- Home
- Cultură-Media
- SARAJEVO, (27.07.2009, 18:44)
Anamaria Marinca şi Marian Crişan, membri ai juriilor la Festivalul de la Sarajevo
Actriţa Anamaria Marinca şi regizorul Marian Crişan fac parte din juriile competiţiilor de lungmetraj, respectiv scurtmetraj, ale Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, ce are loc între 12 şi 20 august, informează site-ul evenimentului.
Urmărește
63 afișări
Anamaria Marinca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Regizorul Corneliu Porumboiu a fost desemnat preşedinte al unui juriu special al secţiunii Scurtmetraj, ce va acorda un premiu special, care implică o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Alături de Porumboiu, din acest juriu vor mai face parte Dylan Leiner, vicepreşedinte Sony Pictures Classics (divizia de producţie şi achiziţii), şi Eva Vezer, director al Hungarian Film Union.
Actriţa Anamaria Marinca, cunoscută în special pentru rolul Otiliei din "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, distins cu Palme d'Or în 2007, va face parte din juriul secţiunii Lungmetraj, alături de regizorul maghiar Benedek Fliegauf, directorul departamentului Film al Festivalului de la Cannes, Wieland Speck, director al programului Panorama al Festivalului de la Berlin, şi actriţa Mirjana Karanovic din Serbia (preşedintele juriului).
Regizorul Marian Crişan face parte din juriul competiţiei de scurtmetraje a festivalului, alături de Hannah McGill, director artistic al Festivalului Internaţional de Film de la Edinburgh, şi Igor Stankovic, director şi fondator al companiei de distribuţie MCF MegaCom.
"Felicia înainte de toate", debutul în lungmetraj al lui Răzvan Rădulescu, va avea premiera mondială la Sarajevo, în competiţia de lungmetraj a festivalului de la Sarajevo.
România este reprezentată în competiţia de scurtmetraj de "O familie", de Emanuel Pârvu.
Filmul "Constantin şi Elena", de Andrei Dăscălescu, distins cu premiul pentru debut la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), participă în competiţia de documentare a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo.
Corneliu Porumboiu mai este, de asemenea, prezent la Sarajevo cu pelicula "Poliţist, adjectiv", inclusă în secţiunea In Focus, alături de "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude.
Proiectele "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, "Marţi, după Crăciun", de Radu Muntean şi proiectul de lungmetraj al lui Marian Crişan "Morgen" participă la piaţa de coproducţii CineLink, care va avea loc în cadrul festivalului.
În plus, România este reprezentată de Iulia Rugină în proiectul "Sarajevo, City of Film", care reuneşte mai mulţi artişti din centrul şi estul Europei, ce lucrează la o peliculă turnată în capitala Bosniei. Rugină a regizat filmul "Museum of Broken Relationships", al cărui scenariu îl semnează. Filmul, turnat între 4 şi 6 mai la Sarajevo, va fi prezentat la festival, în august.
Zece tineri artişti români participă la Sarajevo Talent Campus, care oferă workshop-uri pe teme legate de industria filmului.
Filmul-omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs şi scris de Cristian Mungiu, va deschide cea de-a 15-a ediţie a Festivalului.
Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo este cel mai important eveniment de gen din Europa de Est, având, de-a lungul timpului, oaspeţi precum Kevin Spacey, John Malkovich, Gerard Depardieu şi solistul trupei U2, Bono.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Anamaria Marinca, elogiată în presa britanică
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:35
-
astăzi, 11:30
Consiliul UE adoptă recomandări pentru ţările în procedură de deficit excesiv, între care România