André Rieu: Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român. După ce veţi construi o sală de concerte, voi veni în fiecare an în România - FOTO

Celebrul violonist André Rieu, care va concerta în premieră în România, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, pe 13 iunie 2015, a declarat marţi, la o conferinţă în care a anunţat evenimentul, că va include ţara noastră în programul său anual dacă se va construi o sală adecvată de concerte.

Urmărește
4724 afișări
Imaginea articolului André Rieu: Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român. După ce veţi construi o sală de concerte, voi veni în fiecare an în România - FOTO

André Rieu (Imagine: Marius Dumbraveanu/ Mediafax Foto)

André Rieu a participat, marţi, la o conferinţă de presă care a avut loc la Ateneul Român din Bucureşti, unde a anunţat primul concert pe care îl va susţine în România.

"Când mergem la Viena, la concerte, întreb oamenii «De unde sunteţi?», iar jumătate din public (spune, n.r.) «Din România!». Când merg în Budapesta, întreb «De unde sunteţi?», jumătate din public «Din România!». Weekendul trecut am fost în Istanbul. «De unde sunteţi?». «Din România!». Deci, am spus că este timpul să venim în România", a motivat André Rieu concertul pe care îl va susţine în România.

Celebrul violonist André Rieu va concerta în premieră în România pe 13 iunie 2015, în Piaţa Constituţiei din Capitală, alături de orchestra sa, Johann Strauss Orchestra.

"Aştept cu nerăbdare să cânt pentru publicul român. Călătoresc în jurul lumii cu orchestra mea, să întâlnesc oamenii şi să privesc oamenii în ochi. Asta îmi place să fac când sunt pe scenă", a spus André Rieu, precizând că îi place să interacţioneze cu publicul.

De asemenea, acesta a menţionat că este importantă energia transmisă pe scenă şi că fiecare concert al său se termină ca o mare petrecere.

"Călătoresc în întreaga lume cu orchestra mea, pentru a arăta cât de mult ne distrăm noi la concerte. Şi, când ne simţim bine pe scenă, această scânteie de distracţie merge la public, iar finalul concertului este întotdeauna o mare petrecere, oriunde am interpreta. Deci, sper ca, atunci când vom cânta în Piaţa Constituţiei, aici, în Bucureşti, să fie o mare petrecere. Şi sunt sigur că va fi, pentru că experienţa mea cu fanii români în concertele din ultimii ani a fost fantastică. Aştept cu nerăbdare să vin aici şi să cânt pentru voi, oameni frumoşi. Am auzit că românii sunt foarte sentimentali, foarte latini. Şi eu sunt", a declarat André Rieu la conferinţa de presă, spunând că îşi va deschide inima în faţa publicului şi speră ca şi românii să facă acelaşi lucru, astfel încât să fie o seară plină de dragoste.

Întrebat dacă în concertul de la Bucureşti vor fi interpretate şi melodii româneşti, André Rieu a răspuns afirmativ.

În ceea ce priveşte melodiile pe care le va interpreta sau dacă va realiza şi un filmuleţ cu evenimentul de la Bucureşti, violonistul a spus că încă nu ştie ce va face.

"Sunt o persoană impulsivă şi, de multe ori, mă decid cu o săptămână înainte de concert să facem un filmuleţ, iar oamenilor mei de la tehnic nu le place asta. Este cel mai bun moment de a decide. Depinde de muzica pe care o vom cânta - nu ştiu încă - şi invitaţii români - nu-i ştiu încă", a mai spus artistul, precizând că în această perioadă se află în turneu în Anglia.

În ceea ce priveşte mesajul celebrului violonist pentru fanii său din întreaga lume, Rieu a spus că cel mai important este să se iubească unul pe celălalt.

"Este foarte emoţionat când sunt pe scenă şi încep şi apoi este pauza, tot concertul durează cam trei ore, văd oameni din public care stau unul lângă celălalt şi apoi stau şi mai aproape şi apoi se sărută. Datorită muzicii oamenii încep să se iubească din nou. Este foarte emoţionant să vezi asta", a spus artistul.

De asemenea, André Rieu a menţionat că, în momentul în care cântă în faţa unui public atât de numeros, este foarte nervos, pentru că îşi doreşte să interacţioneze cu publicul şi să obţină acest lucru la fiecare spectacol.

"Asta mă face nervos, îmi ştiu munca, dar nu cunosc publicul. Şi de cele mai multe ori e OK", a spus celebrul violonist.

André Rieu a înfiinţat propria orchestră, Orchestra de Salon Maastricht, în 1978, iar nouă ani mai târziu dirija primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra, considerată în prezent cea mai mare ochestră privată la nivel internaţional, alături de care artistul concertează în întreaga lume, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Eu cred că o orchestră bună nu este o orchestră în care fiecare membru cântă foarte bine - bineînţeles că trebuie s-o facă -, ci care vor să cânte împreună. Asta este cel mai important lucru la o orchestră bună", a declarat André Rieu în conferinţă, spunând că este foarte greu să cânţi cu o orchestră de 50 de persoane care să sune ca un singur instrument.

Întrebat dacă există vreun român în orchestra sa, violonistul a spus că încă nu există interpreţi din România, dar poate vor fi după concertul de la Bucureşti.

"Sunt singurul din lume cu o orchestră simfonică privată. Sunt singurul nebun", a răspuns André Rieu, întrebat fiind dacă are vreun rival.

În ceea ce priveşte concertul pe care îl va susţine la Bucureşti, André Rieu a spus că îşi doreşte să vină cât mai multe persoane.

De asemenea, acesta a precizat că va veni în fiecare an în România, dacă se va construi o sală de concerte adecvată.

"Când veţi construi o sală, o să vin în fiecare an", a declarat André Rieu.

Preţul biletelor pentru concertul pe care îl va susţine în Piaţa Constituţiei din Bucureşti este cuprins între 160 de lei (categoria 7) şi 800 de lei (categoria VIP), tichetele urmând să fie disponibile în reţeaua Eventim, începând de miercuri, de la ora 9.00.

Născut în 1949, la Maastricht, Olanda, André Leon Marie Nicolas Rieu este violonist, dirijor şi compozitor. Acesta este unul dintre cel mai bine vânduţi muzicieni din lume, revitalizând muzica de vals la nivel internaţional cu spectacolele sale pline de extravaganţă şi de emoţie. Deţinătorul celei mai mari orchestre private din lume, André Rieu a vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

André Rieu a început să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani, fiind încurajat de tatăl său, André Rieu Sr., care a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig.

În 1967, Rieu a continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege, iar, mai târziu, la Conservatorul din Maastricht, până în 1973. În 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles, unde profesor i-a fost Andre Gertier. Acesta şi-a terminat studiile în 1977, când a primit Premier Prix.

André Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.

Notorietatea concertelor marca André Rieu este dată nu doar de repertoriul de piese clasice interpretate, deosebit de populare, ci şi de entuziasmul şi buna dispoziţie pe care artistul şi orchestra sa reuşesc să le insufle publicului, în timpul spectacolelor sale.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini de la conferinţă)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici