- Home
- Cultură-Media
- LOS ANGELES, (29.10.2016, 09:13)
- Monica Stoica
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bob Dylan, prima reacţie publică după Premiul Nobel: "E uimitor, incredibil.Cine nu visează la asta?"
Bob Dylan nu a avut nicio reacţie, în primele săptămâni după ce a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016. Dar pe 28 octombrie, într-un nou interviu cu Edna Gunderson de la The Telegraph, Dylan a mărturisit că atunci când a auzit vestea s-a simţit "uimitor, incredibil".
Urmărește
3368 afișări
Bob Dylan, prima reacţie publică după Premiul Nobel: "E uimitor, incredibil.Cine nu visează la asta?"
Bob Dylan nu a avut nicio reacţie, în primele săptămâni după ce a fost distins cu Premiul Nobel pentru Literatură pe 2016. Unii critici, inclusiv un membru al comisiei Premiului Nobel, au interpretat reacţia lui Dylan (sau lipsa de reacţie) drept "nepoliticoasă şi arogantă". Posibilitatea ca muzicianul să participe la ceremonia din decembrie a fost exclusă. Aceasta a fost percepţia generală. Se pare că a fost greşită.
Într-un nou interviu cu jurnalista Edna Gunderson de la The Telegraph, Dylan a mărturisit că atunci când a auzit că a câştigat, a fost "uimitor, incredibil.", spune muzicianul. "Cine nu visează la ceva de genul ăsta?", a adăugat Dylan."Este greu de crezut ", a mai spus cântăreţul. Întrebat dacă plănuieşte să participe la ceremonia de premiere pe 10 decembrie, Dylan a răspuns: "Absolut", spune el. "În cazul în care este posibil."
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
În consecinţă, de ce nu a răspuns Dylan apelurilor telefonice ale comisiei care acordă Premiul Nobel? Când a fost întrebat, Dylan a răspuns în mod subtil, ironic şi jucăuş pentru The Telegraph: "Ei bine, iată-mă aici", dar nu a oferit nici o explicaţie suplimentară, remarcă Gunderson în interviu.
Gunderson a citat-o apoi pe Sara Danius, secretarul permanent al Academiei Suedeze, comisie care i-a acordat lui Dylan Premiul Nobel. "Dacă ne gândim la trecut, demult, acum 2,500 de ani sau cam aşa ceva," a declarat Danius, "descoperim că Homer şi Sappho au scris texte poetice care au fost destinate să fie ascultate, ele trebuiau să fie cântate, de multe ori interpreţii folosindu-se de instrumente, şi la fel este cu Bob Dylan. Încă citim Homer şi Sappho ... şi ne bucură acele texte, şi acelaşi lucru se petrece cu Bob Dylan. El poate fi citit şi ar trebui să fie citit. "
"Cred că da, într-un fel," a răspuns Dylan. "Unele [dintre propriile mele] cântece -"Blind Willie", “The Ballad of Hollis Brown”, “Joey”, “A Hard Rain”, “Hurricane” şi altele au cu siguranţă, o valoare homerică" Cu toate acestea, cântăreţul a adăugat, "voi lăsa alte persoane să decidă" dacă versurile pot fi calificae drept literatură. "Profesorii universitari, ei ar trebui să ştie. Eu nu sunt cu adevărat calificat. Nu am nici o opinie.", a mai declarat Bob Dylan pentru The Telegraph.
De când victoria lui Dylan a fost făcută public, vânzările de cărţi ale artistului au crescut de zece ori, Amazon dezvăluind că unul din romanele sale s-au vândut.
Dylan are o istorie lungă şi intermitentă cu ceremoniile de premiere, începând cu premiul său Tom Paine pentru drepturi civile, primit 1963, la care a oferit un discurs incoerent de acceptare spunând că simpatiza cu asasinul lui JF Kennedy, Lee Harvey Oswald. Ulterior, muzicianul şi-a cerut scuze.
În 2000 a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun cântec, pentru melodia „Things Have Changed” din filmul „Wonder Boys”, dar a decis să nu participe la gala Oscar şi a acceptat premiul via video, Dylan fiind la acea dată în Australia.
În 2007, a lipsit de la ceremonia de decernare a Medaliei Prinţulului de Asturias din partea Prinţului Moştenitor al Spaniei, luând decizia de a cânta în aceeaşi seară în Omaha, iar în 2010 a absentat de la Casa Albă pentru a primi Medalia Naţională pentru Arte.
Preşedintele american Barack Obama, care s-a declarat frecvent un mare fan al lui Dylan, i-a transmis felicitări cântăreţului rock pe Twitter pentru faptul că a primit Premiul Nobel pentru Literatură, numindu-l „unul dintre poeţii mei preferaţi”. Obama a inclus în postarea sa chiar şi un link la un playlist pe Spotify pentru a oferi o privire de ansamblu internauţilor asupra muzicii lui Dylan.
Obama a povestit anterior cum Dylan, care a fost invitat să cânte la Casa Albă, s-a dovedit a fi reticent în a accepta invitaţia. Când a acceptat într-un final să cânte la ceremonia din 2010, care a marcat Black History Month, Dylan a cântat şi a plecat imediat după concert, fără să participe la vreo ceremonie sau recepţie, sau să fie fotografiat de presă.
“Iată ce iubesc la Dylan: E exact aşa cum te aştepţi să fie. Nu a participat la repetiţii; toţi au exersat fix înaintea concertului. Nu a vrut să se pozeze cu mine; de obicei toate celebrităţile mor să se pozeze cu mine şi cu Michelle, dar el nu a fost aşa.”, şi-a amintit Obama într-un interviu din 2013.
“A apărut şi a cântat The Times They Are A-Changin’. O interpretare minunată. Tipul este atât de cufundat în arta sa încât poate crea uşor un nou aranjament muzical, iar cântecul suna cu totul nou. Termină de cântat, coboară de pe scenă - eu stau chiar în primul rând - vine la mine, îmi strânge mâna, dă un pic din cap, zâmbeşte uşor şi apoi pleacă. Şi asta a fost tot - a plecat. Aceea a fost singura interacţiune a noastră cu el. Şi mi-am zis: Ăsta e Bob Dylan, nu? Nu îl vrei să se tragă de şireturi cu tine. Vrei să fie puţin sceptic în totul.”, a mai mărturisit Obama, la acea dată.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Citește și: Bob Dylan ar putea pierde 900.000 de dolari pentru Nobel. Lipsa de reacţie a muzicianului considerată "arogantă şi nepoliticoasă"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe