- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.01.2015, 15:09)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Andrei Muraru s-a retras din CA al TVR, fiind înlocuit de Cristian Petcu, director în ICR
Andrei Muraru s-a retras din Consiliul de Administraţie al TVR, întrucât a fost numit consilier prezidenţial, el fiind înlocuit în structura de conducere a Televiziunii Române de Cristian Petcu, fost secretar de stat în Ministerul Culturii şi actual director în Institutul Cultural Român.
Urmărește
635 afișări
Andrei Muraru (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Istoricul Andrei Muraru a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) după ce, la sfârşitul lunii decembrie 2014, a fost numit în funcţia de consilier prezidenţial printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis.
Astfel, Cristian Petcu, care era membru supleant al lui Andrei Muraru în Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, l-a înlocuit pe Muraru în această structură de conducere a Televiziunii Române. Cristian Petcu a participat, marţi, pentru prima dată la o şedinţă a CA al TVR, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Televiziunea Română.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Andrei Muraru şi Cristian Petcu au fost numiţi membru titular, respectiv membru supleant în CA al TVR, pe 1 aprilie 2014, printr-o hotărâre a Parlamentului. Andrei Muraru şi Cristian Petcu au fost numiţi în CA al TVR din partea PNL.
Cristian Petcu şi-a preluat automat atribuţiile în CA în momentul demisiei lui Muraru.
Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea TVR, locul devenit vacant în CA este ocupat de supleantul titularului.
Absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Universitatea Craiova, Cristian Petcu a ocupat de-a lungul timpului mai multe funcţii în instituţii publice de cultură.
Astfel, în prezent, Cristian Petcu este director al Direcţiei Programe Interne din Institutul Cultural Român. El a ocupat şi funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii, în perioada 2013 - 2014.
Cristian Petcu a fost şi director interimar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN), fiind numit în această funcţie în iulie 2009, cu susţinerea PSD, după cum declarau atunci surse pentru MEDIAFAX.
În august 2010, o serie de operatori culturali l-au acuzat pe Cristian Petcu că ar fi finanţat din fondul de urgenţă al AFCN, adică fără organizarea unui concurs, un proiect al Universităţii Valahia din Târgovişte, unde acesta era angajat ca administrator-şef al Facultăţii de Teologie. La momentul respectiv, Cristian Petcu a declarat că suma alocată fondului de urgenţă s-a încadrat în limitele prevăzute de lege.
Pe de altă parte, în iulie 2012, Cristian Petcu a fost detaşat la şefia Institutului Naţional al Patrimoniului, unde a fost tot director interimar.
În timpul mandatului său, respectiv pe 26 septembrie 2012, Institutul Naţional al Patrimoniului a făcut obiectul unei percheziţii a poliţiştilor, ca urmare a unor anchete efectuate de ofiţerii de la departamentul de investigare a fraudelor de la Poliţia Capitalei, într-un dosar penal ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată, şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă continuată. Numele lui Petcu nu a apărut atunci în mod direct în legătură cu aceste percheziţii, însă acesta nu a putut fi contactat pentru a comenta această situaţie.
În prezent, în afară de Cristian Petcu, din Consiliul de Administraţie al TVR mai fac parte: Stelian Tănase (preşedinte-director general), Claudiu Brînzan, Cătălin Blebea, Radu Carp, Adrian Bucur, Debreczeni Hajnal, Florin Condurăţeanu, Raico Cornea, Romina Surugiu şi Adrian Ștefan Bădescu.
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe