- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (31.12.2010, 08:53)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Gheorghiu, onorată pe scena Teatrului Naţional printr-un spectacol inedit
Soprana Angela Gheorghiu a fost celebrată, joi seară, pe scena Teatrului Naţional din Capitală, cu ocazia acordării artistei Ordinului "Steaua României" în grad de Comandor, la spectacolul inedit fiind invitaţi numeroşi artişti români.
Urmărește
230 afișări
Angela Gheorghiu, onorată pe scena Teatrului Naţional printr-un spectacol inedit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Pe parcursul celor trei ore de spectacol au urcat pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional artişti precum Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Claudiu Bleonţ, Medeea Marinescu, Ozana Barabancea, Teodor Ilincăi, Bianca Ionescu, Cristina Iordăchescu, Irina Iordăchescu, Iulia Isaev, Mihnea Lamatic, Marius Manea, Mioara Manea, Vlad Miriţă, Gladiola Niţulescu şi Daniela Vlădescu, care, alături de Orchestra Simfonică Bucureşti - dirijată de Tiberiu Soare -, au onorat-o prin talentul lor pe Angela Gheorghiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
La eveniment au luat parte, din public, şi alte personalităţi din lumea culturală precum Cătălin Ionescu Arbore, directorul Operei Naţionale Bucureşti, senatorul şi dramaturgul Radu F. Alexandru, fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu, dar şi artişti precum Margareta Pâslaru, Horia Brenciu sau Rodica Popescu Bitănescu. Nu au lipsit de la eveniment nici vedete din lumea mondenă precum designerul Cătălin Botezatu.
Gazda evenimentului şi cel care a facut prezentarea invitaţilor Angelei Gheorghiu prezenţi pe scena TNB a fost Ion Caramitru, care a caracterizat-o pe soprană drept "unul dintre cei mai mari artişti din lume".
Totodată, Caramitru a declarat că invitaţii care au omagiat-o pe soprană au fost atent selecţionaţi de Gheorghiu şi sunt, în acelaşi timp, şi prietenii săi.
Pe ecranul imens din spatele Orechestrei Simfoncie Bucureşti au rulat mai multe mesaje trimise din toată lumea de prieteni şi colaboratori ai Angelei Gheorghiu, printre care tenorii Andrea Bocelli, Jose Carreras, Placido Domingo, James Valenti, soprana Virginia Zeani, dar şi Nicoletta şi Alice Pavarotti care i-au transmis omagii sopranei în numele lui Luciano Pavarotti.
Spectacolul a debutat puţin după ora 18.00 cu "Farandola" din cea de-a doua suită a lui Georges Bizet, continuând cu aria Mariei din "Poveste din Cartierul de Vest", de Leonard Bernstein, interpretată de Mioara Manea, "Salcia", de Horia Moculescu, interpretată de Ozana Barabancea, aria Bertei din opereta "Lasaţi-mă să cânt" de Gherase Dendrino, interpretată de Daniela Vlădescu, şi aria Gabrielei din "Sânge vienez" de Johann Strauss, interpretată de Bianca Ionescu.
La rândul său, tenorul Vlad Miriţă a interpretat "E lucevan le stelle", din "Tosca" de Giacomo Puccini, în timp ce tenorul Teodor Ilincăi a interpretat o arie tot din Puccini, de această dată celebra "Nessun dorma" din "Turandot".
Prezent pe scenă pentru a o omagia pe Angela Gheorghiu a fost şi pianistul Dan Grigore, care a cântat alături de soprană o melodie din Parisul anilor '30.
În cadrul spectacolului au mai recitat versuri Medeea Marinescu, Claudiu Bleonţ, Ion Caramitru şi Maia Morgenstern, în timp ce Victor Rebengiuc a citit o povestire de I.L. Caragiale.
Spre finalul spectacolului, Angela Gheorghiu a urcat pe scenă uimind publicul atât prin ţinuta ei strălucitoare cât, şi prin carismă şi, evident, prin talentul său uimitor.
Spectacolul s-a încheiat cu Angela Gheorghiu şi toţi invitaţii săi ciocnind un pahar de şampanie şi cântând "Brindisi" din "La Traviata" de Giuseppe Verdi.
Gala "Angela, te iubim!" a fost organizată în contextul în care soprana Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor, "în semn de înaltă preţuire pentru talentul excepţional cu care străluceşte pe marile scene ale lumii". Decretul prin care i-a fost conferită distincţia a fost semnat de preşedintele Traian Băsescu pe 27 septembrie.
Angela Gheorghiu, în vârstă de 44 de ani, este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema", de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.
În acest an, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediţie a Classical Brit Awards 2010, care a avut loc la Royal Albert Hall din Londra. A fost pentru a doua oară când celebra soprană română a câştigat acest premiu în ultimii zece ani, ea primind acelaşi trofeu în 2001.
Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe