"Biblia Pierdută" de Igor Bergler va apărea la prestigioasa editură înfiinţată de Umberto Eco – La nave di Teseo

La începutul anului 2015, Umberto Eco, enervat de ce se întâmpla la Bompiani, editura care i-a publicat opera, s-a decis să înfiinţeze propria editură, care să publice numai cărţi de calitate.

Urmărește
3644 afișări
Imaginea articolului "Biblia Pierdută" de Igor Bergler va apărea la prestigioasa editură înfiinţată de Umberto Eco – La nave di Teseo

"Biblia Pierdută" de Igor Bergler va apărea la editura înfiinţată de Umberto Eco – La nave di Teseo

Împreună cu Elisabeta Sgarbi, redactorul-şef tradiţional de la Bompiani şi o serie de alţi autori au creat ceea ce este astăzi probabil cea mai prestigioasă editură a Italiei, La nave di Teseo.

Editura deţine drepturile pentru toate operele non-ficţionale ale lui Umberto Eco – celebrul autor şi semiotician italian, operele complete ale lui Coelho şi are în portofoliu autori extraordinari ca Andrei Makine, Michel Houellebecq, Elfriede Jelinek, Vittorio Sgarbi – cel mai important critic de arta italian, Guillaume Musso, Amin Maalouf, Susanna Tamaro şi mulţi alţii.

De câteva zile pe această listă figurează şi autorul român Igor Bergler.

Romanul acestuia, a cărui primă ediţie a apărut în 2015, "Biblia pierdută", a stârnit entuziasmul editorilor de la La nave di Teseo care au achiziţionat drepturile de publicare într-un timp record de la primirea manuscrisului. Astfel, Igor Bergler devine singurul autor român publicat vreodată în Italia la o editură de o asemenea importanţă.

La nave di Teseo rotunjeşte numărul ţărilor în care s-a vândut "Biblia pierdută" la 15 şi deschide un drum favorabil literaturii române contemporane care, până acum, a fost mai puţin băgată în seamă în străinătate. Până acum, cărţile publicate de autorii români în Occident, nu multe, de altfel, au apărut cu sprijinul ICR în tiraje mai degrabă discrete.

"E foarte mult Umberto Eco în cele două romane ale mele. Aşa că sunt absolut încântat că voi fi publicat la editura înfiinţată de intelectualul meu ultrapreferat. E pentru mine mai important decât să fi fost cumpărat de cea mai mare editură din lume. În cel de-al doilea roman al meu, «Testamentul lui Abraham», referirile la «Numele trandafirului» sunt peste tot. La un moment dat personajul principal chiar îl sună pe Eco şi are o scurtă conversaţie telefonică cu acesta. În acest moment, am impresia că eu am fir direct cu el. Pare, aşa, o chestie de destin!" – a declarat Igor Bergler pentru MEDIAFAX

Amintim că "Biblia Pierdută" este cea mai vândută carte a unui autor român de după revoluţie, depăşind 130.000 de exemplare în doi ani şi că romanul a luat premiul "Cea mai râvnită şi mai vândută carte" la Gaudeamus 2015, premiu pe care anul acesta l-a luat al doilea roman al lui Igor Bergler, "Testamentul lui Abraham".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici