- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (06.11.2013, 16:28)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce la Bucureşti spectacolul "Lacul lebedelor"
Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg ajunge, pe 18 ianuarie 2014, la Sala Palatului din Bucureşti, pentru un spectacol feeric, cu reprezentaţia "Lacul lebedelor".
Urmărește
1014 afișări
Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce la Bucureşti spectacolul "Lacul lebedelor" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Producţia "Lacul lebedelor" este pusă în scenă de coregraful artist emerit al Rusiei Konstantin Rassadin, iar, în ultimii cinci ani, a fost prezentată pe cele mai prestigioase scene din SUA, Canada, Olanda, Germania, China, Spania, Coreea, Taiwan, Grecia, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Turcia, Elveţia, Columbia şi Argentina.
Faimosul libret, care istoriseşte povestea unor prinţese transformate în lebede de un vrăjitor malefic, al cărui blestem poate fi spulberat doar de iubirea unui prinţ, prinde viaţă pe scena patinoar şi îmbină într-un mod unic muzica simfonică, gingăşia costumelor şi măiestria balerinilor, pentru un spectacol deosebit.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg va oferi publicului un show unic şi impresionant. Coregrafia clasică şi spectacolul de cel mai înalt nivel sunt doar două dintre argumentele care recomandă acest show.
Spectacolul pus în scenă de Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg este singurul din lume în care baletul clasic se îmbină cu feeria spectacolului pe gheaţă. Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului transpunerea fidelă pe luciul scenei-patinoar a unui spectacol clasic de balet, cu decoruri, costume şi balerini pregătiţi în renumitele şcoli de balet clasic din Rusia. Pentru acest spectacol, scena Sălii Palatului va fi acoperită cu 2.500 de kilograme de gheaţă naturală.
Începând din anul 1995, Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce în faţa publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet, transpuse pe gheaţă. "Frumoasa din pădurea adormită", "Lacul lebedelor" şi "Spărgătorul de nuci", de Piotr Ilici Ceaikovski, precum şi "Cenuşăreasa", de Serghei Prokofiev, sunt titlurile cu care Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg a susţinut peste 7.000 de reprezentaţii.
În decursul timpului, corpul de balet a fost completat de figuri proeminente ale lumii patinajului artistic: perechea Ludmila Beloussova şi Oleg Protopopov, care au în palmares titluri europene, mondiale şi olimpice, Alexei Ulanov, campion olimpic, mondial şi european, Ludmila Smirnova, laureată la numeroase campionate olimpice, mondiale şi europene, sunt doar câţiva dintre cei care, de-a lungul anilor, au dat strălucire spectacolelor Baletului pe Gheaţă din Sankt Petersburg. În prezent, 20 de balerini din cadrul ansamblului deţin titlul de maestru al sporturilor în Rusia, pentru victoriile reputate în competiţii naţionale şi internaţionale de patinaj artistic.
Baletul pe Gheaţă din Sankt Petersburg (fostul Ansamblu de Stat al Baletului pe Gheaţă din Leningrad) a fost fondat în 1967, de coregraful Konstantin Boyarsky, descendent al renumitei şcoli de balet clasic din Sankt Petersburg, cel care a realizat pentru prima oară fuziunea dintre baletul clasic şi patinajul artistic.
În prezent, baletul se află sub îndrumarea directorului artistic Konstantin Rassadin, artist emerit în Rusia şi fost solist al celebrului balet Mariinsky. Cofondator şi director muzical al baletului este dirijorul Leo Korkhin, figură proeminentă a culturii ruseşti, al cărui nume se leagă de celebra Orchestră Simfonică Academică a Societăţii Filarmonice din Sankt Petersburg.
Pentru "Lacul Lebedelor" pe gheaţă sunt disponibile următoarele categorii de bilete: categoria 1 - 350 de lei, categoria 2 - 300 de lei, categoria 3 - 250 de lei, categoria 4 - 200 de lei, categoria 5 - 150 de lei şi categoria 6 - 100 de lei. Biletele se găsesc în magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center, magazinele Flanco, librăriile Adevărul şi Eminescu, la Palatul Naţional al Copiilor, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone şi Diverta şi online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.eventim.ro şi www.myticket.ro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul