Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, deţinătoarea unui tezaur de carte rară, va fi reabilitată

Ministerul Culturii anunţă finalizarea procedurii de achiziţie publică pentru elaborarea documentaţiei necesare consolidării, restaurării şi punerii în valoare a Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, instituţie care deţine un tezaur de carte rară.

Urmărește
48 afișări
Imaginea articolului Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, deţinătoarea unui tezaur de carte rară, va fi reabilitată

Sursa foto: Facebook/Raluca Turcan

Ministerul Culturii, prin Institutul Naţional al Patrimoniului, a anunţat vineri că a finalizat procedura de achiziţie publică pentru elaborarea documentaţiei necesare consolidării, restaurării şi punerii în valoare a Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia.

„Acesta este un pas esenţial pentru a ne asigura că biblioteca menţionată, care deţine un tezaur extraordinar de carte rară, va începe rapid procesul de refacere şi va ajunge la strălucirea de altădată”, transmit reprezentanţii Ministerului Culturii.

Fondată în 1798 de episcopul romano-catolic Batthyány Ignác, Biblioteca Batthyaneum, aflată într-o fostă mănăstire, are mai multe cărţi vechi şi colecţii valoroase de carte, inclusiv celebrul Codex Aureus, un manuscris medieval în limba latină, scris cu litere de aur, cu vechimea de peste 1.000 de ani, care conţine două dintre cele patru evanghelii ale Noului Testament.

Proiectul de restaurare a Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia, filială a Bibliotecii Naţionale a României, face parte din Programul de Investiţii „Temelii culturale”, aprobat în acest an de Guvernul României şi care va fi finanţat cu ajutorul Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, precum şi din fonduri naţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici