Andi Vasluianu, Ada Navrot şi Dan Bordeianu, ambasadori onorifici ai Teatrului Nottara din Capitală

Actorii Andi Vasluianu, Ada Navrot şi Dan Bordeianu au devenit ambasadori onorifici ai Teatrului Nottara din Capitală, au anunţat reprezentanţii instituţiei, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Urmărește
301 afișări
Imaginea articolului Andi Vasluianu, Ada Navrot şi Dan Bordeianu, ambasadori onorifici ai Teatrului Nottara din Capitală

Andi Vasluianu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"De acum, toate interviurile pe care noi, ca secretariat literar, le aranjăm vor fi destinate acestora trei. Sigur că, alături de ei, va merge şi câte o vedetă consacrată, sigur că ne va reprezenta şi aceasta", a declarat Marinela Ţepuş, directorul Teatrului Nottara.

Această iniţiativă are scopul de a oferi o mai bună promovare Teatrului Nottara, prin intermediul celor trei tineri actori.

"Nu am ştiut în teatru (până acum, n.r.) că avem nevoie de un serviciu de marketing. Pentru că nu am crezut (...) că un spectacol de teatru este un produs cultural care trebuie ambalat ca orice alt produs pentru a fi vândut", a mai spus Marinela Ţepuş.

Actriţa Ada Navrot a declarat că această iniţiativă este una foarte bună pentru actori, dar ceea ce este foarte important este calitatea spectacolelor.

"Dacă teatrul a luat iniţiativa aceasta, mi se pare foarte lăudabilă, în perspectiva şi a viitorilor ani, în care alţi colegi vor juca mai mult şi vor fi şi ei, la rândul lor, aşezaţi într-o vitrină. Aşteptăm şi noi, ca trupă, proiecte performante şi să nu dezamăgim. Să nu ne pierdem minţile şi să ne vedem de muncă", a spus Ada Navrot.

La rândul său, Andi Vasluianu s-a declarat onorat că "este împins în faţă" şi a mai spus că el consideră că cel mai important este realizarea unor spectacole de calitate.

"(...) mai degrabă mi-ar plăcea calitatea spectacolelor să crească şi ele vor creşte calitativ, datorită întâlnirilor pe care o să le avem cu regizorii care deja încep să apară şi să vină aici, la Nottara. Regizori destul de buni. De fapt, ce vreau eu să subliniez e că cel mai important e că Marinela (Marinela Ţepuş, n.r.) cumva încearcă să schimbe şi să reînoiască teatrul. Mai degrabă, aş vrea s-o susţin pe ea", a declarat Andi Vasluianu.

De asemenea, Dan Bordeianu a menţionat că este important ca actorii să transmită "mesajul de pe scenă (...) într-o formă calitativă cât mai bună, cât mai multor oameni".

"Sunt actor în Teatrul Nottara de 12 ani. Este evident şi destul de clar pentru mulţi oameni din colectivul nostru şi poate şi pentru mulţi de afară că de ceva luni bune (...) se mişcă lucrurile într-o direcţie din ce în ce mai pozitivă aici (la Teatrul Nottara, n.r.). Simt asta", a spus Dan Bordeianu.

"Singurul lucru pe care mi-l asum este să păstrez imaginea mea ca actor al Teatrului Nottara cât mai decentă şi cât mai aproape de ţinta acestui teatru, adică teatru de calitate", a mai spus Dan Bordeianu.

Ada Navrot a absolvit Academia de Teatru şi Film "I. L. Caragiale" din Bucureşti, Facultatea de teatru, Secţia actorie şi, din 1998, este actriţă a Teatrului Nottara. Printre rolurile interpretate în teatru se numără Lizica din "Mobilă şi durere", de Teodor Mazilu, Eva din "Matrimoniale", de Lia Bugnar, şi Avgusta Avdeevna Menajraki în "Roman teatral", de Mihail Bulgakov.

Andi Vasluianu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", Facultatea de Teatru, Specialitatea Actorie. Printre piesele de teatru în care a jucat se numără "Un pic prea intim", de Rajiv Joseph, "Capra cu trei iezi", după Ion Creangă, "Iluzii", de Ivan Vârâpaev, şi "Năpasta", de I.L. Caragiale.

Dan Bordeianu a absolvit Academia de Teatru şi Film "I. L. Caragiale", Facultatea de teatru, Secţia actorie şi, din 2002, este actor al Teatrului Nottara. Printre rolurile interpretate în teatru se numără Seth din "Un pic prea intim", de Rajiv Joseph, Chiric din "O noapte furtunoasă", de I. L. Caragiale, şi Michael din "Aniversarea", de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov.

Potrivit site-ului instituţiei, Teatrul Nottara a fost fondat în 1947, ca Teatrul Armatei, căpătând în 1960 drept patronimic, numele marelui actor român Constantin Nottara. La acea vreme, în fruntea teatrului se afla George Vraca, un nume de prestigiu al scenei româneşti. În 1964, după moartea lui Vraca, la conducerea teatrului a fost numit dramaturgul Horia Lovinescu. Începând cu mandatele lui George Vraca şi Horia Lovinescu, Teatrul Nottara s-a definit ca instituţie de repertoriu, cu o personalitate distinctă în peisajul artistic românesc. Datorită valorii echipei sale, Nottara a reuşit să-şi atragă un public fidel. Fără a-şi nega vreo clipă caracterul popular, Teatrul Nottara a reuşit să menţină, între cele 370 de titluri din dramaturgia românească şi universală, propuse publicului de-a lungul a peste 60 de ani de existenţă, un echilibru benefic între divertisment şi tematica filosofică, între râsul eliberator şi gravitatea problemelor existenţiale, potrivit site-ului instituţiei.

În prezent, Teatrul Nottara este o instituţie publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, funcţionând ca o companie permanentă cu un colectiv artistic de 35 de actori angajaţi şi cu o echipă tehnică şi administrativă de până la 100 de membri. În fiecare stagiune, repertoriul cuprinde cel puţin 15 titluri, atât la Sala Magheru - "Horia Lovinescu", cât şi la Sala Studio - "George Constantin".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici