- Home
- Cultură-Media
- WASHINGTON, (10.03.2015, 18:37)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Aplicaţii pentru telefoanele mobile, create de Apple pentru a colecta date despre boli grave
Cercetătorii americani au anunţat marţi că au creat o platformă de aplicaţii pentru telefoanele mobile lansate de grupul Apple care au capacitatea de a colecta o cantitate impresionantă de date despre o serie de boli importate, monitorizând comportamentele utilizatorilor, informează Reuters.
Urmărește
172 afișări
Aplicaţii pentru telefoanele mobile, create de Apple pentru a colecta date despre boli grave (Imagine: AP/Mediafax Foto)
Noua invenţie, ResearchKit, care funcţionează ca o platformă media, va permite oamenilor de ştiinţă să creeze aplicaţii ce folosesc senzorii existenţi în telefoanele iPhone, alături de date colectate de alte dispozitive mobile, pentru a obţine informaţii medicale în timp real. Cercetătorii de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Stanford şi cei de la Weill Cornell Medical College sunt printre primii care au creat deja aplicaţii mobile pentru utilizatorii de iPhone diagnosticaţi cu diabet şi maladii cardiace.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
De asemenea, aplicaţia GlucoSuccess, creată de medicii de la Massachusetts General Hospital, permite persoanelor diabetice să participe la un studiu care oferă oamenilor de ştiinţă un feedback în legătură cu felul în care dietele lor şi exerciţiile fizice le influenţează glicemia în fiecare zi. Aceeaşi aplicaţie îi "întreabă" pe utilizatori dacă şi-au luat medicamentele şi le reaminteşte să îşi "inspecteze" picioarele.
Citeşte şi:
EVENIMENT Apple: Ceasul inteligent Apple Watch a fost prezentat publicului. Care este preţul noului dispozitiv - FOTO
Citeşte şi:
Co-inventatorul Swatch: Ceasurile elveţiene intră în era glaciară, după lansarea Apple Watch
Alte aplicaţii lansate luni vizează studii realizate despre astm, cancer mamar şi maladia Parinson. Pentru voluntari, aplicaţiile au scopul de a ajuta persoanele diagnosticate cu aceste boli grave să îşi respecte mai uşor tratamentele prescrise şi să obţină astfel beneficii importante pentru sănătate.
Pentru oamenii de ştiinţă, datele obţinute prin acest proiect sunt extrem de utile, prin intermediul numeroaselor informaţii oferite de voluntari în diverse chestionare, în care aceştia vorbesc în detaliu despre dietele lor şi exerciţiile fizice pe care le practică.
Aplicaţia MyHeart Counts va colecta date despre activitatea fizică a utilizatorului şi despre factorii de risc cardiac. Aceste date vor fi analizate de cercetătorii de la Universitatea Stanford care studiază maladiile cardiace.
Eric Schadt, profesor de genomică la Icahn School of Medicine din New York, a folosit noua platformă pentru a dezvolta o aplicaţie de care beneficiază persoanele diagnosticate cu astm.
Informaţiile disponibile pe noua platformă ResearchKit pot fi obţinute şi cu ajutorul altor dispozitive mobile portabile precum Jawbone şi Fitbit, dar mai ales cu ajutorul mobilelor din gama iPhones.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe