Arhivele NASA la Discovery Channel

Postul de televiziune Discovery Channel a intrat într-o nouă eră a ştiinţei, după ce a încheiat un acord cu NASA care îi permite să difuzeze înregistrări video din arhiva agenţiei spaţiale americane, informează variety.com.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului Arhivele NASA la Discovery Channel

Arhivele NASA la Discovery Channel

La premiera celei dintâi producţii a companiei Discovery Films, "In the Shadow of the Moon", postul Discovery Channel/ Science Channel şi NASA au anunţat că au încheiat un parteneriat care permite abonaţilor la televiziunea prin cablu să aibă acces la o mare parte din înregistrările video din arhivele agenţiei spaţiale.

NASA a indicat că Discovery va revizui materialele de arhivă, în diferite formate, care sunt depozitate în nişte frigidere la Centrul spaţial Johnson, Houston.

În timpul procesului de evaluare, Discovery va converti materialele în format HD digital, uşurând astfel accesul la bogata arhivă a agenţiei spaţiale americane.

Parteneriatul încheiat între NASA şi Discovery nu este unul în regim de exclusivitate. Legea spaţiului, aprobată în 1958, care a dus la crearea NASA, specifică faptul că agenţia spaţială americană este deschisă unor propuneri concurente similare. Legea permite agenţiei să încheie acorduri cu o mare varietate de companii, dacă parteneriatele sunt utile pentru misiunile şi obiectivele NASA.

Editorul-şef al Oficiului pentru afaceri publice din cadrul NASA, Mike Cabbage, a indicat că parteneriatul "înseamnă mai mult decât convertirea în format digital a înregistrărilor de arhivă. Include documentare şi alte proiecte media".

Preşedintele Discovery Channel/ Science Channel, Jane Root, a declarat că în 2008 vor fi lansate documentare şi emisiuni speciale cu momente semnificative din cei 50 de ani de existenţă a NASA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici