- Home
- Cultură-Media
- BRUXELLES, (18.11.2010, 18:00)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Biblioteca digitală europeană a depăşit 14 milioane de documente
Biblioteca digitală europeană cuprinde peste 14 milioane de opere, depăşind astfel obiectivul de 10 milioane de lucrări, fixat în urmă cu doi ani, odată cu lansarea acestui proiect, potrivit reprezentanţilor Comisiei Europene (CE).
Urmărește
101 afișări
Biblioteca digitală europeană a depăşit 14 milioane de documente
Europeana, biblioteca digitală care vrea să reunească opere reprezentative pentru cultura europeană, permite internauţilor să consulte versiunile online ale unor cărţi, fotografii, hărţi, ziare, filme şi videoclipuri care provin din diferite instituţii din întrega Europă.
Această bibliotecă a fost lansată în noiembrie 2008 cu două milioane de documente şi obiectivul era de a ajunge la o arhivă digitală de 10 milioane de documente în 2010.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
"Digitalizarea a 14 milioane de documente este o veste bună pentru toţi internauţii care doresc să acceseze astfel de opere de cultură care provin din bibliotecile, muzeele şi arhivele Europei", a declarat Neelie Kroes, comisarul european care se ocupă de noile tehnologii.
"Totuşi, Europeana ar putea fi îmbunătăţită şi ar putea contribui la asta mai multe intituţii culturale, care să îşi digitalizeze colecţiile şi să le publice pe acest portal european", a mai spus Kroes.
Colecţia Europeana este alcătuită 64% din fotografii, hărţi, tablouri, piese de muzeu şi alte imagini digitalizate, potrivit reprezentanţilor CE. Textele, dintre care 1,2 milioane de cărţi digitalizate integral, reprezintă 34% din numărul total de documente al Europeana. Restul de 2% este reprezentat de conţinuturi audio şi video.
Toate ţările din Uniunea Europeană au contribuit la acest proiect, însă contribuţiile lor sunt inegale. Astfel, Franţa este cel mai important contribuitor la acest proiect, urmată de Germania şi Suedia.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe