- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (03.10.2016, 13:56)
- Letitia Provian
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Atelierele lunii octombrie la Fundaţia Calea Victoriei: De la scriere creativă la bune maniere
Fundaţia Calea Victoriei le aduce celor interesaţi de frumos şi de util cursurile lunii octombrie,de la ateliere de feminitate la ateliere de scriere creativă,pictură,branding personal,inteligenţă emoţională sau bune maniere,menite să educe,să destindă sau să cultive abilităţi practice şi artistice.
Urmărește
157 afișări
Atelierele lunii octombrie la Fundaţia Calea Victoriei: De la scriere creativă la bune maniere (Imagine: Facebook)
„Îţi place să scrii scurte texte, în agenda ta, impresii şi idei ingenioase? Desenezi la întâlniri, faci schiţe şi unele îţi ies chiar bine? Eşti politicos însă nu ştii chiar toate regulile când mergi la o masă simandicoasă? Vrei să îţi creezi o imagine originală, atrăgătoare dar nu ştii cu ce să începi?
Vino la Fundaţia Calea Victoriei şi vei învăţa de la specialişti experimentaţi şi simpatici tehnici eficiente şi informaţii valoroase care să îţi evidentieze calităţile şi talentele. Vei descoperi mai multe despre subiectele care te pasionează, dar pentru care nu ţi-ai făcut timp până acum. Lasă în urmă agitaţia şi responsabilităţile de la serviciu şi rezervă-ţi serile doar pentru tine: alege unul dintre atelierele noastre ca să te relaxezi şi să te simţi cu adevărat împlinit”, îi invită reprezentanţii Fundaţiei Calea Victoriei pe toţi cei pasionaţi de cunoaştere şi care doresc să se dezvolte şi să fie în pas cu frumosul, cu tendinţele, dar şi să îşi dezolte imaginaţia şi să îşi îmbunătăţeasă imaginea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
• Atelierul „How to be a lady. Exerciţii de feminitate” este o invitaţie alături de creatoarea de imagine Valentina Bălaşa Ario la îmbunătăţirea imaginii personale. Acest atelier va începe din 4 octombrie, ora 19:00, şi va constă în trei şedinţe.
Valentina Bălaşa-Ario, creator de imagine şi fotograf, propune domnişoarelor şi doamnelor un atelier practic la care să exploreze metode eficiente pentru îmbunătăţirea imaginii personale. La acest atelier se vor analiza şi experimenta atitudinea, mersul, stilul şi elementele de imagine care aduc feminitatea, încrederea şi distincţia în prim plan.
În fiecare persoană există un capital de frumuseţe nevalorificat, care poate ieşi la suprafaţă odată cu conştientizarea acestei calităţi. Frumuseţea, feminitatea, şarmul şi graţia există în fiecare femeie, indiferent de vârstă. Când toate acestea sunt puse în valoare, domnişoarele şi doamnele pot oferi încredere în sine, bucurie de a fi, dar şi charismă.
„Cursul “How to be a lady” este un ghid care te ajută să conştientizezi paşii care pot fi parcurşi pentru a-ţi pune în valoare potenţialul de frumuseţe, fără excese sau artificii. Coafură, stilul vestimentar, culorile care ţi se potrivesc şi armonizarea lor cu machiajul sunt elementele pe care le vom analiză, pentru a află ce anume ţi se potriveşte mai bine.”, este îndemnul de a participa la acest atelier. Toate detaliile le găseşti aici.
• Atelierul de scriere creativă, cu scriitorul Bogdan Cosa începe 7 octombrie, de la ora 19:00 şi are şapte şedinţe axate pe găsirea propriei voci în scris şi pe fructificarea şi identificarea propriilor atuuri în scris.
„În decursul a şapte şedinţe, îmi propun să va ajut să reduceţi din diferenţa; să înţelegeţi mai bine care sunt atuurile voastre şi cum le puteţi fructifică, să identificaţi zonele şi tehnicile pe care, din punct de vedere literar, le stăpâniţi mai puţin, şi, pe cât posibil, să găsim o cale prin care să le revendicaţi astfel încât să puteţi face acel prim pas – unicul care suportă prezenţa unui ghid– către găsirea propriei voci în scris.
Cu ajutorul exerciţiilor, pornind de la materialul pe care o să-l generăm împreună, o să lămurim şi chestiuni mai fine, aspecte ce ţin de stil şi de limbaj, puncte de vedere în ficţiune şi moduri de gestionare a structurilor narative complexe; o să vedem cum folosim visele sau citatele în literatură, cum “furăm” de la artiştii mai mari fără să-i copiem, ce facem cu magia şi cu fantasticul, la ce e bun totuşi realismul, cum se obţine efectul de verosimil şi multe, multe altele.
Pe scurt: ne întâlnim ca să scriem, să citim şi să discutăm liber; iar la sfârşit, când o să ne pară tuturor rău că atelierul s-a terminat, o să ne ducem fiecare acasă cu câte un text proaspăt, multe recomandări de lectură şi, cu puţin noroc, o să ne alegem cu câţiva prieteni noi.”, îi invită tânărul scriitor Bogdan Cosa pe cei interesaţi să descopere scriitorul din ei.
Detalii aici.
• Atelierul Pictură şi creativitate, cu artistul plastic Maria Bălan, care va avea loc din 8 octombrie, cu începere de la ora 19:00 (format din patru şedinţe), le propune celor interesaţi de artă să se bucure de frumuseţea culorilor şi varietatea texturilor la un atelier de pictură la care să experimenteze alături de îndrumător patru tehnici noi, pe diferite suporturi şi să cunoască diferire curente celebre din istoria artei.
Participanţii vor afla cum au luat naştere, cum au fost primite de public şi de mediul artistic şi ce au însemnat mai târziu în timp patru mari curente artistice: Art nouveau, Pointilismul, Cubismul şi Expresionismul pentru ce este propriu fiecărui curent, care sunt canoanele stilistice care duc la rezolvările finale, ce este inovaţie şi ce este tradiţie în fiecare.
Participanţii la acest atelier vor deprinde tehnici noi de lucru, la fiecare întâlnire suportul pe care vor fi realizate picturile va fi diferit, de la pictură pe pânză sau carton pânzat la pictură pe lemn, pe sticlă sau pe ceramică. Atelierul porneşte de la înţelegerea noţiunilor de baza despre stilurile prezentate iar participanţii vor dobândi cunoştinţe de desen, culoare şi compoziţie.
• Atelierul de Inteligenţă emoţională, cu psihologul Monica Nicolae, debutează din 14 octombrie, de la ora 19:00, la Fundaţia Calea Victoriei, fiind compus din patru şedinţe.
Acest atelier îşi propune dezvoltarea inteligenţei emoţionale prin identificarea propriilor emoţii şi managementul eficient al acestora. Înţelegând mai bine emoţiile celor din jur, participanţii la acest atelier vor putea crea relaţii sănătoase cu aceştia. Aceste demersuri duc la dezvoltarea imaginii personale şi la o mai bună cunoaştere a propriilor abilităţi şi potenţialităţi, la creşterea confortului personal, la eficientizarea comunicării şi relaţionării, la creşterea gradului de adaptare şi a calităţii vieţii.
„Un mod de gândire sănătos presupune o mai bună înţelegere a emoţiilor şi comportamentelor proprii, cât şi a emoţiilor şi comportamentelor altora. Lărgirea perspectivei din care ne percepem şi îi percepem pe cei din jurul nostru ne ajută să ne adaptăm mai uşor la diferitele situaţii neprevăzute şi să ne bucurăm mai mult de lumea în care trăim.”, îi îndeamnă organizatorii atelierului pe cei interesaţi.
Detalii suplimentare aici.
• Atelier de Branding Personal, susţinut de coacherul Diana Flutur, din 17 octombrie, ora 19:00, şase şedinţe.
Acest atelier de branding personal este o introducere în ştiinţă emoţională cu care un individ, un grup sau o organizaţie îşi poate construi identitatea în faţă altor grupuri. Acest proces este un parcurs frumos şi plin de adevăr în sinele fiecăruia, în valori, beneficii emoţionale şi raţionale, că să se ajungă la esenţă de brand, care mai apoi este declinată în diferiţi vectori importanţi.
Brandingul personal aduce valoare unei persoane, îi permite să se exprime într-un mod coerent şi consistent cu crezurile sale, îi permite o mai bună cunoaştere de sine şi ajută la creşterea încrederii şi respectului de sine. Mai multe detalii aici.
• Poveştile Bucureştiului, cu istoricul Anita Sterea, din 21 octombrie, de la ora 19:00, este un atelier compus din cinci şedinţe. Acest atelier îi va face pe participanţi să vadă Bucureştiul cu alţi ochi, să îi cunoască istoria, poveştile locurile de altădată devenite locurile de acum, legendele oraşului, personalităţile lui marcante şi comunităţile acestui oraş al contrastelor.
„Bucureştiul merită descoperit în detaliu, iar pentru asta vă invităm să-l analizăm, cu bune şi rele, în cadul acestui curs. Pe parcursul celor cinci întâlniri, vom analiză oraşul nostru din unghiuri diferite. Vom călători virtual prin epoci diferite, de la centru la periferie, prin mahalale şi pe largi bulevarde moderniste şi vom cunoaşte personalităţile ce au marcat dezvoltarea Bucureştiului”, îndeamnă organizatorii.
O introducere în obiectivele atelierului precum şi posibilitatea înscrierii o poţi găsi aici.
• Bune maniere şi eticheta în societate, cu istoricul Monica Neaţu din 26 Octombrie, ora 19:00, format din trei şedinţe, este un atelier interactiv şi aplicat pe situaţii practice, de bune maniere şi eticheta care îi va ajuta pe participanţi să fie o prezenţă plăcută în societate, să îşi însuşească eticheta de la mesele festive, precum şi regulile care fac mai armonioasă relaţia de cuplu. Atelierul este interactiv şi relaxat, cu multe sfaturi şi exemple uşor de reţinut şi aplicat.
Toate detaliile despre acest atelier ai aici.
Înscrierile la ateliere se fac aici.
Pe lângă atelierele de mai sus cei interesaşi vor găsi în programul Fundaţiei şi alte cursuri utile şi atrăgătoare. O descriere a cursurilor respective, precum şi alte detalii interesante sunt disponibilă aici sau pe pagina de Facebook.
Locul de desfăşurare al atelierelor este la sediul Fundaţiei Calea Victoriei, Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (aproape de Rondul Pache Protopopescu / Izvorul Rece).
Citeşte şi: Ce lecturi recomandă specialiştii pentru dezvoltarea personală. „Oscar şi Tanti Roz“, una dintre cele mai căutate cărţi de către corporatişti - VIDEO
Citeşte şi: Premierul Dacian Cioloş: Campania pentru Cuminţenia Pământului ar putea fi prelungită, s-a strâns peste 1 milion euro
Citeşte şi: Două tablouri de Van Gogh furate în urmă cu 14 ani au fost recuperate de la mafia italiană
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe