- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (19.12.2013, 14:14)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Antonescu: Titus Munteanu şi Nae Lăzărescu, două figuri luminoase ce au înseninat chipurile spectatorilor
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, joi, că realizatorul TV Titus Munteanu şi actorul Nae Lăzărescu vor rămâne în memoria publicului ca "două figuri luminoase, care au reuşit să însenineze chipurile spectatorilor, atât în vremea comunismului, cât şi a tranziţiei postdecembriste".
Urmărește
414 afișări
Preşedintele PNL, Crin Antonescu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, deplânge trecerea în nefiinţă a lui Titus Munteanu, "unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi realizatori de televiziune", şi a artistului Nae Lăzărescu, "valoros şi preţuit actor de comedie al scenei româneşti, care a format, pentru decenii, un cuplu renumit împreună cu Vasile Muraru".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
"Viaţa lui Titus Munteanu se confundă cu viaţa Televiziunii Naţionale. Regizor şi realizator de programe TV, maestrul Titus Munteanu a format generaţii de profesionişti ai televiziunii. Numele regizorului este legat de producţii precum «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Şcoala vedetelor», emisiuni care au câştigat premii naţionale şi internaţionale. Televiziunea Română, în cele două perioade distincte din istoria ei, este marcată decisiv de personalitatea lui Titus Munteanu", a precizat Antonescu.
"Nae Lăzărescu, actor la Teatrul de Revistă «CConstantin Tănase şi prezent timp de decenii pe micile ecrane, a jucat şi în filme, printre care «Grăbeşte-te încet», «Şantaj», «Baloane de curcubeu», «Căsătorie cu repetiţie» şi «Viraj periculos»".
"În memoria publicului român, Titus Munteanu şi Nae Lăzărescu vor rămâne ca două figuri luminoase, care au reuşit, fie şi pe durata scurtă a unei emisiuni de televiziune sau a unui film, să însenineze chipurile spectatorilor, atât în vremea comunismului, cât şi a lungii tranziţii postdecembriste. Fie ca sufletul lor să-şi găsească odihna veşnică!", a afirmat Antonescu.
Titus Munteanu, care a murit miercuri, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al realizatorului de televiziune Titus Munteanu a fost depus joi la prânz la Biserica Sfântul Elefterie Vechi din Bucureşti.
Citeşte şi:
Titus Munteanu a murit. Realizatorul de televiziune care a creat "Şcoala vedetelor" avea 72 de ani
Titus Munteanu s-a născut pe 3 octombrie 1941 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de televiziune din România.
De-a lungul îndelungatei sale cariere, a semnat numeroase emisiuni de divertisment şi muzicale de mare succes. "Ca redactor muzical, am colaborat cu Dan Mihăescu, Alexandru Bocăneţ (cel mai bun prieten al meu), Paul Urmuzescu. Mai târziu, am început să fac emisiuni pe scenarii proprii, lucrând cu Doina Anastasiu, Ovidiu Drugă, Sanda Cepraga: Caravana melodiilor (în '78, prima emisiune color, realizată cu Mihai Mârţu şi Carul 5), Marius, Olimpia şi Mihai, «Un trio formidabil» (premiul I la Festivalul Charles Chaplin, Gavrovo 1984), «Şlagăre în devenire», «Lumea se grăbeşte», «Corina contra Corina», recital Angela Similea - «Un albastru infinit», «Totul e posibil în joc» (în colaborare cu televiziunea olandeză, a luat prima menţiune a României la Montreux), Duelul vedetelor (Premiul APTR, 1992), «Astă-seară ne distrăm în familie cu angajaţii TVR» (Premiul APTR, 1993), «Tele trio show, cu crainicele dansând», «Revelioanele TVR», zece Festivaluri Mamaia", mai spunea Titus Munteanu.
Una dintre cele mai cunoscute emisiuni de care şi-a legat numele a fost "Şcoala vedetelor", o producţie creată în 1995, premiată în repetate rânduri. Premiul criticii muzicale "Mihail Jora" şi Trofeul "Trandafirul de Argint" - Montreux (1996) sunt doar două dintre distincţiile primite.
Actorul Nae Lăzărescu, care a murit joi dimineaţă, la vârsta de 72 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la Focşani. Trupul neînsufleţit al actorului Nae Lăzărescu va fi depus vineri, la prânz, în sala Savoy a Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.
Citeşte şi:
NAE LĂZĂRESCU A MURIT. Actorul avea 72 de ani
Nae Lăzărescu spunea în iulie că s-ar putea să fie nevoit să ia o pauză de la actorie, din cauza unor probleme de sănătate.
Actorul arăta, într-un interviu, că a făcut stand-up comedy de când s-a născut şi că a vrut neapărat să lucreze la Teatrul "Constantin Tănase".
Nae Lăzărescu s-a născut pe 8 septembrie 1941, fiind cunoscut în special pentru scenetele de comedie pe care le-a realizat de-a lungul timpului alături de partenerul său de scenă, Vasile Muraru.
A jucat şi în filme, printre care "Grăbeşte-te încet", "Şantaj", "Baloane de curcubeu", "Căsătorie cu repetiţie" şi "Viraj periculos". De asemenea, în animaţia "Maşini", i-a dat voce personajului Clang.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe