Andrei Pleşu, despre "Morală, morale şi prinţipuri", pe 24 februarie la ICR

Andrei Pleşu este invitat, pe 24 februarie, de la ora 18.30, la o întâlnire pe tema "Morală, morale şi prinţipuri", organizată de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală, informează un comunicat.

Urmărește
45 afișări

Tema seratei face trimitere la "morala, moravurile şi principiile oamenilor contemporani", temă pe care invitatul Andrei Pleşu o va dezvolta şi de la care va porni dialogul cu publicul. În cadrul evenimentului, va fi proiectat şi un reportaj realizat de voluntarii ARCEN în care sunt redate opiniile bucureştenilor de toate vârstele în legătură cu morala, valorile şi principiile după care îşi ghidează viaţa.

Manifestarea face parte din programul de serate culturale "Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate" iniţiat de ARCEN, prin care organizatorii îşi propun promovarea, în rândul tinerilor, a unor personalităţi contemporane, încurajarea dialogului şi a dezbaterii între tinerii participanţi şi personalităţile invitate, precum şi crearea unei alternative de petrecere a timpului liber.

Participanţii la serata "Morală, morale şi prinţipuri" vor fi întâmpinaţi cu arii compuse de Georg Philipp Telemann, dar şi cu ceai şi biscuiţi oferiţi de organizatori.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Andrei Pleşu, născut în 1948, în Bucureşti, este scriitor şi eseist român, estetician şi istoric al artei. A fost ministrul Culturii în perioada 1989 - 1991 şi ministrul Afacerilor Externe între 1997 şi 1999. Cercetător la Institutul de Istoria Artei, participă alături de Gabriel Liiceanu la seminariile private ţinute de Constantin Noica la Păltiniş. Se remarcă prin tematică şi percutanţa ideilor drept unul dintre cei mai importanţi eseişti ai vremii. Acuzat de puterea comunistă în urma scandalului "meditaţiei transcedentale", este "exilat" la Tescani şi i se ia dreptul de semnătură. După prăbuşirea regimului comunist înfiinţează institutul de studii avansate New Europe College, revista culturală Dilema (azi Dilema veche) şi acceptă în diverse perioade o serie de funcţii publice.

Ca scriitor, înregistrează un important succes de public cu volumele "Minima moralia", "Jurnalul de la Tescani" şi "Despre îngeri". Contrastul formal între o problematică gravă (cu deosebire morală, teologică şi existenţială) şi abordarea ei relaxată, adesea ludică şi de o frapantă veracitate, constituie elementul determinant al stilului său de autor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici