- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (30.09.2013, 16:29)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Anim'est 2013: 18 scurtmetraje şi patru lungmetraje, la Minimest
Anim'est îi aşteaptă pe tinerii spectatori cu 18 scurtmetraje din toate colţurile lumii şi patru lungmetraje, în fiecare dintre cele două weekenduri ale festivalului urmând să fie organizate, la Cinema Studio din Capitală, o serie de activităţi interactive, potrivit unui comunicat.
Urmărește
142 afișări
Anim'est 2013: 18 scurtmetraje şi patru lungemtraje, la Minimest
Astfel, sâmbătă, de la ora 10.00, la Cinema Studio, vor fi proiectate primele şase scurtmetraje din secţiunea Minimest, de la "Zmeul lui Miriam", în regia lui Riho Unt, Estonia, în care prietenii lui Miriam revin la Anim'est cu mare chef de joacă, la filmul leton "Cu mâţa în sac", în regia Nils Skapans, despre prietenia dintre copii şi animale, încredere, abandon, toate cu final fericit, până la "Crăciun cu Clopoţel şi Clopoţica", în regia lui Chel White, animat de aventurile unui băiat însoţit de prietenul său blănos, un husky pe nume Clopoţel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
De la ora 12.00, tot la Cinema Studio, urmează o întâlnire specială cu Andreas Hykade, regizor şi animator din Germania, dar şi membru al juriului la Project Worksheep, care va prezenta serialul său animat pentru copii "Tom" şi alte scurtmetraje (în afara competiţiei), iar apoi va sta la poveşti cu participanţii într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
De asemenea, duminică, de la ora 10.00, la Cinema Studio, va fi proiectat primul din cele patru lungmetraje din selecţia Minimest, "Jean, băiatul de pe Lună/ Jean de la Lune", coproducţie Franţa-Germania, în regia lui Stephan Schesch, care spune povestea unui băiat care se hotărăşte să viziteze Pământul atunci când se plictiseşte de stat pe lună.
Competiţia Minimest continuă de la ora 12.00, la Cinema Studio, cu filme ca "Pilipka", o poveste bielorusă despre fuga de Baba Yaga cea rea, în regia Tatianei Koublitskaja, "Fereastra", în regia cineastului Camille Müller, care prezintă un băieţel care iubea atât de mult poveştile încât se credea unul dintre eroii lor, şi "Spike 2", în regia lui David Alaux şi Eric Tosti, în care ursul polar Tony fură toţi renii lui Moş Crăciun.
Distracţia nu se termină însă odată cu weekendul. De luni, 7 octombrie până vineri, 11 octombrie, în fiecare seară de la ora 17.00, la Centrul Cultural Maghiar, nouă copii cu vârste între 8 şi 12 ani sunt invitaţi să-şi dea frâu liber imaginaţiei şi să se lase purtaţi pe târâmul animaţiei la workshopul special gândit pentru ei. Trainer va fi Vasile Alboiu, fost membru în juriul secţiunii Videoclip & Advertising la Anim'est 2008, artist grafic & vizual, producător, scenograf şi regizor, care a dezvoltat, de-a lungul timpului, o serie de proiecte din domeniul digital şi şi-a dezvoltat un important portofoliu în publicitate. Anul acesta, Vasi îi va iniţia pe cei mici în tainele animaţiei, învăţându-i să creeze un scurtmetraj de animaţie folosind plastilina.
În cel de-al doilea weekend de festival, copiii sunt invitaţi din nou la film. Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 10.00, la Cinema Studio, competiţia Minimest continuă cu ultimele şase scurtmetraje din selecţie. Cei mici vor face cunoştinţă cu un băieţel african care primeşte o scrisoare cu un cadou neobişnuit în "Un fulg de nea", în regia lui Natasha Chernishova, cu Emilie, o fetiţă curioasă care construieşte jucării pline de imaginaţie în "Emilie", în regia lui Olivier Pesch, şi cu o vrăjitoare bună care-şi invită toţi prietenii pe coada măturii în "Călare pe-o coadă de mătură", o animaţie britanică în regia lui Jan Lachauer & Max Lang.
Totodată, de la ora 12.00, la acelaşi Cinema Studio, e programat lungmetrajul german "Corbul poznaş/ Der kleine Rabe Socke", în regia lui Ute von Münchow-Pohl & Sandor Jesse. Astfel, cei mici îl vor îndrăgi cu siguranţă pe micul corb care iubeşte la nebunie spaghetele şi şoseta lui dungată, dar riscă să fie certat pentru că e pe punctul de a provoca o catastrofă de proporţi.
În ultima zi de festival, duminică, 13 octombrie, copiii mai pot vedea încă două lungmetraje adorabile. De la ora 10.00, "Ştrumpfii 2/ The Smurfs 2" se dezlănţuie pe ecranul de la Cinema Studio, odată ce vrăjitorul cel rău Gargamel creează nişte fiinţe care seamănă cu ştrumpfii, dar care sunt rele şi se numesc Obraznicii, în speranţa că aceştia îi vor ajuta să pună mâna pe poţiunea magică a ştrumpfilor.
De la ora 12.00, la Cinema Studio, urmează "Rodencia şi dintele/ Rodencia y el diente de la princesa", coproducţie Peru-Argentina, în regia lui David Bisbano, câştigătoare a premiului publicului la BAFICI Argentina 2013 şi selectată la Anima Mundi Brazil, o poveste plină de aventuri în care şoricelul neîndemânatic Edam şi o frumoasă şoricică plină de îndrăzneală pornesc în căutarea dintelui prinţesei din Rodencia, pentru a salva regatul paşnic al şoarecilor de o armată de şobolani fioroşi.
O serie de ateliere organizate de Creative Arts completează programul dedicat copiilor, precum cel de reciclare creativă, în care cei mici vor realiza din materiale reciclate figurine/ animale/ personaje din cele vizionate în scurtmetraje, cel de pictură pe lampioane transformate în planete, stele şi întreg sistemul solar sau cel de decoruri.
Preţul unui bilet pentru o proiecţie este de 6 lei şi poate fi achiziţionat atât online, de pe site-ul eventbook.ro, cât şi de la casieria cinematografelor. Participarea la ateliere este gratuită.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe