- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (31.05.2011, 15:10)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bucharest Biennale 5, între 25 mai şi 22 iulie 2012, pe tema "Tactici pentru aici şi acum"
Cea de-a 5-a ediţie Bucharest Biennale (BB5) va avea loc între 25 mai şi 22 iulie 2012, curatoarea acestei ediţii fiind Anne Barlow (Marea Britanie/ SUA), iar tema aleasă - "Tactici pentru aici şi acum", au anunţat, marţi, organizatorii într-o conferinţă.
Urmărește
13 afișări
Editorii revistei Pavilion, care organizează Bucharest Biennale, Răzvan Ion şi Eugen Rădescu, au susţinut marţi o conferinţă de presă la centrul de artă contemporană Pavilion Unicredit din Capitală, alături de Andrei Crăciun, director executiv BB5, şi de Anne Barlow, curatoarea acestei ediţii a bienalei bucureştene.
Andrei Crăciun a explicat că scopul Bucharest Biennale a fost de la început poziţionarea, stabilizarea şi creşterea vizibilităţii Bucureştiului pe harta internaţională, precum şi educarea publicului privind arta contemporană. Astfel, BB4, desfăşurată în 2010, a fost "un succes", a apreciat Crăciun, precedenta ediţie a bienalei bucurându-se de 58.000 de vizitatori, dintre care 20.000 au fost străini.
Răzvan Ion a vorbit la rândul său despre selectarea curatorului pentru fiecare ediţie a bienalei, care durează în jur de un an, decizia aparţinându-i nu numai lui şi lui Eugen Rădescu, ci şi unui "board" de oameni din domeniu cu care se sfătuiesc, aşa cum se întâmplă în culisele oricărei mari bienale.
El a menţionat că la început au fost avuţi în vedere 40 de curatori, fiind desemnată Anne Barlow, pentru că reprezintă evoluţia Bucharest Biennale. "Dacă în 2010 vorbeam de «Producţia de posibilităţi» («Handlung - Producţia de posibilităţi» a fost tema BB4, n.r.), acum vorbim de «Tactici pentru aici şi acum»", a spus Răzvan Ion.
La rândul ei, Barlow a anunţat că va exista şi un program educaţional al BB5 în universităţi, constând în proiecţii de film, conferinţe dar şi proiecte artistice specifice.
Anne Barlow, născută la Glasgow, în Scoţia, este în prezent directorul executiv al Art in General din New York. Şi-a luat masterul în istoria artei la Universitatea din Glasgow şi a fost curatoare a colecţiei de artă contemporană a Scotish Arts Council (1989 - 1994) şi curatoare pe artă contemporană şi design la Glasgow Museum (1994 - 1999). Între 1999 şi 2006, a fost curatoare pe programe educaţionale şi de media la New Museum of Contemporary Art din New York, a iniţiat şi dezvoltat proiectul "Museum as Hub", o reţea globală care a conectat muzeul cu parteneri internaţionali în domeniul artei contemporane, în Cairo, Eindhoven, Mexico City şi Seul, a organizat dezbateri interdisciplinare cu lideri din artele vizuale, arhitectură şi design, a curatoriat numeroase expoziţii şi programe de performance.
În ianuarie 2007, ea a fost numită director executiv la Art in General, o organizaţie nonguvernamentală care vine în sprijinul artiştilor în producţia şi expunerea de lucrări noi, inclusiv prin galeria proprie. Barlow a ţinut conferinţe şi a fost critic de artă invitat la instituţii precum Colegiul Regal de Artă din Londra, Centrul de Artă Contemporană din Varşovia, Muzeul de Artă Modernă - MUMOK din Vienna, Universitatea New York şi muzeul Tate Modern, Londra.
Bucharest Biennale este organizată de revista Pavilion, o publicaţie de artă şi cultură contemporană editată la Bucureşti şi difuzată pe patru continente, cu apariţie bianuală, având şi o versiune care poate fi descărcată gratuit de pe site-ul său. Printre colaboratorii revistei se numără Michel Tournier, Pascal Bruckner, Douglas Kellner, Mona Hatoum şi Dan Perjovschi.
Revista Pavilion, în colaborare cu Unicredit Ţiriac Bank, a inaugurat, în 2009, în Capitală, Pavilion Unicredit - un spaţiu independent work-in-progress, dedicat vizualului, discursului şi performance-ului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale