Avocatul familiei Habsburg: Decizia Comisiei privind analiza retrocedării Branului este greşită

Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul intereselor familiei Habsburg în România, a declarat că decizia Comisiei care analizează modul în care Castelul Bran a trecut în proprietatea lui Dominic de Habsburg este "greşită", demonstrând "slaba pregătire juridică" a membrilor săi.

Urmărește
3 afișări

"Decizia adoptată de Comisie este greşită şi constituie dovada slabei pregătiri juridice a celor care au adoptat-o.Totodată, această deciziedemonstrează lipsa de ataşament a acestor persoane faţă de valorile democraţiei, care presupun respectarea dreptului de proprietate ca un drept fundamental al omului", a declarat pentru MEDIAFAX Corin Trandafir, de la firma de avocatură Rubin Meyer Doru & Trandafir.

Avocatul s-a arătat "revoltat" că se finanţează din bani publici activitatea unei Comisii care aduce un "deserviciu" imaginii României.

"Ca cetăţean al României sunt revoltat că se cheltuie bani publici pentru finanţarea activităţilor unei Comisii care nu ar fi trebuit înfiinţată. În ultimă instanţă, această Ccomisie este un deserviciu adus ţării, prin prejudiciul de imagine adus României ca stat de drept", a spus Corin Trandafir.

Deputatul Dumitru Puchianu a declarat, marţi, că actul prin care a fost retrocedat Castelul Bran este lovit de nulitate absolută, întrucât retrocedarea s-a făcut cu nerespectarea prevederilor legale şi constituţionale.

„Concluzia raportului este că actul de retrocedare a Castelului Bran este lovit de nulitate absolută, pentru că nu s-au respectat prevederile legilor existente, prevederi potrivit cărora domeniul public este inalienabil”, a afirmat Puchianu, după ce a prezentat în Comisia de abuzuri raportul subcomisiei pe care o prezidează.

În acest sens, avocatul Corin Trandafir a explicat că Legea 10 din 2001 este o "lege specială", care a fost adoptată tocmai în vederea restituirii bunurilor confiscate abuziv de stat.

În ceea ce priveşte acuzaţia lui Puchianu că, în momentul în care s-au stabilit moştenitorii Castelului nu s-au respectat procedurile, astfel încât în prima cerere de retrocedare, formulată către Prefectura Braşov, au existat cinci moştenitori, iar ulterior, restituirea s-a făcut doar către trei dintre aceşti moştenitori, avocatul Trandafir spune că membrii Comisiei nu au analizat documentele din dosarul de retrocedare.

"Doi dintre cei cinci moştenitori ai castelului au renunţat în favoarea celorlalţi. Acuzaţia adusă în acest sens demonstrează că membrii Comisiei nici măcar nu au studiat dosarul pe baza căruia s-a făcut retrocedarea", a mai afirmat Corin Trandafir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici