- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (17.03.2015, 14:13)
- Diana Pârvulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Barometrul Cultural 2014: 70% dintre români nu ar dona bani pentru protejarea patrimoniului cultural
Aproximativ 70% dintre români nu ar dona bani pentru protejarea patrimoniului cultural, potrivit Barometrului de Consum Cultural pe 2014, iar 52% dintre respondenţi au precizat că ar fi dispuşi să ofere o sumă în valoare de 50 de lei.
Urmărește
98 afișări
Barometrul Cultural 2014: 70% dintre români nu ar dona bani pentru protejarea patrimoniului cultural (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)
Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC) a lansat, luni, "Barometrul de Consum Cultural 2014", cea mai importantă analiză statistică a sectorului cultural din România.
"Barometrul de Consum Cultural 2014. Cultura, între global şi local" oferă informaţii despre dinamica valorilor şi practicilor din societatea românească din prezent, despre modul în care populaţia se raportează la sectorul cultural, devenind un instrument esenţial în dezvoltarea strategiilor locale şi regionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit acestei cercetări, 30% dintre respondenţi ar dona pentru protejarea patrimoniului cultural între 51 de lei şi 100 de lei, 10%, între 101 lei şi 200 de lei şi doar 8% ar fi dispuşi să acorde peste 200 de lei.
Potrivit rezultatelor cercetării, foarte puţini respondenţi au vizitat obiective de patrimoniu în ultimul an, în afara localităţii de rezidenţă, iar frecvenţa de vizitare este redusă. Astfel, 70% dintre respondenţi au spus că nu au vizitat deloc astfel de obiective în ultimul an, 21% au efectuat între 1 şi 3 vizite, iar 7% au realizat peste 6 vizite.
O explicaţie posibilă este lipsa obişnuinţei de vizitare a obiectivelor culturale, ca parte a călătoriilor în scop turistic. De asemenea, doar 20% dintre români obişnuiesc să viziteze obiective de patrimoniu când călătoresc şi doar 4% vizitează astfel de instituţii în afara concediului, călătoriilor.
Totodată, 66% dintre respondenţi consideră că autorităţile locale ar trebui să se ocupe de protejarea patrimoniului cultural, 45% au ales Ministerul Culturii, 10% - Uniunea Europeană şi 6% - Biserică.
Pe de altă parte, în ceea ce priveşte disponibilitatea de a face voluntariat pentru protejarea patrimoniului cultural, doar 18% ar fi dispuşi să realizeze o astfel de acţiune.
Pentru ediţia din 2014 a Barometrului de Consum Cultural, volumul eşantionului a fost de 1.260 de persoane, cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,8%, la un nivel de încredere de 95%. Eşantionul a conţinut un boost de 840 de persoane din Bucureşti, care a produs un subeşantion reprezentativ pentru Capitală, cu o eroare maximă tolerată de +/- 3,4%, la un nivel de încredere de 95%.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe