- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (10.10.2014, 17:17)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autobiografia pakistanezei Malala apărută la Polirom în mai, vândută în 10.000 de exemplare
"Eu sunt Malala", autobiografia pakistanezei Malala Yousafzai, laureată a premiului Nobel pentru pace pe anul 2014, a fost publicată în limba română la editura Polirom, în mai, într-un tiraj de 10.000 de exemplare, iar stocul cărţii este epuizat în acest moment, urmând ca volumul să fie reeditat.
Urmărește
296 afișări
Autobiografia pakistanezei Malala apărută la Polirom, în mai, vândută în 10.000 de exemplare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Tânăra pakistaneză Malala Yousafzai şi indianul Kailash Satyarthi au câştigat, vineri, premiul Nobel pentru pace, "pentru lupta lor împotriva opresiunii copiilor şi a tinerilor şi pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie", a anunţat Comitetul Nobel.
Malala Yousafzai, militanta în vârstă de 17 ani, a primit această distincţie "pentru lupta sa eroică prin care a devenit un simbol al dreptului tinerelor la educaţie".
În România, Malala Yousafzai a devenit cunoscută şi datorită autobiografiei "Eu sunt Malala", apărută în limba română, anul acesta, la editura Polirom. Cartea a fost publicată într-un tiraj de 10.000 de exemplare, iar stocul este epuizat în acest moment, urmând ca volumul să fie reeditat, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX reprezentanţii editurii Polirom.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Când talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, prea puţini le-au stat împotrivă. Doar o tânără, Malala Yousafzai, şi-a învins frica şi şi-a cerut dreptul la o viaţă liberă, la educaţie. Pe 9 octombrie 2012 era pe cale să-şi plătească îndrăzneala cu viaţa. A fost împuşcată în cap, în timp ce se întorcea cu autobuzul de la şcoală, şi era greu de crezut că avea să scape cu viaţă. A supravieţuit însă, iar miracolul acesta a purtat-o din valea îndepărtată unde trăise tocmai în Statele Unite ale Americii, la New York. Nu avea nici 16 ani când a devenit un simbol al protestului paşnic şi cea mai tânără favorită la premiul Nobel pentru pace.
"Eu sunt Malala" este povestea cutremurătoare a unei familii dezrădăcinate de urâţenia terorismului, a luptei pentru educaţia tinerelor şi a curajului ieşit din comun al unor părinţi care-şi iubesc nespus fata într-o lume ce oferă totul fiilor.
"Şcoala nu era departe de casă şi înainte mergeam pe jos, dar, de la începutul anului, începusem să iau autobuzul, împreună cu celelalte fete. Călătoria dura numai cinci minute, de-a lungul râului urât mirositor, pe lângă panoul publicitar uriaş care făcea reclamă la Institutul de Transplant de Păr al doctorului Humayun; glumeam toate, spunând că unul dintre profesorii noştri probabil că apelase la serviciile doctorului, pentru că dintr-odată începuse să-i crească păr. Îmi plăcea să iau autobuzul pentru că nu transpiram atât de rău ca atunci când mergeam pe jos şi puteam să stau de vorbă cu colegele şi să flecăresc cu Usman Ali, şoferul, căruia îi spuneam Bhai Jan, «Frate». Ne făcea mereu să râdem cu poveştile lui trăsnite", scrie tânăra care s-a luptat pentru educaţie, în volumul "Eu sunt Malala".
La 14 ani, Malala Yousafzai (născută în 1997) a aflat că talibanii o ameninţau public cu moartea. Educată la şcoala fondată de tatăl său, Ziuaddin Yousafzai, la rândul lui activist anti-taliban, Malala a crescut în Mingora, un oraş din Valea Swat, Pakistan. În 2008, când talibanii au început să atace şcolile din Valea Swat pentru a opri educarea femeilor, Malala a întrebat într-un discurs public: "Cum îndrăznesc talibanii să-mi ia dreptul la educaţie?". În 2009, a colaborat cu televiziunea BBC şi a publicat pe un blog, sub numele de Gul Makai, păreri despre ameninţările talibanilor. Identitatea i-a fost însă descoperită în acelaşi an. Totuşi, a continuat să-şi spună public părerea. În 2011, a primit Pakistan's National Youth Peace Prize şi a fost nominalizată la International Children's Peace Prize. După ce a fost împuşcată în cap, părinţii au dus-o în Marea Britanie şi Malala a supravieţuit. În 2013, la 16 ani, a vorbit în forumul Naţiunilor Unite despre libertatea dreptului la educaţie. În acelaşi an şi-a publicat autobiografia - "The Girl Who Stood Up for Education and Was Shot by the Taliban" - şi a fost nominalizată la premiul Nobel pentru pace.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe