Bernd Eichinger, producătorul filmelor "Numele trandafirului" şi "Der Untergang", a murit

Bernd Eichinger, unul dintre cei mai importanţi producători din cinematografia germană, a murit în urma unei crize cardiace, luni seară, la Los Angeles, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai casei sale de producţie, Constantin Film.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Bernd Eichinger, producătorul filmelor "Numele trandafirului" şi "Der Untergang", a murit

Bernd Eichinger, producătorul filmelor "Numele trandafirului" şi "Der Untergang", a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În vârstă de 61 de ani, producător al unor filme emblematice pentru cinematografia germană a anilor 1980 şi cu o carieră strălucitoare la Hollywood, Bernd Eichinger a murit în timpul unui dineu la care participau membri ai familiei şi câţiva prieteni, au precizat reprezentanţii casei Constantin Film, care are sediul la Munchen.

Bernd Eichinger a înregistrat primul succes internaţional în 1981, cu "Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo", un film despre vagabondajul adolescenţilor toxicomani din Berlinul anilor '70.

Acest film i-a permis să se facă remarcat şi la Hollywood, unde a produs, trei ani mai târziu, filmul pentru publicul tânăr intitulat "Die unendliche Geschichte", revenind apoi în Europa, pentru a produce şi monta filmul inspirat din romanul de Umberto Eco "Numele trandafirului", regizat de francezul Jean-Jacques Annaud (1986).

Şi-a împărţit timpul lucrând în Europa şi în Statele Unite, unde a produs filme cu bugete mari, precum cele patru opusuri din franciza "Resident Evil", inspirate dintr-un joc video de mare succes, sau adaptarea a două volume de benzi desenate animate de super-eroi "Cei 4 Fantastici" (2005, 2007).

În Germania, a produs adaptarea de către un regizor german a piesei "Particules élémentaires" de Michel Houellebecq (2006).

Bernd Eichinger s-a făcut remarcat şi ca scenarist. Astfel, el a fost scenaristul şi producătorul filmului "Ultimele zile ale lui Hitler/ Der Untergang" (2004), o peliculă despre ultimele zile din viaţa lui Hitler, rămas captiv în buncărul său din Berlin, dar şi filmul "Parfumul: Povestea unei crime", adaptat în 2006 după un roman de Patrick Süskind, sau mult lăudatul "Gruparea Baader Meinhof" (2008), o cronică a abuzurilor comise de extremiştii de stânga în Germania anilor 1970.

De-a lungul carierei sale impresionante, Bernd Eichinger a fost recompensat cu numeroase premii, inclusiv cu Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2003, în calitate de coproducător al filmului "Nicăieri în Africa/ Nirgendwo in Afrika", o adaptare pentru marele ecran a romanului autobiografic al scriitorului Stefan Zweig.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici