Beniamin Mincu, fondator & CEO Elrond Network: „În următorii ani, întreg sistemul financiar se va muta pe Blockchain”. Ce spune fondatorul Elrond despre o posibilă colaborare cu serviciile secrete pe partea de securitate digitală

  • Beniamin Mincu: „Prin Elrond încercăm să construim fundamentul sau infrastructura pentru o nouă economie sau sistem financiar”
  • Beniamin Mincu: „Generaţia noastră nu cred că mai este legată de un loc anume. Poţi să fii astăzi în America, mâine în Elveţia şi poimâine în România”
  • Beniamin Mincu: „Nu trebuie ca Bitcoinul să piardă pentru ca Elrondul să câştige. Dimpotrivă, Elrondul este complementar cu Bitcoinul”
Urmărește
1360 afișări
Imaginea articolului Beniamin Mincu, fondator & CEO Elrond Network: „În următorii ani, întreg sistemul financiar se va muta pe Blockchain”. Ce spune fondatorul Elrond despre o posibilă colaborare cu serviciile secrete pe partea de securitate digitală

Invitat în emisiunea „Ochii pe mine!”, cu Vlad Craioveanu, Beniamin Mincu – fondator & CEO al unui nou cripto-star românesc: Startup-ul Elrond din Sibiu –  promite o revoluţie în tehnologia blockchain şi îţi spune ce şanse are Elrondul să devină moneda viitorului. Vorbim depre strategii şi afaceri de succes într-o perioadă de criză cauzată de pandemie.

Beniamin Mincu: „Cel mai important ar fi să stabilim ce facem cu Elrond!”

Beniamim Mincu îţi explică care este strategia Elrond şi ce anume încearcă să construiască prin această nouă tehnologie.

„Prin Elrond încercăm să construim fundamentul sau infrastructura pentru o nouă economie sau sistem financiar care să fie digital, să fie cu lăţime de bandă ridicată, să fie cu latenţă scăzută, să fie transparent şi, în mod deosebit, este foarte important ca din moment ce există, să fie accesibil pentru oricine, oriunde ar fi în lume.”

Ce spune Benianin Mincu despre o posibilă colaborare cu Serviciile pe partea de securitate digitală?

„În momentul de faţă avem discuţii la toate nivelele, suntem foarte deschişi şi nu numai deschişi, dar considerăm că este extrem de important ca oamenii din toate organizaţiile să înţeleagă amploarea oportunităţii pentru că poate la fel ca în faza iniţială a internetului, oamenii care înţeleg această oportunitate o pot fructifica în foarte multe feluri. Şi  cred că probabil într-un viitor poate nu foarte îndepărtat va fi chestiunea asta o chestiune de securitate naţională la nivel de mai multe ţări.”

Beniamin Mincu, despre investiţia în Elrond: ,,Avem o oportunitate extraordinară în faţa noastră!”

„Ce încercăm noi să accentuăm este că, la fel ca în faza iniţială a internetului, avem o oportunitate extraordinară în faţa noastră şi poate ce e important de accentuat este că, în următorii ani, doi-trei ani, întreg sistemul financiar se va muta pe Blockchain ca un fel de layer ce permite orice fel de transfer de valoare.

În condiţiile în care, fie că vorbim de bani, fie vorbim de alte instrumente financiare, fie că vorbim de bănci, tehnologia începe să fie adoptată. Întrebarea este „În ce fază vrei să faci adopţia?” Vrei să profiţi de oportunitate şi să o fructifici în faza iniţială, să începi să foloseşti tehnologia, să explorezi ce a fost construit sau vrei să aştepţi până în ultimul moment?”

Beniamin Mincu: „În zona asta de tehnologie, cumva numărul de oameni nu-ţi spune foarte mult...”

Dacă te aşteptai ca echipa Elrond să fie una extrem de numeroasă, ei bine Beniamim Mincu infirmă acest lucru. Consideră însă că numărul oamenilor nu este atât de important, ceea ce contează fiind profesionalismul şi productivitatea fiecărui om în parte.

Suntem undeva la peste 50 de oameni. Dar, în zona asta de tehnologie, cumva numărul de oameni nu-ţi spune foarte mult pentru că, cu cât oamenii sunt mai productivi, vei avea câte un om cu care lucrezi care poate să construiască cât 100 de alţi oameni.”

Beniamin Mincu mărturiseşte că, de la cel mai înalt nivel până la business-uri foarte mari, oamenii sunt interesaţi de tehnologia Elrond. Ce spune despre relaţia Elrond- Bitoin, văzute de mulţi ca fiind într-o competiţie pe piaţa monedelor digitale?

Nu trebuie ca Bitcoinul să piardă pentru ca Elrondul să câştige. Dimpotrivă, Elrondul este complementar cu Bitcoinul”, conchide Beniamin Mincu.  

Beniamin Mincu:,,Contează să filtrezi lucrurile la tehnologii care pot avea un impact asupra unui număr cât mai mare de oameni!

„Cumva partea asta economică, în mod deosebit crearea unui sistem mai bun economic, mai eficient şi, pe de altă parte, unul care este accesibil poate şi pentru oameni care nu au acces la sistemul actual, e o valoare extraordinar de mare în elementul ăsta.”

Moneda digitală Elrond, din Sibiu la Miami!

Afacerea lui Beniamin Mincu şi a  fratelui său – care a crescut într-un timp scurt, cât alte afaceri în câţiva ani – îţi spune că nu se opreşte aici. Din contră, este abia începutul aventurii Elrond şi a noii tehnologii despre care Beniamim Mincu mărturiseşte că va intra încet-încet pe piaţă.

CEO-ul Elron îşi doreşte să cucerească şi să câştige teren şi pe piaţa din America. Are veşti bune pentru investitorii Elrond: din luna martie va avea un birou şi la Miami!

„Cred că în luna martie sau aprilie să fim din nou în Miami şi să deschidem un birou acolo. Generaţia noastră nu cred că mai este legată de un loc anume. Ideea este, dacă astăzi trebuie să fii în America şi mâine în Elveţia şi poimâine în România, atâta vreme cât te poţi deplasa atât de uşor...”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici