Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” găzduieşte a doua ediţie a conferinţei internaţionale EnergIntell „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence”

În zilele de 24 şi 25 octombrie 2024, experţi internaţionali din domeniul energiei şi al securităţii naţionale se vor reuni la Bucureşti pentru a participa la conferinţa EnergIntell - „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence” - http://energintell.fabiz.ase.ro/. Evenimentul va explora aspecte critice ale rezilienţei energetice şi ale utilizării informaţiilor de afaceri în contextul securităţii naţionale, în special în perioade de conflict. Conferinţa va avea loc în locaţii emblematice din Bucureşti, precum Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi Palatul Parlamentului.

Urmărește
33 afișări
Imaginea articolului Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” găzduieşte a doua ediţie a conferinţei internaţionale EnergIntell  „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence”

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” găzduieşte a doua ediţie a conferinţei internaţionale EnergIntell „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence”

Manifestarea este organizată de Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine (FABIZ), cu sprijinul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”, a Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” şi al Centrului Român al Energiei.

Prima parte a lucrărilor conferinţei constă într-o serie de prezentări susţinute de experţi recunoscuţi la nivel mondial. Printre principalii vorbitori se numără Ditte Juul Jørgensen, director general al Directoratului General pentru Energie al Comisiei Europene, Kristian Ruby, Secretar General Eurelectric, Christian Doonan de la Universitatea din Adelaide-Australia, Andrew Paterson, expert din Statele Unite ale Americii, profesor Mariya Trifonova, de la Universitatea din Sofia. În a doua parte a zilei, participanţii vor putea participa la trei paneluri tematice.

În încheierea lucrărilor din 24 octombrie, Bernard Siman de la Egmont Institute - Bruxelles, va analiza ameninţările hibride şi influenţele financiare asupra securităţii energetice.

Vineri, 25 octombrie, George Niculescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei , va avea un expozeu la Palatul Parlamentului. Lucrările se vor încheia la sediul Centrului Român al Energiei, unde vicepreşedintele Frank Hajdinjak va susţine o prezentare despre rolul României în securitatea energetică din Europa de Sud-Est.

„Energia este coloana vertebrală a unei economii, a bunăstării sociale şi a dezvoltării unei ţări sau regiuni. De aceea este vital să ai informaţii corecte şi obţinute la timp despre actorii cheie din pieţele energetice, despre tendinţe şi implicaţiile schimbărilor tehnologice pentru a rămâne competitiv. Astfel, am realizat o conferinţă care explorează conexiunea dintre cele două domenii” - declară conf. univ. dr. Mireille Rădoi, iniţiatoarea şi coordonatoarea EnergIntell.

Conferinţa „Energy Concerns in National Security and Business Intelligence” promite să fie un forum important de dezbatere pentru provocările şi oportunităţile legate de securitatea energetică locală şi globală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici