Bucureştenii pot călători cu un "Orient Express" în variantă RATB (Galerie Foto)

Bucureştenii pot călători, de miercuri până la sfârşitul lunii, în trei autobuze fantastice - Arboribuz, o pădure mobilă, High-Life-Buz, un "Orient Express" în variantă RATB, şi Bizarbuz, care adăposteşte o colecţie de obiecte ciudate - în care actorii trupei franceze Ilotopie susţin reprezentaţii.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii pot călători cu un "Orient Express" în variantă RATB (Galerie Foto)

Bucureştenii pot călători cu un "Orient Express" în variantă RATB (Imagine: Mediafax Foto)

Primele autobuze care au intrat în traficul bucureştean, miercuri dimineaţă, au fost Arboribuz şi High-Life-Buz, urmând ca Bizarbuz să fie prezentat călătorilor RATB miercuri seară, deoarece, potrivit organizatorilor, călătorii vor aprecia mai mult bizarul mijloc de transport în comun spre sfârşitul zilei.

Autobuzele circulă pe rutele 131, 268 şi 104, timp de cinci zile, în intervalele 10.00 - 13.00 şi 18.00 - 21.00, iar călătoria este gratuită.

High-Life-Buz prezintă o variantă luxoasă a călătoriei cu autobuzul, cu sofale multicolore şi o pianină la care un actor îmbrăcat în costum cântă melodii de Bizet şi Vivaldi, spre deliciul distinşilor spectatori, care sunt aşteptaţi la urcare de o echipă de artişti îmbrăcaţi în costume elegante.

Arboribuz prezintă viaţa în sălbăticie, cu verdeaţă, muşchi şi copaci, printre care se plimbă o femeie cu patru braţe, un pădurar, lupul şi Scufiţa Roşie.

"Arboribuz oferă ocazia călătorilor de a se pierde într-o pădure, o pădure reală şi imaginară", a declarat managerul trupei franceze Ilotopie, Dominique Noel, înainte de plecarea celor două autobuze neobişnite.

În interiorul Arboribuzului, atmosfera dintr-o pădure este prezentată până în cel mai mic detaliu, de la pământul, frunzele uscate şi iarba de pe jos, până la trunchiurile de copaci unde, mai înainte, fusese bara de susţinere pentru călătorii care, în loc de scaune, trebuie să se aşeze pe buturugi sau pietre, lângă o drujbă.

Printre cele mai neobişnuite apariţii din interiorul autobuzului se numără o casă decorată cu bucăţele de turtă dulce cu desene multicolore şi cu bezele, cu un interior sinistru, populat de capete de păpuşă, schelete de peşti şi mâini din plastic şi o femeie cu patru braţe, îmbrăcată într-o rochie gri, sfâşiată, care adulmeca pasagerii în timpul călătoriei.

La ieşirea maşinilor din autobaza Pipera, în timp ce actorii se dezmorţeau şi încercau să introducă spectatorii în lumea imaginaţiei, iar trilurile de păsărele se auzeau din difuzoarele verzi, detaliile din realitate s-au făcut simţite. Şoferul, îmbrăcat în pantaloni roşii, cu o vestă verde şi cu un chipiu pe cap, a oprit brusc autobuzul, făcând-o pe femeia cu patru braţe, care adulmeca un călător, să se dezechilibreze.

"Şefu, noi nu avem nevoie de foaie de parcurs?", a întrebat şoferul. După câteva minute de aşteptare, un angajat RATB a venit cu foaia de parcurs şi călătoria a fost continuată.

Dacă cei care au ales High-Life-Buzul au fost serviţi cu şampanie şi ceai, în acorduri de pianină, cei din Arboribuz au fost împroşcaţi din când în când cu apă din stropitoarea femeii cu patru mâini. De asemenea, un pictor cu pălărie de paie pe cap se plimba printre călători şi completa desenele de pe pereţii autobuzului. După prima cursă, pictorul desenase deja un cap de cerb.

La început reticenţi, călătorii, care erau invitaţi înăuntru de Scufiţa Roşie, ce împărţea cărţi de vizită în fiecare staţie, au devenit mai numeroşi şi mai relaxaţi pe măsură ce autobuzul înainta.

"Am văzut că oamenii erau mai reticenţi, dar eu sunt aşa, mai ciudată şi îmi plac lucrurile de genul ăsta", a declarat Mariana Radu, în vârstă de 40 de ani, care a ţinut să o întrebe pe femeia cu patru braţe dacă nu îi e cald în costumul ei.

"Este frumos să fim într-o pădure fără PET-uri", a spus Mihaela Mărculescu, de 54 de ani, care a mărturisit că ştia dinainte de program. Au fost şi persoane complet surprinse când au intrat în autobuz.

"Ia zi, măi, poţi să te dai cu rolele în pădure?", i-a spus un adolescent colegului său, la intrarea în autobuz. Cei doi nu au rezistat călătoriei în pădure decât o staţie. Un pensionar a intrat în maşină mai mult din curiozitate. "Dar, spuneţi-mi şi mie, ce a aici, junglă, pădure?".

După ce s-a conversat cu Scufiţa Roşie, bătrânul s-a mai liniştit. Totuşi, din când în când, privind prin geamul acoperit cu plasă verde, întreba îngrijorat: "Dar sigur mă duceţi unde trebuie?"

Distribuţia din pădurea mobilă a fost completată de o călătoare rătăcită, care citea un ghid de călătorie în Turcia, scris în limba franceză. Fata, cu o busolă agăţată de gât i-a întrebat panicată pe călători cum poate ajunge într-un loc din Istanbul.

A aflat cu greu, după ce a încercat să converseze în diferite limbi, că nu este în Istanbul, ci în Bucureşti. "Bucureşti, unde e asta, în Africa?", a spus turista, care a scos, repede, o hartă a Africii, pe care a întins-o peste călători. "Dar cum pot să ajung la Istanbul ... adică nu am foarte mulţi bani...".

Ajunşi la Arcul de Trimf, unul dintre actori a strigat la colegii săi: "Ia uite, suntem în Franţa".

Cele trei autobuze vor circula prin Bucureşti până la 31 august, pe traseele maşinilor 131, 268 şi 104, distribuţia şi rutele fiecărui spectacol mobil schimbându-se de fiecare dată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici