Artişti şi curatori români participă la un proiect la King's College, în Londra

Artiştii Alexandru Antik şi Alexandru Patatics şi curatorii Cătălin Partenie şi Erwin Kessler participă la simpozionul şi expoziţia intitulate "Caves" ("Peşteri") la King's College, în perioada 14 - 17 februarie, informează Institutul Cultural Român (ICR) din Londra.

Urmărește
48 afișări

Simpozionul include prezentări susţinute de profesori, studenţi şi invitaţii români, centrate pe mitul peşterii din "Republica" lui Platon şi relevanţa acestuia în lumea contemporană. Participanţii la simpozion vor dezbate consecinţele teoriei platonice în secolul al XXI-lea, iar discuţiile vor fi ilustrate de o expoziţie video cu lucrări de Alexandru Antik şi Alexandru Patatics, alături de proiecţia unui film de Roger Hiorns - artist britanic nominalizat la prestigiosul Turner Prize în 2009, care a creat o replică a peşterii platonice din cristale, într-un apartament de bloc dezafectat din Londra.

O parte din prezentări vor fi editate ulterior de Cătălin Partenie şi Alan Read, profesor King's College, pentru un număr special al revistei britanice Performance Research. A Journal of the Performing Arts, publicată de editura Routledge.

Cătălin Partenie este editorul şi traducătorul a numeroase opere de Platon, pentru edituri prestigioase precum Oxford University Press, Cambridge University Press, Northwestern University Press şi Humanitas.

Erwin Kessler este istoric de artă şi curator, cu un portofliu substanţial de expoziţii în ţară şi în străinatate şi autor a numeroase texte de specialitate. Una dintre cele mai recente expoziţii este "Culorile avangardei", cu peste 100 de lucrări aparţinând reprezentanţilor modernismului şi avangardei din România, din 1910 până la montajele realist-socialiste ale deceniului şase.

Alexandru Antik şi Alexandru Patatics sunt artişti video, printre primii care în anii '90 au introdus instalaţia video şi abordarea experimentală în România. Lucrările lor se află în colecţia Muzeului Naţional de Artă Contemporană (MNAC) şi au fost prezentate în pavilionul României la Bienala de la Veneţia, printre alte expoziţii naţionale şi internaţionale.

Proiectul "Caves" ("Peşteri") este organizat de King's College, cu sprijinul ICR Londra, The Leverhulme Trust, Higher Education Innovation Fund şi Performance Research Group.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici