Angela Gheorghiu: Am interpretat "Con Te Partiro" fără o repetiţie cu Andrea Bocelli, pentru public

Angela Gheorghiu spune, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a participat la concertul lui Andrea Bocelli din "sinceră prietenie şi admiraţie", precizând că, deşi nu a avut posibilitatea de a repeta cu tenorul italian terţetul şi duetele propuse, au reuşit să le interpreteze spre bucuria publicului.

Urmărește
1405 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu: Am interpretat "Con Te Partiro" fără o repetiţie cu Andrea Bocelli, pentru public

Angela Gheorghiu: Am interpretat "Con Te Partiro" fără o repetiţie cu Andrea Bocelli, pentru public (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit comunicatului, pentru soprana Angela Gheorghiu, participarea la concertul de la Romexpo din 25 mai "a fost una benevolă, în onoarea spectatorilor români, dar şi ca semn de prietenie, la rugămintea lui Andrea Bocelli".

"Am făcut-o din sinceră prietenie şi admiraţie! Chiar dacă nu am avut posibilitatea de a repeta tertetul şi duetele propuse, deoarece Andrea a sosit în România în ziua concertului, destul de târziu, am reuşit să le intepretăm spre bucuria tuturor celor prezenţi la acest minunat concert. Mai mult, în ceea ce priveşte piesa «Con Te Partiro/ Time To Say Goodbye», nu am fost siguri până în ultima clipă că o vom interpreta. La invitaţia lui Andrea, în ultimul moment, ştiind că aceasta era dorită de public, am riscat să o citesc pentru prima dată şi live", spune Angela Gheorghiu.

Soprana română mai spune că, aşa cum a promis, Cezar Ouatu a fost invitat la acest concert.

"Aşa cum am promis, Cezar Ouatu a avut şansa şi onoarea de a fi invitat de Andrea Bocelli în acest concert de la Bucureşti, la sugestia mea. Participarea sa s-a concretizat într-un trio cu mine şi Andrea Bocelli. Ca prezenţa lui să fie totuşi remarcată şi mai mult pe scenă, i-am oferit să cânte şi alături de mine, una dintre piesele de referinţă ale muzicii româneşti, compusă de Zsolt Kerestely - «Copacul», piesa deja înregistrată de mine săptămâna trecută şi pentru care pregătesc cu multă emoţie un videoclip. Alegerea mea muzicală şi artistică a avut un imens succes, motiv pentru care sunt foarte mândră şi fericită. Multumesc, cu toată sinceritatea, pentru dragostea cu care am fost primită de către publicul din România", mai spune Angela Gheorghiu.

Tenorul italian Andrea Bocelli a cântat pentru prima dată pentru români, sâmbătă seara, într-un concert foarte apreciat şi îndelung aplaudat, care a avut-o ca invitată de onoare pe soprana română Angela Gheorghiu, care i-a sedus cu vocea sa pe cei peste 20.000 de spectatori prezenţi la spectacol.

Andrea Bocelli, unul dintre cei mai îndrăgiţi şi mai cunoscuţi tenori la nivel internaţional, a cântat pentru români pentru prima dată şi a adus cu el nu doar piese celebre din repertoriul său, inclusiv de pe cel mai recent album - "Passione" - ci şi invitaţi deosebiţi. Invitata de onoare a lui Andrea Bocelli a fost soprana română Angela Gheorghiu, fiecare apariţie a acesteia pe scenă animând publicul, care a răsplătit-o cu numeroase aplauze.

"Vă mulţumesc foarte mult. Mă bucur să fiu aici (...) Este o mare onoare să o am în această seară alături de mine pe o mare soprană, Angela Gheorghiu", a spus Andrea Bocelli, în aplauzele publicului, care s-au intensificat în momentul în care pe scenă şi-a făcut apariţia soprana română.

Pe scena de la Romexpo, Angela Gheorghiu a interpretat "Habanera" din opera "Carmen" de Georges Bizet. Finalul primei părţi a concertului a readus-o pe scenă pe Angela Gheorghiu, într-un duet cu Andrea Bocelli care a fost foarte apreciat de către public - celebrul duet "Brindisi" din "La Traviata" de Giuseppe Verdi.

Programul oficial al concertului a mai inclus două duete ale lui Andrea Bocelli cu soprana Angela Gheorghiu, între care şi melodia "Non Ti Scordar Di Me", de pe albumul "Incanto" al tenorului italian.

Melodia "Copacul", interpretată de Angela Gheorghiu şi contratenorul Cezar Ouatu, a făcut parte de asemenea din programul oficial al concertului.

La bis, Angela Gheorghiu, Andrea Bocelli şi Cezar Ouatu au interpretat împreună celebrul cântec "O sole mio", care de altfel s-a dovedit a fi cel mai cunoscut şi mai apreciat din întregul spectacol, fiind aplaudat încă de la primele acorduri de către public.

Un alt moment emoţionant a fost cel în care, după o scurtă ezitare, Angela Gheorghiu a interpretat alături de Andrea Bocelli melodia "Con Te Partiro/ Time To Say Goodbye". Aceştia au fost răsplătiţi cu ropote de aplauze, concertul încheindu-se cu o altă piesă iubită de publicul român - "Nessun Dorma" -, interpretată de Andrea Bocelli, melodie care de asemenea nu se regăsea în programul oficial al concertului.

Angela Gheorghiu şi Andrea Bocelli au mai concertat împreună în 2009, la Colosseumul din Roma, în cadrul unui eveniment caritabil.

Angela Gheorghiu este un superstar al operei internaţionale. S-a născut la Adjud şi încă din copilărie a fost clar că destinul său este muzica. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.

De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele. Pentru cariera ei strălucită, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii printre care "La Medaille Vermeille de la Ville de Paris", titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de către Ministerul Francez al Culturii, respectiv de către autorităţile ţării sale natale.

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în Lajatico, într-o familie de fermieri. La vârsta de 6 ani începe să ia lecţii de pian, flaut şi saxofon. Din nefericire copilăria sa a fost marcată de un eveniment nefericit. Născut cu glaucom grav, artistul orbeşte total la doar 12 ani, în urma unui accident survenit în timpul unui meci de fotbal. La scurt timp după accident, el câştigă prima sa competiţie muzicală, Margherita d'Oro in Viareggio, cu melodia "O sole mio". Cariera sa îşi are debutul la Festivalul San Remo, în 1994, la secţiunea dedicată debutanţilor, unde câştigă cu melodia "Calmo della Sera". Imediat după festival, Bocelli lansează primul său album, ce poartă titlul melodiei câştigătoare.

Recunoaşterea internaţională vine în 1996, odată cu lansarea melodiei "Con te Partiro", care ulterior va fi rescrisă pentru a fi cântată în duet cu Sarah Brightman şi redenumită "Time to Say Goodbye", piesă ascultată în toate colţurile lumii. Albumul intitulat "Romanza", ce cuprinde melodia pe care milioane de fani voiau să o asculte la infinit, a depăşit toate recordurile de vânzări.

În 1997 îşi face debutul şi în operă, interpretând cu succes părţi din "Madame Butterfly" şi "Tosca".

Deşi iubeşte muzica, iniţial Andrea Bocelli s-a pregătit pentru o carieră de avocat. El a obţinut titlul de Doctor în avocatură şi chiar a lucrat o perioadă ca avocat la curtea de justiţie din Pisa. De-a lungul timpului, cu fiecare concert susţinut, reacţiile oamenilor din public l-au convins că adevărata sa menire este de a încânta şi emoţiona oamenii prin melodiile pe care le interpretează cu atâta pasiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici