"Boogie" al lui Radu Muntean ar putea intra în selecţia Quinzaine des réalisateurs, la Cannes

Regizorul Radu Muntean ar putea fi selectat în secţiunea paralelă Quinzaine des réalisateurs din cadrul Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai), filmul său "Boogie" fiind considerat favorit pentru a intra în competiţie.

Urmărește
68 afișări
Imaginea articolului "Boogie" al lui Radu Muntean ar putea intra în selecţia Quinzaine des réalisateurs, la Cannes

"Boogie" al lui Radu Muntean ar putea intra în selecţia Quinzaine des réalisateurs, la Cannes

Mai mulţi cineaşti şi producători îl dau pe Radu Muntean ca favorit la această secţiune. Astfel, producătorul Dan Burlac a declarat pentru MEDIAFAX că "se vorbeşte" despre nominalizarea lui Muntean în secţiunea Quinzaine des réalisateurs.

Pe de altă parte, Radu Muntean a declarat pentru MEDIAFAX că "nu poate nici să confirme, nici să infirme", lista filmelor concurente în secţiunea paralelă Quinzaine des réalisateurs urmând să fie făcută publică oficial vineri.

De asemenea, publicaţia franceză de cinema Premiere scria, luna trecută, că "filmul românesc, care îşi face, de la un an la altul, un loc din ce în ce mai important la Cannes, va fi reprezentat anul acesta de «Boogie» (în competiţie sau la Quinzaine)".

"Boogie", un film despre maturizare şi vârsta de 30 şi ceva de ani, este cel de-al treilea lungmetraj al lui Radu Muntean. Iniţial denumit "30 şi ceva", filmul are la bază un scenariu de Alexandru Baciu, Răzvan Rădulescu şi Radu Muntean.

Regizorii români Marian Crişan şi Ciprian Alexandrescu vor participa la Festivalul de Film de la Cannes (14 - 25 mai), cu scurtmetrajele "Megatron" şi, respectiv, "Interior. Scară de bloc",potrivit festival-cannes.fr.

Deşi niciun film românesc nu a fost ales, anul acesta, în selecţia oficială sau în secţiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, doi regizori români, Marian Crişan şi Ciprian Alexandrescu, vor participa cu filmele lor în competiţia cinematografică. Astfel, Marian Crişan va participa în competiţia de scurtmetraje cu producţia "Megatron", în timp ce Ciprian Alexandrescu a fost selectat la secţiunea paralelă Cinéfondation, cu scurtmetrajul "Interior. Scară de Bloc".

Potrivit regizorului, "Megatron" este o poveste despre un copil de 8 ani, care locuieşte împreună cu mama lui, într-un sat nu foarte aproape de Bucureşti. "Este povestea unui băieţel care îşi serbează ziua de naştere la McDonald's. Pelicula a fost filmată în special în afara Bucureştiului, fiind o călătorie spre Bucureşti", a declarat pentru MEDIAFAX Marian Crişan. El a precizat că scurtmetrajul are doar două personaje, copilul Maxim Trinu şi mama, interpretată de Gabriela Crişu.

Regizorul, aflat la prima sa participare la Festivalul de la Cannes, spune că selecţia filmului "Megatron" în competiţia de scurtmetraje este o "surpriză foarte mare şi foarte plăcută". "Ne doream selecţia, dar nu ne aşteptam. E greu de zis ce se va întâmpla", a mai spus Crişan.

Marian Crişan a mai realizat "Amatorul" (2006), "Portret de familie" (2006) şi "La mulţi ani!" (2005).

Comedia "Interior. Scară de bloc", din distribuţia căreia fac parte Vlad Ivanov, Luminiţa Gheorghiu şi Tudor Aaron Istodor, prezintă reacţia vecinilor atunci când un cadavru este descoperit în ghena unui bloc. Scurtmetrajul lui Ciprian Alexandrescu a fost deja premiat la Festivalul CineMAiubit în 2007 şi nominalizat la Premiile Gopo pe 2008.

Ciprian Alexandrescu a mai jucat în "Sinopsis docu-drama" (2007) şi "Supermarket" (2004).

Din juriul competiţiei de scurtmetraje şi al secţiunii paralele Cinéfondation, prezidat de regizorul taiwanez Hou Hsiao Hsien, fac parte regizoarea daneză Suzanne Bier, actriţa franceză Marina Hands, regizorul francez Olivier Assayas şi Larry Kardish, conservator al departamentului de cinema al Muzeului de Artă Modernă din New York.

Un total de 2233 de scurtmetraje, reprezentând 80 de ţări diferite, au fost înscrise în competiţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, cu 6% mai puţine decât anul trecut.

Organizatorii evenimentului au selectat 26 de scurtmetraje (9 în competiţia oficială, 17 la secţiunea Cinéfondation), reprezentând 18 ţări.

De asemenea, Răzvan Rădulescu va participa la Atelierul Cinéfondation de la Cannes cu proiectul "Felicia, înainte de toate", scris în colaborare cu Melissa de Raaf. Scenaristul îşi va căuta finanţare pentru filmul său de debut, alături de alţi 14 tineri cineaşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici