Atelierul de Grafică şi Curtea Veche, câştigătoare ale primului concurs naţional de design de carte

Editurile Atelierul de Grafică şi Curtea Veche se numără printre premianţii primului concurs naţional de design de carte.

Urmărește
293 afișări
Imaginea articolului Atelierul de Grafică şi Curtea Veche, câştigătoare ale primului concurs naţional de design de carte

Atelierul de Grafică şi Curtea Veche, câştigătoare ale primului concurs naţional de design de carte (Imagine: www.curteaveche.ro)

Ceremonia de premiere a avut loc la UNA Galeria din Bucureşti, luni seară, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Premiul I i-a revenit Alexandrei Cor, pentru volumul "Kitsch" (Atelierul de Grafică), premiul al II-lea, lui George Anghelescu, pentru volumul "De-a avangarda", iar premiul al III-lea îl împart Reszegh Botond (pentru volumele "Családfa", de Piero Bianconi, "Holtak szigete", de Gerhard Meier, şi "A kék szifon", de Urs Widmer, de la Bookart Kiadó) şi cei de la Griffon & Swans (pentru volumele "Prieten drag, tovarăş al răposatului", de Andrei Kurkov, şi "Fiesta în bârlog", de Juan Pablo Villalobos, ambele apărute la Curtea Veche Publishing House).

Premiul de încurajare pentru un tânăr grafician i-a revenit Andreei Mihaiu, pentru volumul "Evangheliar".

"Premiile au fost acordate unor cărţi echilibrate în ce priveşte designul, în raport cu conţinutul şi modul de procesare a informaţiei. Selecţia juriului punctează o dată în plus cartea ca obiect, scopul designului de a fi fidel conţinutului, de a-l face cât mai lizibil. Premiul de încurajare pentru un tânăr grafician a punctat sensibilitatea şi originalitatea ilustraţiei, o bună abordare a tipografiei (în sens de «typography»), într-o ediţie bibliofilă a cărţii cărţilor", a declarat Adina Paşca, de la Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură, iniţiatoarea acestui proiect.

În cadrul evenimentului de luni a avut loc şi vernisajul expoziţiei "Cele mai frumoase cărţi din România", al cărei curator a fost Matei Câlţia. Cele 32 de titluri finaliste ale concursului sunt expuse la UNA Galeria şi pot fi răsfoite până pe 2 noiembrie.

Odată cu anunţarea câştigătorilor concursului de design de carte şi expoziţia de la Bucureşti se încheie, practic, prima ediţie a proiectului "Cele mai frumoase cărţi din România". Masterclass-ul susţinut de Uta Schneider şi expoziţia de la Târgul de Carte de la Frankfurt de anul acesta sunt celelalte două evenimente importante ale proiectului.

Proiectul "Cele mai frumoase cărţi din România" este realizat cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici