"Atlasul Frumuseţii", proiectul fotografei Mihaela Noroc, prezentat în emisiunea vedetei Oprah Winfrey - VIDEO

Proiectul "Atlasul Frumuseţii", realizat de fotografa Mihaela Noroc, care a călătorit în 37 de ţări pentru a surprinde frumuseţea femeilor din lume, a fost prezentat, pe 3 mai, într-o emisiune a realizatoarei de televiziune Oprah Winfrey.

Urmărește
1167 afișări
Imaginea articolului "Atlasul Frumuseţii", proiectul fotografei Mihaela Noroc, prezentat în emisiunea vedetei Oprah Winfrey - VIDEO

"Atlasul Frumuseţii", proiectul fotografei Mihaela Noroc, prezentat în emisiunea vedetei Oprah Winfrey - VIDEO (Imagine: Mihaela Noroc)

"«Atlasul Frumuseţii» în emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Să auzi o asemenea voce vorbind despre proiectul la care munceşti zi de zi e pur şi simplu incredibil", a scris Mihaela Noroc, miercuri, pe pagina sa oficială de Facebook.

Proiectul "Atlasul Frumuseţii" a atras atenţia mai multor publicaţii şi site-uri internaţionale, fiind prezentat, printre altele, de cotidianul britanic The Independent, de tabloidul britanic The Daily Mail, de televiziunea CNN, de publicaţia franceză Le Figaro, de site-ul american Business Insider, dar şi de site-ul de divertisment boredpanda.com.

 

 

Cu toate acestea, pe 16 aprilie, expoziţia "Atlasul Frumuseţii" a fost vernisată, în premieră mondială, la galeria de artă contemporană Artfooly - The Slice of Art Gallery din Bucureşti.

Potrivit fotografei Mihaela Noroc, "Atlasul Frumuseţii" este "un proiect românesc, unic în lume", care "nu putea să aibă premiera decât aici, acasă".

Sute de oameni au participat la vernisajul expoziţiei, fotografiile fiind admirate atât de copii şi tineri, cât şi de persoane vârstnice. Printre cei care au venit la vernisajul expoziţiei s-a numărat şi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, căruia Mihaela Noroc i-a prezentat povestea fiecărei fotografii expuse.

Îmbinând călătoria cu fotografia, Mihaela Noroc a reuşit să aducă în faţa publicului un proiect prin care să arate diversitatea planetei, prin intermediul unor frumoase chipuri feminine. Fotografa a prezentat, pe scurt, pentru MEDIAFAX traseul acestui proiect artistic.

Mihaela Noroc s-a născut pe 18 mai 1985. A absolvit Şcoala Centrală din Bucureşti şi, apoi, a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Arte, secţia Foto-Video. Vreme de câţiva ani, Mihaela a activat în domenii care nu aveau legătură cu fotografia, dar care îi aduceau veniturile necesare pentru a trăi decent. "Atlasul frumuseţii" a prins contur odată ce Mihaela Noroc a ajuns în Etiopia, unde fotografa română a descoperit chipuri feminine incredibile.

"Ideea «Atlasului frumuseţii» s-a născut în Etiopia. Acolo am văzut eu chipuri extrem de interesante, autentice şi mi-am dat seama că o femeie este extrem de frumoasă atunci când îşi păstrează cultura şi nu încearcă să se schimbe. Am încercat, cu resurse proprii, să fac un album unic, să surprind cât mai mult din diversitatea locurilor pe care le-am vizitat", a mai spus Mihaela Noroc.

Au urmat 15 luni de călătorie în jurul lumii, cu bagajul în spate, timp în care Mihaela Noroc a captat diversitatea planetei prin intermediul portretelor pe care le-a realizat. Artista povesteşte că a fost un risc pe care şi l-a asumat, dar nu regretă absolut nimic. Fotografa română îşi aminteşte că până în Japonia nu a luat avionul, ci a mers numai cu mijloacele de transport terestru.

Dintre toate imaginile făcute în călătoria sa, fotografa Mihaela Noroc le-a ales pe cele pe care le-a considerat "cele mai interesante". Toate femeile care apar în "Atlasul frumuseţii" ştiau foarte bine ce presupune proiectul, înainte de a se lăsa fotografiate, Mihaela Noroc explicându-le ce implică această acţiune şi de ce au fost ele alese: pentru că au chipuri interesante, trăsături unice, nu se machiază sau o fac foarte puţin şi reprezintă foarte bine spaţiul cultural din care fac parte.

În luna iunie, Mihaela Noroc doreşte să pornească într-o nouă expediţie în jurul lumii, pentru a surprinde alte chipuri, din alte ţări, înainte de a publica un album.

Expoziţia poate fi vizitată în Bucureşti până pe 16 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici