- Home
- Cultură-Media
- PARIS, (13.04.2011, 16:18)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", pe marile ecrane din Franţa, de miercuri
Mandragora International - o companie de producţie, distribuţie şi vânzări internaţionale, înfiinţatǎ de Bobby Păunescu la Paris -, parte a grupului Mandragora Films, a lansat, miercuri, filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" în cinematografele din Franţa.
Urmărește
19 afișări
"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" de Andrei Ujică este, de altfel, primul film distribuit de Mandragora International.
Omul de afaceri Bobby Păunescu a înfiinţat casa de distribuţie de film Mandragora International, la jumătatea lui mai, anul trecut. Compania se ocupă atât de proiecte româneşti, cât şi străine. Compania are sediul la Paris, managing director este Ronald Chammah, iar Păunescu este acţionar majoritar al companiei.
Deocamdatǎ, "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", lungmetrajul semnat de Andrei Ujicǎ, va rula la Cinéma du Panthéon, timp de cinci sǎptǎmâni, şi la MK2 Beaubourg, timp de trei sǎptǎmâni. Premiera filmului a fost întâmpinatǎ cu entuziasm de criticii din Franţa, aproape 20 de articole apǎrând pe aceastǎ temǎ în presa francezǎ. Le Monde îl comparǎ pe Ceauşescu cu Père Ubu. Criticul Jacques Mandelbaum susţine cǎ Ujicǎ relateazǎ aceastǎ "farsǎ macabrǎ" ("domnia" dictatorului român) într-o "odisee de trei ore". "Filmul lui Andrei Ujicǎ trebuie sǎ fie interpretat şi ca un lung flash-back filmat care porneşte din mintea dictatorului", susţine Mandelbaum, care se referǎ şi la "exemplul petrifiant al unei ţǎri şi unei naţiuni transformate în simulacre". Libération publicǎ un articol amplu în care integreazǎ citate de la Andrei Ujicǎ şi concluzioneazǎ cǎ "trei ore cu Ceauşescu te învaţǎ foarte multe despre natura umanǎ, prea umanǎ, a unui dictator".
"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, a fost inclus în topul celor mai bune filme lansate în cinematografele lumii în 2010, de către prestigioasa revistă britanică Sight & Sound. Echivalenta publicaţiei franceze Cahiers du Cinema pe pământ anglo-saxon, revista lunară este editată de British Film Institute încă din 1934. Pentru tradiţionalul său clasament de sfârşit de an, publicaţia a reunit voturile a 85 dintre cei mai apreciaţi şi mai influenţi critici de film. "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a ocupat poziţia a opta în acest clasament, împreună cu "Film Socialisme" (Jean-Luc Godard), "Nostalgia de la Luz" (Patricio Guzman), "Poetry" (Lee Chang-dong) şi "Un profet/ Un prophète" (Jacques Audiard), astfel încât topul a avut anul trecut 12 titluri, în loc de obişnuitele 10. Este de remarcat faptul că, pentru prima oară, se regăsesc două filme de non-ficţiune printre primele poziţii Sight & Sound, o dovadă a forţei actuale a genului.
Lungmetrajul realizat de Andrei Ujică s-a aflat la finalul lui 2010 pe primul loc în topul celor mai bune filme nedistribuite încă în cinematografele din Statele Unite, alcătuit de publicaţia independentă IndieWIRE. În fiecare an, un număr impresionant de critici americani - peste 100 - votează cele mai bune producţii din anul respectiv, la invitaţia IndieWIRE. Cu 26 de voturi, filmul românesc s-a aflat pe prima poziţie în clasamentul peliculelor care nu au ajuns încă pe ecranele americane, la egalitate cu "Film Socialisme" al lui Jean-Luc Godard.
Lungmetrajul lui Andrei Ujică a câştigat şi premiul secţiunii Spotlight la Cinema Eye Honors, cele mai importante distincţii dedicate filmului de non-ficţiune.
"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a fost realizată de Icon Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia ARTE VIZUALE şi HFG / ZKM Filminstitut.
Lungmetrajul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", în regia lui Andrei Ujică, a fost pânǎ în prezent distribuit în Italia (Cinecitta Luce), Belgia, Olanda, Luxemburg (Eye Film Institute), România (Vodoo Films), Portugalia (Clap Filmes), Franţa (Mandragora International) şi SUA (Front Desk).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Prag depăşit. Peste 150.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
Atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve în transportul feroviar
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
Citește pe alephnews.ro: Răspunsul MAE la solicitarea Aleph News privind voturile fraudate din Diaspora
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe