- Home
- Cultură-Media
- LONDRA, (12.03.2019, 16:55)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BBC, subiect de anchetă după acuzaţii de discriminare. Motivul care a declanşat scandalul
Televiziunea publică din Marea Britanie, BBC, este subiectul unei anchete după acuzaţii de discriminare de gen în ceea ce priveşte salariile, informează cnn.com.
Urmărește
649 afișări
BBC, anchetat în Marea Britanie, după acuzaţii de discriminare de gen în ceea ce priveşte salariile
Ancheta a fost deschisă de Comisia pentru drepturile omului şi egalitate din Marea Britanie, care a anunţat într-un comunicat, emis marţi, că analizează posibile cazuri de discriminare, după ce mai multe femei s-au plâns că au primit salarii mai mici decât bărbaţii cu funcţii similare în compania de televiziune.
"Vom analiza plângerile formale şi informale privind salariile făcute de angajaţii BBC, pentru a decide dacă a fost vorba despre discriminare în ceea ce priveşte femeile şi dacă aceste conflicte de muncă au fost soluţionate în mod adecvat", se mai arată în comunicatul comisiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că, în prezent, "sistemul de salarizare este unul corect" şi "transparent pentru angajaţi", iar conducerea şi-a exprimat "regretul profund" pentru cazurile de discriminare din trecut.
Acesta a adăugat că este normal să se facă o asemenea anchetă şi a vorbit despre faptul că BBC trece printr-o perioadă de reforme profunde.
Printre cazurile de discriminare se numără şi cel al lui Carrie Gracie, un fost editor chinez al reţelei TV, care a primit un salariu mai mic decât bărbaţii cu funcţii similare.
Comisia a indicat că se aşteaptă ca această anchetă să fie finalizată până la sfârşitul anului.
Dacă plângerile se dovedesc a fi adevărate, comisia va cere BBC "să înceteze practicile discriminatorii" şi să ia măsuri pentru a evita repetarea acestora, putându-se ajunge chiar şi în instanţă.
Un raport al BBC publicat în 2017 arăta că femeile reprezentau mai puţin de o treime dintre angajaţii cu funcţii de conducere şi starurile reţelei.
Gracie şi-a dat demisia în 2018, spunând că editorii internaţionali de sex masculin primeau salarii cu "cel puţin 50% mai mari" decât femeile din funcţii similare. Aceasta a mai descris sistemul de salarizare al BBC drept "secret şi ilegal".
Conducerea BBC şi-a cerut scuze şi a fost de acord să îi plătească despăgubiri lui Gracie, sumă pe care aceasta a donat-o unei organizaţii caritabile.
Discriminarea de gen practicată de BBC a fost şi una dintre concluziile unui raport publicat în 2018 de Comitetul pentru mediul online, cultură, media şi sport al Guvernului britanic.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Toni Grecu, despre spectacolul "O zic din viaţa mea": Avem toate personajele care au umor potenţial
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe