- Home
- Cultură-Media
- SARAJEVO, (27.07.2009, 18:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anamaria Marinca şi Marian Crişan, membri ai juriilor la Festivalul de la Sarajevo
Actriţa Anamaria Marinca şi regizorul Marian Crişan fac parte din juriile competiţiilor de lungmetraj, respectiv scurtmetraj, ale Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, ce are loc între 12 şi 20 august, informează site-ul evenimentului.
Urmărește
63 afișări
Anamaria Marinca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Regizorul Corneliu Porumboiu a fost desemnat preşedinte al unui juriu special al secţiunii Scurtmetraj, ce va acorda un premiu special, care implică o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.
Alături de Porumboiu, din acest juriu vor mai face parte Dylan Leiner, vicepreşedinte Sony Pictures Classics (divizia de producţie şi achiziţii), şi Eva Vezer, director al Hungarian Film Union.
Actriţa Anamaria Marinca, cunoscută în special pentru rolul Otiliei din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, distins cu Palme d'Or în 2007, va face parte din juriul secţiunii Lungmetraj, alături de regizorul maghiar Benedek Fliegauf, directorul departamentului Film al Festivalului de la Cannes, Wieland Speck, director al programului Panorama al Festivalului de la Berlin, şi actriţa Mirjana Karanovic din Serbia (preşedintele juriului).
Regizorul Marian Crişan face parte din juriul competiţiei de scurtmetraje a festivalului, alături de Hannah McGill, director artistic al Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, şi Igor Stankovic, director şi fondator al companiei de distribuţie MCF MegaCom.
"Felicia înainte de toate", debutul în lungmetraj al lui Răzvan Rădulescu, va avea premiera mondială la Sarajevo, în competiţia de lungmetraj a festivalului de la Sarajevo.
România este reprezentată în competiţia de scurtmetraj de "O familie", de Emanuel Pârvu.
Filmul "Constantin şi Elena", de Andrei Dăscălescu, distins cu premiul pentru debut la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), participă în competiţia de documentare a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo.
Corneliu Porumboiu mai este, de asemenea, prezent la Sarajevo cu pelicula "Poliţist, adjectiv", inclusă în secţiunea In Focus, alături de "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude.
Proiectele "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean şi proiectul de lungmetraj al lui Marian Crişan "Morgen" participă la piaţa de coproducţii CineLink, care va avea loc în cadrul festivalului.
În plus, România este reprezentată de Iulia Rugină în proiectul "Sarajevo, City of Film", care reuneşte mai mulţi artişti din centrul şi estul Europei, ce lucrează la o peliculă turnată în capitala Bosniei. Rugină a regizat filmul "Museum of Broken Relationships", al cărui scenariu îl semnează. Filmul, turnat între 4 şi 6 mai la Sarajevo, va fi prezentat la festival, în august.
Zece tineri artişti români participă la Sarajevo Talent Campus, care oferă workshop-uri pe teme legate de industria filmului.
Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs şi scris de Cristian Mungiu, va deschide cea de-a 15-a ediţie a Festivalului.
Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este cel mai important eveniment de gen din Europa de Est, având, de-a lungul timpului, oaspeţi precum Kevin Spacey, John Malkovich, Gerard Depardieu şi solistul trupei U2, Bono.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Anamaria Marinca, elogiată în presa britanică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe