- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (21.09.2009, 15:29)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Patrimoniul cultural naţional a fost şi este încă un teren fertil pentru abuzuri
Premierul Emil Boc a declarat luni, la Cotroceni, că Guvernul şi Ministerul Culturii vor prelua concluziile raportului Comisiei Prezidenţiale pentru Patrimoniul Construit, Siturile Istorice şi Naturale, susţinând că "patrimoniul cultural naţional a fost şi este încă un teren fertil pentru abuzuri".
Urmărește
35 afișări
Boc: Patrimoniul cultural naţional a fost şi este încă un teren fertil pentru abuzuri (Imagine: Mediafax Foto/Gabriel Petrescu)
"Obligaţia statului este de a proteja şi conserva patrimoniu naţional, pentru a-l reda generaţiilor viitoare. Patrimoniul cultural naţional nu este numai al generaţiilor prezente, ci şi al generaţiilor viitoare, iar, pentru ca el să fie oferit în cele mai bune condiţii, el trebuie să fie protejat prin măsuri instituţionale şi legale. Din nefericire, aşa cum şi raportul subliniază, patrimoniul cultural naţional a fost şi este încă un teren fertil pentru abuzuri de la cele de natură legală, la cele care ţin de neînţelegerea importanţei acestuia pentru comunităţi şi pentru viaţa noastră de zi cu zi", a declarat premierul Emil Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El a mai menţionat că, de cele mai multe ori, se observă o necorelare între legislaţia primară şi cea secundară.
"Cum se spune în drept, regulamentul bate stabilimentul sau regulamentul bate legea. Datorită necorelărilor sau datorită relei credinţe în aplicarea actelor secundare se deformează sensul iniţial al legii", a adăugat Boc.
Premierul a mai afirmat că, sub pretextul "construim ca să salvăm", se produc cele mai mari abuzuri la adresa conservării patrimoniului cultural naţional.
"Din nefericire, prin acte private între privaţi, între particulari, s-a pus în discuţie chiar fundamentul legii, ceea ce nu mai poate fi admis, pentru că statul are obligaţia să conserve deasupra intereselor particularilor, patrimoniului cultural naţional, dar, în acelaşi timp, cei care aplică legea trebuie s-o aplice cu bună credinţă, pentru ca ea să nu devină un obstacol în calea modernizării statului, a oraşelor, municipiilor României" a spus premierul.
"Cu aceste scurte gânduri, mulţumesc Comisiei prezidenţiale pentru munca extraordinară pe care au făcut-o şi vreau să îi asigur că munca pe care au făcut-o va sta la baza activităţii Guvernului şi a ministerului de resort, pentru perfecţionarea şi îmbunătăţirea legislaţiei de specialitate, în vederea conservării patrimoniului cultural naţional", a conchis premierul Emil Boc.
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe