- Home
- Cultură-Media
- BEIJING, (15.01.2010, 14:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Beijing: Orice decizie ar lua Google, ea nu va afecta relaţiile economice cu SUA
Reprezentanţi ai administraţiei de stat chineze au declarat că, indiferent care ar fi decizia Google privind retragerea din China, relaţiile comerciale ale acestei ţări cu Statele Unite nu vor fi afectate.
Urmărește
21 afișări
Beijing: Orice decizie ar lua Google, ea nu va afecta relaţiile economice cu SUA
Reprezentanţii administraţiei americane au declarat că e prea devreme pentru a estima repercusiunile pe care le-ar avea retragerea Google din China, dar au subliniat faptul că un flux de informaţii liber este crucial pentru economia Chinei, aflată în dezvoltare.
Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului din China a declarat că sunt mai multe modalităţi de a rezolva problema Google, dar a evidenţiat încă o dată că toate companiile internaţionale, inclusiv Google, trebuie să se supună legislaţiei chineze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Orice decizie ar lua Google, ea nu va afecta relaţiile comerciale şi economice dintre cele două ţări, care au diferite alte căi de comunicare şi de negociere. Suntem încrezători că putem dezvolta o relaţie de comerţ stabilă cu Statele Unite", a declarat Yao Jian, purtătorul de cuvânt al Ministerului Comerţului.
Această problemă ar putea deveni un alt factor perturbator în relaţia dintre China şi Statele Unite, afectată deja de cursul valutar chinez şi de vânzarea de arme americane în Taiwan.
Administraţia americană a susţinut decizia Google de a nu mai tolera cenzura online impusă de guvernul chinez, ducând această problemă la nivelul diplomatic.
"Cred că principiile pe care Google încearcă să le susţină nu sunt importante doar din punct de vedere moral, ci au şi o importantă semnificaţie economică. Cred că e prea devreme să estimăm ce efecte vor fi", a declarat Lawrence Summers, consilier pe probleme economice la Casa Albă.
Pe de altă parte, reprezentanţii Microsoft, unul dintre cei mai importanţi rivali ai Google, au declarat că nu au nicio intenţie de a se retrage de pe piaţa din China. "Nu înţeleg cum acest lucru (retragerea din China, nr.) ar putea fi benefic, cum ar putea să ne ajute pe noi la ceva sau cum ar putea ajuta China", a declarat Steve Ballmer, CEO al Microsoft.
Totuşi, oficialii Microsoft speră că motorul de căutare al companiei - Bing - ar putea avea beneficii, dacă Google, al doilea cel mai popular motor de căutare din China, după Baidu, s-ar retrage de pe această piaţă.
Comentariile lui Steve Ballmer au fost în contradicţie cu cele ale multor oficiali americani, care au susţinut atitudinea Google. David Shear, asistent adjunct al secretarului de stat american pentru politici externe în zona Asia de Est şi Pacific, s-a întâlnit cu un diplomat chinez, joi, la Washington, pentru a cere explicaţii privind atacurile informatice şi cenzura, potrivit lui P.J. Crowley, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.
"Incidentul ridică întrebări despre libertatea şi securitatea internetului în China. Suntem îngrijoraţi de această problemă şi de ramificaţiile sale şi vom discuta cu oficialii chinezi despre acest lucru şi despre alte probleme", a declarat Crowley.
Pe de altă parte, guvernul chinez a apărat cenzura, în timp ce media chineze au subliniat că toate companiile străine trebuie să respecte legislaţia locală.
"Să vrei să faci afaceri în China şi în acelaşi timp să rămâi în afara legislaţiei chineze, înseamnă să faci abstracţie de China secolului XXI", a declarat Jin Canrong, specialist în relaţiile chinezo- americane, de la Universitatea Renmin din Beijing.
Atacurile informatice asupra Google, despre care compania afirmă că ar avea originea în China, fac parte dintr-un efort de spionaj politic şi de afaceri, profitându-se de o problemă de securitate a fişierelor ataşate, afirmă experţi în securitate citaţi de Washington Post în pagina online.
Atacatorii au încercat să pătrundă în reţelele unor companii importante din domeniile financiar, al apărării şi tehnologiei, dar au vizat şi instituţii de cercetare din Statele Unite, afirmă experţi în securitate. Cel puţin 34 de companii, între care Yahoo, Symantec, Adobe, Northrop Grumman şi Dow Chemical, au fost atacate, potrivit unor surse din Congresul SUA şi industrie.
Google, care a dezvăluit marţi că hackerii au pătruns în conturi de Gmail aparţinând unor militanţi chinezi pentru Drepturile Omului în SUA, Europa şi China, a ameninţat cu retragerea din China.
Pe de altă parte, Microsoft a anunţat joi că o deficienţă de securitate a programului său de navigare "Internet Explorer" a fost exploatată pentru conducerea atacurilor care au vizat serviciul de poştă electronică al Google.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Guvernul chinez vrea clarificări după ce Google a ameninţat că s-ar putea retrage din China
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe