Barroso a transmis condoleanţe pentru moartea Patriarhului Teoctist

Preşedintele Comisiei Europene a transmis condoleanţe, joi, la ce-a de-a treia Adunare Ecumenică de la Sibiu, pentru moartea recentă a Patriarhului Teoctist, căruia ar fi dorit să-i mulţumească pentru tot ce a făcut, pentru moştenirea spirituală pe care acesta a lăsat-o lumii întregi.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Barroso a transmis condoleanţe pentru moartea Patriarhului Teoctist

Barroso a transmis condoleanţe pentru moartea Patriarhului Teoctist

"Condoleanţele mele sincere la moartea recenta a Preafericitului Teoctist. Aş fi vrut să-i mulţumesc pentru tot ce a făcut, pentru moştenirea spirituală ce a lăsat-o lumii întregi", a declarat, joi, în cortul multifuncţional de la Sibiu, preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso, în cadrul celei de-a treia Adunări Ecumenice Europene.

Barroso a mulţumit organizatorilor pentru invitaţie, spunând că este foarte fericit că se află la Sibiu. "Mulţumesc organizatorilor pentru invitaţie. Sunt fericit să fiu aici. Mă bucur că această întâlnirea are loc într-o ţară nouă membră şi mulţumesc Guvernului pentru călduroasa primire", a spus preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Durao Barroso.

Barroso a accentuat şi importanţa primei Adunări Ecumenice.

Potrivit lui Barroso, Papa Ioan Paul a fost preocupat de a aduce o contribuţie completă la acest proces, declarând în anii '80 că nu putem respira cu un singur plămân în Europa, ci ne trebuie două.

"În contextul unificării Europei, alegerea Sibiului pentru a treia Adunare după Basel şi Gratz este o alegere judicioasă. Vă întâlniţi în Sibiu, în România unde oamenii trăiesc de sute de ani având diverse religii. Acest centru trebuie să fie o cale prin care să irigăm cu sânge cei doi plămâni şi să vindecăm rănile vechilor cortine de fier şi să dăm un suflu noi viitorului comun", a mai afirmat preşedintele Comisiei Europene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici