Biletele pentru concertele extraordinare ale ediţiei 2018 a concursului Enescu, puse în vânzare

Biletele pentru Concursul Enescu 2018 au fost puse în vânzare joi, anunţă organizatorii manifestării, care promit la ediţia din luna septembrie a evenimentului "recitaluri extraordinare, concerte cu orchestră şi talentaţi tineri muzicieni ai lumii", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Urmărește
145 afișări
Imaginea articolului Biletele pentru concertele extraordinare ale ediţiei 2018 a concursului Enescu, puse în vânzare

Biletele pentru concertele extraordinare ale ediţiei 2018 a concursului Enescu, puse în vânzare

Concursul Internaţional George Enescu 2018 are loc între 1 şi 23 septembrie, la Bucureşti, iar primele bilete au putut fi cumpărate vineri, la ora 14.00. Preţurile variază între 55 de lei şi 40 de lei, pentru un bilet individual, şi 400 de lei şi 300 lei, pentru un abonament.

Concurenţii înscrişi la Concursul Enescu 2018 vor susţine etapa I, eliminatorie, la Universitatea de Muzică a Universităţii din Bucureşti, iar recitalurile (Etapa a II-a, Etapa a III-a) şi concertele cu orchestră (finalele) îi va urca pe tinerii muzicieni pe scena Ateneului Român.

Muzicienii vor concura la cele trei secţiuni ale concursului (vioară, violoncel şi pian). Premiul pentru secţiunea compoziţie va fi anunţat în seara de închidere, pe 23 septembrie.

Accesul publicului este gratuit la etapa I a Concursului Internaţional George Enescu 2018, la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, dar şi la etapa a II-a, găzduită de Ateneul Român.

270 de tineri muzicieni din 39 de ţări, vor fi la Bucureşti la cea de-a XVI-a ediţie a Concursului Internaţional "George Enescu". Dintre aceştia, 22 sunt din România şi din Republica Moldova, o participare cu valoare de record istoric, la 60 de ani de la prima ediţie a concursului, spun organizatorii.

Deschiderea Concursului Enescu 2018 este programată pe 1 septembrie, la ora 19.00, cu un concert de gală la Ateneul Român care aduce publicului "Triplul concert pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră" de Paul Constantinescu, una dintre primele lucrări româneşti dedicate unui grup de solişti şi orchestră. Cu această ocazie, publicul va putea asculta în primă audiţie lucrarea care a câştigat la ediţia precedentă a concursului, "Concerto for Orchestra", a tânărului compozitor Tian Tian, din China. Gabriel Bebeşelea va conduce Orchestra Filarmonicii George Enescu, iar solişti vor fi câştigătorii Concursului Enescu 2014, Ştefan Tarara (vioară), Eun-Sun Hong (violoncel) şi Josu de Solaun (pian). Cei trei solişti vor înregistra ulterior lucrarea semnată de Paul Constantinescu pentru un CD, lansat de casa de discuri Naxos.

Reputaţi muzicieni internaţionali, membri ai juriului Concursului Enescu 2018, vor susţine, de asemenea, o serie de recitaluri extraordinare în cadrul Concursului Enescu 2018. Vor urca pe scena Ateneului Român violoncelistul britanic Raphael Wallfish şi pianistul John York (5 septembrie), violonistul italian Salvatore Accardo şi pianista Laura Manzini (14 septembrie), precum şi pianistul suedez Peter Jablonski (22 septembrie). Acestora li se vor alătura laureaţi ai Concursului Enescu 2016: violoncelistul american Zlatomir Fung (8 septembrie), violonistul kazah Erzhan Kulibaev (16 septembrie) şi pianistul de origine japoneză Takuma Ishii (20 septembrie).

Din juriul Concursului Enescu 2018 fac parte importante personalităţi muzicale ale momentului, printre care se regăsesc foşti laureaţi ai competiţiei, ca violoniştii de origine română Remus Azoiţei şi Silvia Marcovici, precum şi pianistul francez Pascal Rogé.

Valoarea totală a premiilor ediţiei 2018 este de 115.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici