- Home
- Cultură-Media
- BOSTON, (19.03.2013, 14:21)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Autorii unui furt istoric dintr-un muzeu din Boston au fost identificaţi după 23 de ani
Autorii unui furt istoric comis în urmă cu 23 de ani într-un muzeu din Boston, de unde au sustras 13 opere de artă, au fost identificaţi de autorităţile americane, care au precizat, luni, că hoţii nu vor fi daţi în judecată, întrucât identificarea este tardivă, iar pânzele nu au fost regăsite.
Urmărește
382 afișări
Autorii unui furt istoric dintr-un muzeu din Boston au fost identificaţi după 23 de ani
Potrivit AFP, operele de artă sustrase de la Muzeul Isabella Stewart Gardner pe 18 martie 1990 - dintre care trei tablouri de Rembrandt, unul de Johannes Vermeer, trei de Edgar Degas şi unul de Edouard Manet - erau evaluate la 500 de milioane de dolari.
După mulţi ani de mister, FBI a anunţat luni că i-a "identificat pe autorii furtului, care fac parte dintr-o organizaţie criminală ce acţionează în statele Mid-Atlantic (New York, New Jersey şi Pennsylvania) şi în Noua-Anglie".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Se întoarce obligativitatea purtării măştilor în mai multe spitale din Ţara Galilor
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
"În anii care au urmat furtului, operele au fost transportate în Connecticut şi în regiunea Philadelphia", unde "unele dintre ele au fost propuse spre vânzare" în urmă cu circa 10 ani, a precizat Richard DesLauriers, agent FBI, într-o conferinţă de presă.
Insistând asupra "progreselor semnificative" ale anchetei, el a recunoscut însă faptul că FBI a pierdut de atunci urma acelor tablouri.
Autorii furtului pot să doarmă liniştiţi. "Furtul s-a produs în urmă cu 23 de ani, iar infracţiunea s-a prescris", a recunoscut procurorul federal Carmen Ortiz în aceeaşi conferinţă de presă, evocând totodată posibilitatea unei "imunităţi" pentru aceia care vor ajuta autorităţile să regăsească tablourile.
În cadrul unei noi campanii de sensibilizare, sprijinită prin postarea pe reţelele de socializare a fotografiilor operelor de artă furate, Richard DesLauriers a reamintit faptul că muzeul din Boston oferă o recompensă de 5 milioane de dolari oricărei persoane care va contribui la regăsirea pânzelor "într-o stare bună".
"Nu trebuie să ne aduceţi personal pânzele pentru a spera la încasarea recompensei", a subliniat responsabilul cu securitatea muzeului, Anthony Amore.
Furtul de la Muzeul Isabella Stewart Gardner a ţinut în epocă prima pagină a ziarelor americane.
Doi bărbaţi deghizaţi în poliţişti - ale căror identităţi nu au fost făcute publice luni - au intrat puţin după miezul nopţii în acel muzeu din Boston. După ce i-au neutralizat pe paznici, ei au furat 13 opere de artă - dintre care trei tablouri de Rembrandt, un Vermeer (doar 34 de tablouri din lume sunt atribuite cu certitudine acestui pictor), trei desene de Degas şi tabloul "Chez Tortoni" de Manet.
Pentru a intra în muzeu, ei au spus că se aflau acolo pentru că primiseră un apel telefonic, iar unul dintre paznici le-a deschis uşa de la intrare. Hoţii l-au somat apoi pe acel paznic să îşi părăsească biroul, spunându-i că deţin pe numele lui un mandat de arestare. Gardianul a respectat ordinul primit, îndepărtându-se astfel de butonul care declanşa sistemul de alarmă. Cei doi hoţi i-au cerut apoi să îl cheme pe colegul său la faţa locului. Hoţii i-au încătuşat pe cei doi paznici, i-au închis într-o pivniţă şi i-au legat de nişte ţevi.
Furtul a fost descoperit în dimineaţa zilei următoare.
Muzeul, care expune în principal opere de artă americane şi europene, a fost înfiinţat în 1903 de colecţionara de artă şi filantroapa Isabella Stewart Gardner.
Muzeul expune în continuare mai multe cadre goale, în amintirea operelor dispărute.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe