- Home
- Cultură-Media
- SIBIU, (02.06.2014, 19:36)
- Adina Oşan , Diana Stancovici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Buget de aproape opt milioane de euro pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu
Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) are un buget de aproape opt milioane de euro, directorul festivalului, Constantin Chiriac, anunţând, totodată, că şapte personalităţi vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu, în 14 iunie.
Urmărește
286 afișări
Buget de aproape opt milioane de euro pentru Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)
"Bugetul este ceva mai mare decât cel de anul trecut, se apropie de opt milioane de euro din care ban public este un procent de 17,5 la sută", a anunţat Constantin Chiriac, luni, într-o conferinţă de presă, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Conform lui Chiriac, pentru anul 2014, Consiliul Local şi Primăria Sibiu au alocat Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, organizatorul principal al FITS, suma de 12,5 milioane de lei, în timp ce Ministerul Culturii a contribuit "în ultimul moment" cu un milion de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Avem, din fericire, şi sprijinul Ministerului Culturii, care a venit în ultimul moment, au fost intervenţii foarte multe. În primul rând, zeci de ambasadori ai ţărilor care sunt partenere ale festivalului au făcut presiuni şi la nivelul Guvernului şi la nivelul ministerului şi acest sprijin s-a concretizat", a mai spus Chiriac.
Potrivit acestuia, organizarea festivalului în acest an, având în vedere cele două campanii electorale, a fost extrem de dificilă.
"Un festival într-o perioadă atât de grea, cu două campanii de presă, cu două sisteme de alegeri într-un an, se organizează foarte greu. Cei un milion de lei pe care-i primim în ultimul moment, fiţi convinşi că dacă i-am fi primit în ianuarie ar fi valorat mult mai mult. Un leu pe care-l primesc în ianuarie contează cât cinci lei primiţi acum, pentru că altfel îi investeşti. Oricum, prind foarte bine şi îi mulţumesc Ministerului Culturii că a făcut acest efort", a adăugat directorul FITS.
Chiriac a mai spus că, în cadrul FITS, şapte personalităţi artistice vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităţilor din Sibiu.
Potrivit lui Chiriac, vor primi stele în acest an regizorul Peter Brook, "un patriarh" al artelor spectacolului care va avea trei piese în festival, dar şi şase filme cu şi despre el. De asemenea, vor primi stele regizorii Lev Dodin, "cel mai important nume din zona rusească", Krystian Lupa, "răsfăţatul celor mai mari festivaluri din lume", şi Peter Stein, "legenda teatrului german".
Acestor personalităţi li se adaugă coregraful Gigi Căciuleanu, poetul şi dramaturgul Radu Stanca, patronul spiritual al Teatrului Naţional din Sibiu, dar şi Martin Hochmeister, ctitorul primului teatru din România, celebra Sala Thalia din municipiul Sibiu.
Decernarea stelelor se va face în cadrul unei ceremonii care va fi urmată de o gală a personalităţilor şi va avea loc în 14 iunie 2014, la Sala Thalia din Sibiu.
Aleea Celebrităţilor a fost inaugurată la ediţia din 2013 a FITS, când au primit primele şase stele regizorii Ariane Mnouchkine, Eugenio Barba, Silviu Purcărete, Declan Donnellan, criticul de teatru George Banu şi Nakamura Kanzaburo XVII (post mortem), actor Kabuki.
Cea de-a XXI-a ediţie a FITS are loc între 6 şi 15 iunie şi reuneşte peste 2.500 de artişti din 50 de state, în cadrul a 381 de evenimente, care vor fi prezentate în 66 de locaţii din Sibiu şi împrejurimi.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sibiu: Artişti de pe trei continente, în cele 17 spectacole de dans incluse în programul FITS
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe