"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", pe primul loc în topul filmelor care nu au ajuns încă pe ecranele americane

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu”, în regia lui Andrei Ujică, s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bune filme nedistribuite încă în cinematografele din Statele Unite ale Americii, alcătuit de publicaţia independentă Indiewire.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", pe primul loc în topul filmelor care nu au ajuns încă pe ecranele americane

"Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu", pe primul loc în topul filmelor care nu au ajuns încă pe ecranele americane (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Anual, peste 100 de critici americani votează cele mai bune producţii din anul respectiv, la invitaţia Indiewire.

Astfel, cu 26 de voturi, filmul românesc "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" se află pe prima poziţie în clasamentul peliculelor care nu au ajuns încă pe ecranele americane, la egalitate cu "Film Socialisme" al lui Jean-Luc Godard.

În clasament se mai regăsesc pelicule precum "Mysteries of Lisbon", "Oki's Movie", "Black Venus", "Tabloid" şi "Tournée".

În clasamentul Indiewire, la categoria "cel mai bun film lansat în 2010", pe locul întâi se află "Reţeaua de socializare/ The Social Network", de David Fincher, urmat de "Carlos", în regia lui Olivier Assayas.

Filmul "Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu" a fost realizat de Icon Production, în asociere cu Televiziunea Română, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea The Media Partnership, Fundaţia Arte Vizuale şi HFG/ ZKM Filminstitut.

Filmul este distribuit în România de Voodoo Films şi rulează în cinematografe din 29 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici