilor contribuabili, Codul de procedură fiscală prevede că termenul de efectuare a verificărilor este de până la 6 luni, astfel că, inspecţia fiscală generală la REALITATEA MEDIA SA, care este încadrată în categoria marilor contribuabili, este în termenul legal de desfăşurare", potrivit ANAF.

Autoritatea fiscală mai menţionează că în perioada 27 octombrie 2009 - 10 decembrie 2009 inspecţia fiscală a fost suspendată în baza Codului de procedură fiscală şi a Ordinul 708/2006 privind condiţiile şi modalităţile de suspendare a inspecţiei fiscale, urmare solicitării unor controale încrucişate la principalii furnizori de servicii ai societăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici