- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (24.05.2014, 14:59)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BOOKFEST 2014: Ce volume vor fi lansate la Salonul Internaţional de Carte
"Amintirile unei nonagenare", de Antoaneta Ralian, "Opere IV. Dumnezeu se uită la noi cu binoclul", de Emil Brumaru, "Broaşte", de Mo Yan, şi "Eu sunt Malala", autobiografia pakistanezei Malala Yousafzai, se numără printre volumele care vor fi lansate la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014.
Urmărește
1785 afișări
BOOKFEST 2014: Ce volume vor fi lansate la Salonul Internaţional de Carte (Imagine: Shutterstock)
Cea de-a IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc între 28 mai şi 1 iunie, la complexul Romexpo din Bucureşti, iar editurile au pregătit o ofertă bogată de evenimente pentru persoanele pasionate de literatură.
Astfel, la ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, editurile Polirom şi Cartea Românească vor participa cu peste 1.000 de titluri, toate aflate la reducere (20%). La standul celor două edituri, vizitatorii târgului vor putea găsi cele mai recente apariţii (fiction şi nonfiction, aproximativ 400 de titluri noi de la ediţia anterioară a târgului), dar şi peste 100 de titluri la preţul unic de 9,99 lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Printre cărţile lansate de editurile Polirom şi Cartea Românească se numără volumul I din "Corespondenţa completă" de René Descartes, cele două volume din "Centenar Maria Banuş, Însemnările mele", "Punct şi de la capăt", de Gabriel Chifu, "Monologurile neîmplinirii", de George Banu, "Beniamin", de Eugen Uricaru, "Şugubina", de Mircea Diaconu, "Asta nu este viaţa mea" şi "Biblioteci în aer liber", de Marta Petreu, "Anii romantici", de Gabriela Adameşteanu, "Opere IV. Dumnezeu se uită la noi cu binoclul", de Emil Brumaru, "Soacre şi nurori. La cine este cheia?", de Aurora Liiceanu, "Pe când eram doar nişte puşti", de Patti Smith, şi "Opere III. Teatru", de Gellu Naum.
Un eveniment marcant al ediţiei din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va fi lansarea volumului "Eu sunt Malala", de Malala Yousafzai şi Christina Lamb.
De asemenea, vor fi lansate trei titluri-eveniment în Biblioteca Polirom - "Testamentul Mariei", de Colm Tóibín, "Portretul artistului ca tânăr câine", de Dylan Thomas, şi "Operaţiunea Sweet Tooth", de Ian McEwan.
Totodată, la standul Institutului Polonez, editura Polirom lansează, pe 31 mai, "Istoria Poloniei" (două volume), de Norman Davies, la eveniment urmând să participe Marek Szczygieł, ambasadorul Republicii Polone în România, Mihai-Răzvan Ungureanu şi Adrian Şerban.
Pe 29 mai, va avea loc, la standul Polirom, evenimentul "Improvizaţie ca la carte", unde cititorii sunt invitaţi să improvizeze cu şi despre cărţi, plecând de la titluri celebre şi citate
Şi editura Humanitas îşi întâmpină cititorii cu o serie de evenimente importante. Astfel, joi, va fi lansat volumul "Sumki", de Amos Oz, în prezenţa Ioanei Nicolaie, dar şi cartea "Copilăria lui Iisus", de J.M. Coetzee. Seria evenimentelor continuă pe 30 mai, când la standul Institutului Francez va avea loc o masă rotundă cu tema "Drumul scriiturii: creaţie, publicare, traducere", la care participă Sorj Chalandon, Denisa Comănescu şi Doru Mareş.
De asemenea, editura Humanitas invită cititorii la o serie de lansări ale unor volume precum "Invitaţie la vis. Opt poveşti vindecătoare", de Monica Pillat, "Al patrulea zid", de Sorj Chalandon, câştigătorul Prix Goncourt/Le choix roumain (la eveniment va participa şi Sorj Chalandon), ediţia de colecţie "Orbitor", de Mircea Cărtărescu, "Amintirile unei nonagenare. Călătoriile mele, scriitorii mei", de Antoaneta Ralian, "Casele vieţilor noastre", o antologie cu texte de Adriana Bittel, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Antoaneta Ralian, Barbu Cioculescu, Dan C. Mihăilescu, Gabriel Liiceanu, Gabriela Tabacu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Micaela Ghiţescu, Monica Pillat, Radu Paraschivescu, Tania Radu şi Victor Ieronim Stoichiţă, "Dosarele secrete ale agentului Anton. Petru Comarnescu în arhivele Securităţii", de Lucian Boia, "Ce-am făcut când am tăcut", de Andreea Esca, "O istorie a literaturii române pe unde scurte. Jurnal inedit. 2001-2002", de Monica Lovinescu.
Totodată, pe 31 mai, la standul editurii Humanitas cititorii se pot întâlni cu Neagu Djuvara, iar Radu Paraschivescu îşi lansează volumul "Muşte pe parbrizul vieţii".
Acestor volume li se alătură "Abaddón Exterminatorul", de Ernesto Sabato, "Secolul meu. Confesiunile unui intelectual european", de Aleksander Wat, noi apariţii în colecţia Vintage - "Douăzeci de ani în România", de Maude Rea Parkinson, "Bucureştii de altădată", de Constantin Bacalbaşa, "Scrisori către V. Alecsandri" de Ion Ghica -, "Portocala mecanică", de Anthony Burgess, şi "Alesul", de Thomas Man, "Broaşte", de laureatul premiului Nobel Mo Yan, "Cronica vieţii care trece", de Fernando Pessoa, "Ultimul nud", de Ellis Avery, "Tabachera din Bagombo", de Kurt Vonnegut, "Adio, dar mai stau puţin", de Nick Hornby, "Fiica lui Hokusai", de Katherine Govier şi "Pescaruşul Jonathan Livingston", de Richard Bach.
La standul editurii Humanitas, în ultima zi a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, pe 1 iunie, de la ora 11.00, va avea loc concursul "Vine vacanţa cu... o bicicletă, cărţi şi multe alte surprize", dar şi lansarea volumului "Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări", de Lucian Boia, în prezenţa invitaţilor Angelo Mitchievici şi Gabriel Liiceanu.
Curtea Veche Publishing a pregătit pentru Bookfest reduceri de preţ de până la 70%, titluri ce vor surprinde şi o serie de evenimente deosebite - de la ateliere pentru copii la dezbateri şi întâlniri cu personalităţi de seamă ale societăţii contemporane.
Cu prilejul sărbătoririi literaturii Poloniei la această ediţie Bookfest, publicul editurii Curtea Veche este invitat la o întâlnire specială cu una dintre cele mai importante prime doamne ale Europei - Danuta Wałęsa, soţia fostului preşedinte al Poloniei, lider legendar al Solidarităţii şi laureat al premiului Nobel Lech Wałęsa. Aceasta va fi prezentă alături de Piotr Adamovicz la evenimentul de lansare a autobiografiei "Visuri şi secrete".
Un atelier de desen "Mandale dacice", la care participă Mădălina Corina Diaconu (autor) şi Mihai Ionuţ Grăjdeanu (ilustrator, coautor), un dialog Emil Hurezeanu - Danuta Wałęsa - Piotr Adamowicz, un atelier de povestit şi desenat, "Domişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul", pentru copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 8 ani, se numără şi ele printre evenimentele pregătite de Curtea Veche Publishing.
Printre lansările pregătite de Curtea Veche se numără cele ale volumelor "Este Dumnezeu fericit?" şi "Prezenţa mitului", de Leszek Kołakowski (participă Vladimir Tismăneanu, Horia-Roman Patapievici, Constantin Geambaşu şi Ioan Stanomir), "Ruleta maghiară. Convorbiri cu Markó Béla despre literatură, politică, societate", de Kőrössi P. József (participă Markó Béla, Iren Arsene şi Daniel Cristea-Enache), "Scrisori către Dubenka", de Bohumil Hrabal, "Filosofia vinului", de Béla Hamvas, "Drumul spre casă. Filip-Lucian Iorga în dialog cu Principele Nicolae al României" şi "Jurnal Regal", de Ioan-Luca Vlad (participă şi principele Nicolae al României).
În ultima zi a Salonului Bookfest, pe 1 iunie, Curtea Veche va organiza "Cărţile copilăriei" - atelier de teatrul cititorilor, pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 14 ani.
La rândul său, editura Litera îşi aşteaptă cititorii cu una dintre cele mai bogate oferte editoriale din ultimii ani: peste 1.000 de titluri din colecţiile deja consacrate, reduceri de până la 70%, cadouri pentru achiziţii mai mari de 99 de lei, returnarea valorii cărţilor cumpărate pentru fiecare al 25-lea client de la standul editurii, lansări de carte şi invitaţi speciali, precum şi un stand dedicat exclusiv copiilor.
Astfel, pe 29 mai, de la ora 18.00, vor fi decernate premiile concursului "Cel mai frumos poem dedicat limbii române", eveniment la care vor participa Dan C Mihăilescu, Daniel Cristea-Enache, Florin Chilian, Elisabeta Lăsconi, Bedros Horasangian şi Ciprian Măceşaru.
De asemenea, pe 31 mai, de la ora 11.00, la standul editurii Litera va avea loc un moment artistic pentru copii, respectiv o întâlnire cu fanii serialului "Violetta" de pe Disney Channel.
Tot pe 31 mai, de la ora 13.00, va fi lansat volumul "Răzbunarea geografiei", de Robert D. Kaplan, eveniment la care vor participa Emil Hurezeanu, Victor Ciorbea, Adriana Săftoiu, Paul Dobrescu şi Bedros Horasangian.
Printre lansările pregătite de Litera se numără cele ale volumelor "Ură, prietenie, dragoste, căsătorie" şi "Fugara", de Alice Munro, iar "Vara cititoarelor romantice", un eveniment dedicat colecţiei Cărţi Romantice, completează oferta editurii Litera la Bookfest.
Totodată, pe 1 iunie, începând cu 15.00, editura Litera anunţă toţi copiii că Bookfest va fi vizitat de Mikey Mouse, pentru o sesiune de fotografii.
Şi editura All îi aşteaptă pe cititori la ediţia de anul acesta a Bookfest, printre volumele lansate numărându-se "Culoarea timpului", de Bujor Nedelcovici, "Cartea gesturilor", de Joseph şi Caroline Messinger, "Geniul economic", de Sylvia Nasar, "Turnul", de Simon Toyne (autorul "Trilogiei Sancti" va fi alături de cititori prin videoconferinţă).
Pe 30 mai, de la ora 11.00, editura All invită publicul la un eveniment special cu distracţie şi cadouri - "Vino să-l cunoşti pe Pixi!", iar pe 31 mai, de la ora 11.00, va avea loc o sesiune de autografe cu Alexandru Arşinel.
Tot pe 31 mai, de la ora 12.30, va fi lansată "Lista lui Alex. Ştefănescu", un proiect nou şi independent sub umbrela colecţiei Strada Ficţiunii, invitaţi la acest eveniment fiind Alex. Ştefănescu, Silvian Floarea, Freddy Gârbaci, Cornel Popa şi Vlad A. Popescu. În continuare, de la ora 13.30, va avea loc o sesiune de autografe cu Horaţiu Mălăele, de la ora 15.00, o sesiune de autografe cu Marin Moraru, iar de la ora 16.00, o sesiune de autografe cu Paula Săcui.
În ultima zi a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, pe 1 iunie, de la ora 12.30, la standul editurii All va fi lansat volumul "Un scriitor, doi scriitori", de Alex. Ştefănescu, eveniment la care vor participa Mircea Dinescu şi Vladimir Găitan.
Pe de altă parte, editura Meteor Press îşi aşteaptă cititorii cu cele mai noi şi mai incitante titluri din domeniile istorie, psihologie, beletristică. Organizatorii au pregătit pentru vizitatorii Bookfest trei evenimente importante: pe 29 mai, lansarea volumului "Kempeitai - Gestapoul japonez", de Mark Felton, eveniment la care vor participa Dorin Matei, Ion M. Ioniţă, Adrian Cioroianu şi Bedros Horasangian, şi lansarea volumului "Spectacolul propagandei", de Călin Hentea, alături de invitaţii Adrian Cioroianu, Mihai Fulger şi Bedros Horasangian; pe 30 mai, lansarea volumelor "Ţarul Putin - Din interiorul cultului puterii în Rusia", de Anna Arutunyan, şi "Rusia în secolul XX", de David R. Marples, eveniment la care participă Constantin Degeratu, fost consilier prezindenţial pentru Securitate Naţională, fost şef de stat-major al Armatei Române, Armand Goşu şi Bedros Horasangian.
Grupul Editorial Trei sărbătoreşte 20 de ani la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014, cu lansări de carte şi noutăţi editoriale. Cărţile editurilor Trei, Pandora M şi Lifestyle Publishing au reducere de până la 30%. De asemenea, peste 50 de titluri vor avea preţ promoţional de 10 lei.
Printre altele, pe 30 mai, publicul este invitat să-i întâlnească pe Stanislas Pierret şi Arnaud Littardi la standul Grupului Editorial Trei. Autorii francezi vor lansa volumul "Operaţiunea Seruven",iar alaturi de cei doi se vor afla Svetlana Cârstean şi Magdalena Mărculescu.
La rândul său, Uniunea Editorilor din România, prin Centrul Naţional Proedit de formare profesională a personalului din sectorul editorial şi din domeniile adiacente, participă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 cu un bogat program de evenimente, organizate sub semnul celor mai recente provocări editoriale şi tehnologice.
Aşadar, pe 28 mai, Proedit va lansa publicaţiile digitale Proedit: manualele şi ghidurile pentru profesioniştii din domeniul cărţii, precum şi newsletterul şi revista Proedit. În ziua următoare, Centrul Naţional Proedit deschide porţile primului "Club al Editorilor Profesionişti", dar lansează şi Ciclul "Mapamond editorial" - prin organizarea masei rotunde cu tema "Programe şi metode de formare a angajaţilor din domeniul cărţii". De asemenea, va avea loc conferinţa "Industria europeană a cărţii: actualitate, perspective şi provocări", susţinută de Piotr Marciszuk, preşedintele Federaţiei Editorilor Europeni. Vor participa editori, profesionişti din industria cărţii şi jurnalişti.
Institutul Cultural Român (ICR) va fi prezent la Bookfest cu lansări de volume, precum "Il corpo dell' imagine", de Doina Botez, dar şi dezbateri, ca "Dimensiunea culturală a economiei", la care vor participa Mircea Coşea, Cristina Bălăceanu şi Adrian Mihalache. Cărţile publicate de editura Institutului Cultural Român vor putea fi achiziţionate pe durata târgului cu o reducere de 30%.
De asemenea, Institutul Cultural Român este partener al proiectului "Donau Lounge", în cadrul căruia vor fi organizate mai multe evenimente la Bookfest.
La Bookfest, pe lângă standul cu cărţi şi informaţii despre literatura şi cultura ţărilor dunărene participante, vor fi organizate mai multe evenimente: masă rotundă pe tema strategiei dunărene, lecturi dezbateri, un spectacol-performance şi un show gastronomic (mâncăruri şi vinuri din ţările participante).
Un loc special în programul Bookfest îl vor ocupa copiii, nu numai pe 1 iunie, ci pe toată perioada evenimentului, aceştia având un spaţiu special amenajat unde vor putea participa la ateliere, lecturi şi evenimente special gândite pentru ei. De asemenea editurile Humanitas Multimedia, Humanitas, Humanitas Fiction, Arthur, Corint Junior, Curtea Veche Publishing, Nemira, Paralela 45, Rao şi Vellant au pregătit prima ediţie Bookfest Junior, adică patru zile de lansări de carte pentru copii şi adolescenţi, întâlniri cu autori, ateliere de desenat şi de teatru.
Invitatul de onoare al celei de-a IX-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest este Polonia. Sub sloganul "Quo vadis Polonia? Spre următorul Nobel", Institutul Polonez pregăteşte o serie de evenimente menite să promoveze literatura polonă şi să sporească interesul publicului român pentru autorii contemporani, dar şi clasici polonezi.
Pe toată perioada salonului, vizitatorii vor avea acces gratuit la cinematograful de artă Bookfest, unde vor rula filme premiate la festivaluri internaţionale oferite de Institutul Maghiar din Bucureşti, Ambasada Norvegiei, Institutul Francez din Bucureşti şi Institutul Polonez. Printre cele mai importante pelicule sunt filmele documentare despre laureaţii polonezi ai premiului Nobel pentru literatură Czesław Miłosz (1980) şi Wisława Szymborska (1996).
Accesul la Bookfest, precum şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit. Programul de vizitare va fi, pe 28 mai, 29 mai şi 1 iunie, de la 10.00 la 20.00, iar, pe 30 şi 31 mai, de la 10.00 la 21.00.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2014 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Institutului Polonez din Bucureşti.
Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La ediţia precedentă, aproximativ 95.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost literatura germană, prin participarea Austriei, Elveţiei şi Germaniei în proiectul "Trei ţări, aceeaşi limbă". La această ediţie au fost prezente nume cu răsunet internaţional, precum Cătălin-Dorian Florescu, Katharina Hacker, Michael Stavarič, Joseph Winkler, Jan Koneffke, Christian Haller, Saša Stanišić, Julya Rabinowich şi Jolanda Pinel.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe