- Home
- Cultură-Media
- NEW YORK, (30.03.2010, 19:26)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Angela Gheorghiu: Viaţa mea reală continuă pe scenă - FOTO
Revenirea plină de pasiune şi energie a Angelei Gheorghiu în opera "Traviata" pe scena Metropolitan Opera din New York, a cărei premieră din noua stagiune a avut loc luni seară, a fost răsplătită de public cu aplauze îndelungi şi ovaţii, transmite corespondentul MEDIAFAX la New York.
Urmărește
459 afișări
Angela Gheorghiu: Viaţa mea reală continuă pe scenă (Imagine: Brent Ness, Metropolitan Opera)
"Este una din operele cele mai dificile, rolul Violetei este unul de încercare, cu care mă identific cel mai bine", a declarat Angela Gheorghiu, după spectacol. "Cine m-a văzut în «Traviata» iubeşte şi suferă cu mine şi moare un pic cu mine, la final", a adăugat aceasta.
Soprana română are programat un număr de şapte spectacole în stagiunea de primăvara de la Metropolitan Opera, alături de tenorul american de origine italiană James Valenti, în rolul lui Alfredo, pentru care curtezana Violeta descoperă dragostea adevărată, care îi este, până la urmă, fatală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Este pentru a doua oară când Angela Gheorghiu încânta publicul american cu "Traviata", opera lui Giuseppe Verdi, la Metropolitan, spectacol având producţia şi decorurile semnate de Franco Zeffirelli şi ca dirijor pe Leonard Slatkin.
Angela recunoaşte, de altfel, că acesta este rolul care a consacrat-o pe scena mondială, după celebrul spectacol de la Covent Garden, în 1994, pentru care a rămas profund ataşată de scena londoneză. "La Metropolitan sunt răsfăţată, dar scena mea de suflet a rămas Covent Garden", a spus aceasta.
Relaţia cu Metropolitan rămâne însă una specială, în primul rând datorită relaţiei admirabile cu directorul acestei Opere, Peter Gelb. "Mă bucur că am reuşit să-mi impun dorinţa de a-l avea partener pe acest tânăr tenor, James Valenti, pe care l-am auzit cântând o dată şi l-am sugerat conducerii Operei. Cred că a fost o alegere bună, judecând după reacţia publicului", a spus Gheorghiu.
Valenti, la rândul său, nu are decât cuvinte de recunoştinţă şi admiraţie pentru diva română. "Acesta este debutul meu la Met, sunt mândru şi bucuros că premiera a ieşit bine şi îi sunt recunoscător Angelei. Este o persoană minunată, frumoasă şi mărinimoasă, care dă totul pe scenă", a spus, la final, Valenti, înconjurat de familie şi având-o alături pe logodnica sa. "Nici nu ne vine să credem, este atât de ireal şi neaşteptat totul", a adăugat tatăl tenorului.
Având o durată de mai bine de trei ore, spectacolul de la Metropolitan este suprasolicitant pentru orice artist, cu atât mai mult pentru personajul principal. Şi cu toate acestea, la finalul spectacolului, Angela pare neobosită. Primeşte cunoştinţe în backstage, admiratori, face fotografii, semnează autografe la ieşire, chiar şi în parcarea Operei, până la ultimul admirator, târziu după miezul nopţii.
"Pentru mine, scena continuă în viaţa reală, iar viaţa mea reală continuă pe scenă", spune Angela Gheorghiu. "Pentru ca să pot să mă exprim artistic, eu am nevoie de atenţia oamenilor. Publicul nu poate fi păcălit, când eşti pe scenă trebuie să trăieşti personajul, iar pentru o asemenea trăire este nevoie de un suport în lumea reală".
Angela Gheorghiu a sugerat că a trecut peste despărţirea de fostul soţ, tenorul Roberto Alagna: "Vorbim la telefon, dar nu l-am mai văzut de anul trecut". Totodată, ea sugerează că în prezent trăieşte o nouă dragoste, pe care nu doreşte să o facă publică. "Când voi considera eu, voi face publică această relaţie", a spus aceasta. "Parfumul dragostei nu se uită niciodată şi îl regăsim mereu", adaugă ea.
Persoanele cele mai apropiate, chiar şi la New York, sunt români: familie, prieteni şi colaboratori. "De Paşti, vom merge aici la o biserică românească, să sărbătorim", spune ea, "iar în România merg de fiecare dată când se iveşte ocazia", a spus ea.
Deocamdată, luna aprilie o va petrece la New York, pe durata celor şase reprezentaţii care vor urma, după care va urma un disc la Londra, la casa de discuri EMI, urmat de mai multe reprezentaţii pe scene din Europa şi Asia. La New York urmează să revină în primăvara lui 2011, pentru opera "Romeo şi Julieta".
Spectacolul de luni seară a fost transmis live la radio în Statele Unite ale Americii, alte două reprezentaţii urmând să fie, de asemenea, transmise în direct, pe 7 şi 17 aprilie. Spectacolul de pe 17 aprilie, care va fi la matineu, va fi transmis în direct şi pe plan internaţional.
Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, ea a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.
Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti.
În octombrie 2009, Gheorghiu a anunţat că a început procedurile pentru divorţ, cu câteva luni înainte, pentru că, "deşi a încercat să acorde încă o şansă căsniciei ei, nu a reuşit". Ea a precizat atunci că în ultimii doi ani a trăit separată de soţul său, tenorul Roberto Alagna.
(Corespondenţă din SUA de la Ilie Fugaru; ilie.fugaru@mediafax.ro)
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10