- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.11.2015, 15:26)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Gheorghiu susţine un concert caritabil pentru victimele din clubul Colectiv, pe 29 noiembrie
Soprana Angela Gheorghiu va susţine un concert umanitar, menit să strângă fonduri necesare tratamentului reparator al victimelor incendiului din clubul Colectiv, pe 29 noiembrie, de la ora 19.30, la Ateneul Român din Bucureşti.
Urmărește
2109 afișări
Angela Gheorghiu susţine un concert caritabil pentru victimele din clubul Colectiv, pe 29 noiembrie
Concertul este realizat cu participarea Corului, a Orchestrei Filarmonice "George Enescu" şi a dirijorului Tiberiu Soare. Partener al evenimentului, pentru strângerea şi distribuirea fondurilor adunate, este Fundaţia "Preţuieşte Viaţa", condusă de Andreea Marin, informează un comunicat remis MEDIAFAX.
"Tragedia de la Club Colectiv a afectat vieţile atâtor tineri pe care îi unise, de fapt, dragostea pentră muzică. În faţa unei asemenea suferinţe, m-am simţit într-o primă instanţă neputincioasă, pentru că nu sunt medic şi nu am putut să ajut direct şi imediat, aşa cum mi-aş fi dorit. Însă cred în puterea muzicii de a aduce alinare şi speranţă, de a vindeca suflete şi a întări încrederea în umanitate şi de aceea am iniţiat acest concert. Sper ca toţi cei care vor fi alături de mine pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, să fie animaţi de aceleaşi sentimente de solidaritate, generozitate şi dragoste faţă de cei care înfruntă acum durerea", a declarat Angela Gheorghiu.
Onorând frecvent invitaţii la gale caritabile în ţară şi în întreaga lume, aceasta este, însă, pentru prima dată când soprana Angela Gheorghiu iniţiază şi susţine integral un concert umanitar la Ateneul Român, în beneficiul unei cauze care a produs şi produce, la nivelul întregii societăţi, valuri de compasiune, solidaritate şi dorinţa de schimbare în mai bine, potrivit comunicatului.
După incendiul care a cuprins clubul bucureştean Colectiv, pe 30 octombrie, au murit 56 de persoane şi alte peste 150 au fost rănite.
"Nu pot să nu mă gândesc nu numai la victime, dar şi la rudele şi prietenii acestora afectaţi, la rândul lor, de tragedia de la Clubul Colectiv. Ei toţi au nevoie de acum încolo de susţinerea întregii societăţi româneşti, de promisiunea că asemenea dezastre nu se vor mai repeta. Fiecare dintre noi, de la mic la mare, e dator să fie profesionist şi responsabil, orice ar face, orice rol ar juca, nu numai pentru sine, dar şi pentru cei din jur. Este timpul să trecem la fapte nobile, e timpul să fim solidari, e timpul să fim mai buni, mai implicaţi, mai omenoşi. Omenesc este ca, în asemenea momente, să se implice toţi oamenii de cultura din România, să dăruiasca fiecare ce are mai bun semenilor săi, pentru a fi bune şi importante exemple de urmat. Noi, muzicienii, nu trebuie să uităm niciodată că muzica este limbajul internaţional pentru suflete, că uneşte spirite şi culturi diferite şi că poate şi trebuie sa fie parte din vindecare - nu numai a indivizilor, ci şi a societăţilor", a declarat Angela Gheorghiu.
Biletele pentru concertul din 29 noiembrie pot fi achiziţionate online, din reţelele biletoo.ro şi bilet.ro, dar şi din librăriile Librarium şi Eminescu, magazinele Flanco, Palatul Naţional al Copiilor şi magazinul BiletFan - staţia de metrou Unirii 1. Preţul biletelor este unic, de 315 lei.
Angela Gheorghiu, un star al operei internaţionale, s-a născut la Adjud. A absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a cunoscut-o pe Mia Barbu. Angela Gheorghiu şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House Covent Garden, în "La Bohème", la Metropolitan Opera din New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House Covent Garden a cântat pentru prima dată în mult aclamata "La Traviata", în 1994, când BBC a difuzat această operă. "S-a născut o stea", remarca presa, în acea perioadă.
De atunci, Angela Gheorghiu a cântat în toate marile opere din lume, la New York, Philadelphia, Londra, Paris, Salzburg, Berlin,Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Monte Carlo, Chicago, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Vienna, Salzburg şi multe altele.
Pentru cariera sa, Angela Gheorghiu a primit mai multe distincţii, printre care La Medaille Vermeille de la Ville de Paris şi titlurile de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor, dar şi de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor acordate de Guvernul francez. În decembrie 2010, Angela Gheorghiu a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte din Iaşi. În acelaşi an, Angela Gheorghiu a fost decorată cu Ordinul "Steaua României" în grad de Comandor - cea mai înaltă decoraţie acordată de către preşedintele României. În octombrie 2012, Angela Gheorghiu a primit Medalia "Nihil Sine Deo" din partea Regelui Mihai I al României, pentru promovarea valorilor culturii româneşti în străinătate.
Anul acesta, Angela Gheorghiu a primit European Cultural Award, acordat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Pro Europe, în cooperare cu Fundaţia Frauenkirche, Dresda.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Jurnalistul Gândul Andrei Luca Popescu, premiat pentru materialele de opinie la „Superscrieri”
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe