- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (12.05.2015, 17:33)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bookfest 2015: Zeci de lansări de carte, proiecţia filmului "Aferim! " şi un concert Trei Paralele
Zeci de lansări de carte, proiecţia filmului "Aferim!", regizat de Radu Jude, şi un concert susţinut de trupa Trei Paralele se numără printre evenimentele programate la cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care se va desfăşura între 20 şi 24 mai, în Bucureşti.
Urmărește
796 afișări
Bookfest 2015: Zeci de lansări de carte, proiecţia filmului "Aferim! " şi un concert Trei Paralele
Marţi, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală, a avut loc o conferinţa de presă în care au fost prezentate noutăţile celei de-a zecea ediţii a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, care va avea loc la Complexul Romexpo, între 20 şi 24 mai.
La conferinţa de presă au participat Vladimír Války, ambasadorul Cehiei în România, Grigore Arsene, preşedintele Asociaţiei Editorilor din România (AER), František Zachoval, directorul Centrului Ceh Bucureşti, Jiřina Vyorálková, consultant în comunicare al Centrului Ceh Bucureşti, şi Iulia Ţurcanu, specialist în grafică şi comunicare al Centrului Ceh Bucureşti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Grigore Arsene a prezentat, pe scurt, evenimentele de la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte, menţionând că literatura non-fiction se afirmă din ce în ce mai mult pe piaţa editorială din România.
"Ceea ce observ, însă, din lucrurile pe care le-am selectat este avansul puternic al literaturii non-fiction de tot felul, de la politică la distracţie, de la gospodărie la lucruri senzaţionale", a spus Grigore Arsene.
A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc la complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante se pregătesc să aducă publicului cititor peste un milion de volume, dintre care 4.000 de titluri noi. Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri si colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.
Potrivit lui Grigore Arsene, se aşteaptă ca ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest să fie vizitată de peste 100.000 de persoane.
Nume cunoscute ale culturii româneşti îşi vor lansa cărţile la această ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, printre acestea numărându-se Lucian Boia, Horia-Roman Patapievici, Dan C. Mihăilescu, Radu Paraschivescu, Vladimir Tismăneau şi Ioan Mihai Pacepa.
De asemenea, după succesul volumului de debut "Pas cu pas", vândut în doar câteva luni în peste 130.000 de exemplare, preşedintele României, Klaus Iohannis, îşi va lansa la Bookfest "Primul pas", carte aflată în acest moment în pregătire la editura Curtea Veche Publishing. Astfel, pe 23 mai, de la ora 15.00, publicul Bookfest va avea ocazia să afle de la preşedintele României cum a trăit principalele momente ale campaniei prezidenţiale de anul trecut şi primele zile ale mandatului. Preşedintele Iohannis le dedică această carte "celor peste 6 milioane de români care au crezut în acest mod nou de a face politică".
Totodată, consilierul prezidenţial Dan Mihalache va merge, pe 22 mai, să discute cu jurnalistul Rareş Bogdan despre "România - între lucrul bine făcut şi marea unire", volum publicat de Alexandru Radu şi Daniel Buti la editura Pro Universitaria. Cartea se doreşte o evaluare analitică a programelor şi comportamentelor electorale care s-au înfruntat în toamna anului trecut în finala prezidenţială, cel al actualului preşedinte Klaus Iohannis şi cel al premierului Victor Ponta.
La rândul său, Adriana Săftoiu, fost consilier în primul mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu, în perioada decembrie 2004 - martie 2007, este autoarea volumului "Cronică de Cotroceni", publicat de editura Polirom, şi care va fi lansat pe 23 mai.
Pe de altă parte, la Bookfest, editura Polirom va lansa, pe 23 mai, în prezenţa lui Horia Roman-Patapievici şi a istoricului Adrian Cioflâncă, volumul "Securitatea şi vânzarea evreilor. Istoria acordurilor secrete dintre România şi Israel", de Radu Ioanid, "o relatare frustă a modului grotesc în care regimul ceauşist a tranzacţionat vieţile etnicilor evrei şi nu numai".
Pentru iubitorii teatrului de revistă, editura All a pregătit, tot pentru 23 mai, o lansare a lui Aurel Storin, "Stela Popescu şi Alexandru Arşinel. O pereche fără pereche", în prezenţa celor doi îndrăgiţi actori de comedie, dar şi a actorilor de la Teatrul "Constantin Tănase".
Pe de altă parte, analistul Emil Hurezeanu va merge, pe 24 mai, la Bookfest, la standul editurii Corint, pentru a vorbi despre volumul "ISIS - califatul terorii. Cine sunt şi ce vor miliţiile islamiste care ameninţă lumea", de Lauretta Napoleoni. Tot la editura Corint, istoricul Marius Oprea va prezenta o carte pe o temă la fel de actuală, "Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului", de Yuri Felshtinsky.
Alte noutăţi la Bookfest sunt "O scurtă istorie a vieţii mele", de Stephen Hawking, şi "Supunere", de Michel Houllebecq, ambele cărţi fiind publicate la editura Humanitas.
De asemenea, istoricul Adrian Cioroianu scrie în premieră pentru copii despre istoria Românei, iar primul volum dintr-o serie întreagă ce apare la editura Curtea Veche va fi despre regina Maria şi va fi lansat la Bookfest în prezenţa autorului.
"Presa de la A la N", de Adrian Năstase, este volumul lansat de editura Semne-Artemis la Bookfest, iar editura All a pregătit volumul "Bujor Nedelcovici - Conştiinţa de scriitor", de Anastasia Dumitru, alături de Bujor Nedelcovici şi criticul literar Alex. Ştefănescu.
În afară de lansările de cărţi, vor fi şi alte evenimente. Printre acestea se numără proiecţia gratuită a filmului "Aferim!, regizat de Radu Jude, un concert al formaţiei Trei Paralele şi multe alte manifestări, unele organizate special pentru copii.
Ţara invitată de onoare la ediţia din acest an a târgului este Republica Cehă. Participarea Cehiei la Bookfest se va desfăşura sub motto-ul "Cehia - Republica Literaturii" şi va prilejui publicului român întâlnirea cu şase scriitori celebri. Standul Republicii Cehe va fi amplasat în Pavilionul C4, iar acolo cei interesaţi vor putea găsi o bogată ofertă de cărţi în limba cehă, precum şi ediţii în limba română ale unor volume cehe cunoscute.
Pe 22 mai, publicul din România se va putea întâlni, începând cu ora 16.00, cu scriitorii Martin Vopěnka, Tomáš Zmeškal şi Kateřina Tučková, urmând ca, pe 23 mai, să aibă loc întâlnirea publicului cu scriitorii Roman Ráž şi Kateřina Rudčenková.
Accesul la Bookfest şi la toate evenimentele din cadrul acestuia va fi gratuit.
Programul de vizitare va fi următorul: 20 mai - între orele 10.00 - 20.00; 21 mai - 10.00 - 20.00; 22 mai - 10.00 - 21.00; 23 mai - 10.00 - 21.00; 24 mai - 10.00 - 20.00.
Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Centrului Ceh din Bucureşti.
Ajuns la cea de-a X-a ediţie, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România. La ediţia precedentă, circa 100.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost atunci Polonia.
Mai multe informaţii despre ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se găsesc pe www.bookfest.ro şi www.czech-it.ro.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: "Numărul zero", de Umberto Eco, un roman învăluit într-o atmosferă de conspiraţie, la Bookfest 2015
Citește și: O carte despre Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, "o pereche fără pereche", lansată la Bookfest 2015
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe