- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.12.2015, 16:27)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bugetul ICR pe 2016, avizat favorabil de comisiile de cultură, în absenţa preşedintelui Radu Boroianu
Bugetul pe 2016 al Institutului Cultural Român (ICR), de 36.164.000 de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile pentru cultură reunite ale Parlamentului, vineri, cu 14 voturi "pentru" şi două abţineri, în lipsa preşedintelui instituţiei, Radu Boroianu.
Urmărește
156 afișări
Bugetul ICR pe 2016, avizat favorabil de comisiile de cultură, în absenţa preşedintelui Radu Boroianu
Institutul Cultural Român a fost reprezentat de Nagy Mihály Zoltán, vicepreşedinte, şi de Mariana Drăghici, directoarea direcţiei economice a instituţiei, Radu Boroianu aflându-se la reuniunea anuală a European Union National Institutes for Culture (EUNIC) de la Bruxelles.
"Am depus o propunere pentru buget, o sumă de 40 de milioane de lei, din care ni s-au aprobat peste 36 de milioane de lei şi au rămas în discuţie 3,8 milioane de lei pe care, cu ajutorul dumneavoastră, vrem să-i obţinem", a spus vicepreşedintele ICR în deschiderea discuţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Motivarea reprezentanţilor institutului a făcut referire la cele mai importante elemente ale strategiei formulate de ICR în luna octombrie, precum manifestările care au legătură cu sculptorul Constantin Brâncuşi. "Anul Brâncuşi", aşa cum l-a numit vicepreşedintele, şi programul "franco-român", care se va desfăşura în perioada 2017 - 2019, sunt manifestările de impact derulate de ICR, pentru care este nevoie de o pregătire prealabilă. "În fiecare an, trebuie să fim prezenţi în toate capitalele Europei şi nu numai", a mai spus acesta.
"Anul viitor ar trebui să deschidem o reprezentanţă la Moscova şi o alta la Kiev, iar în Republica Moldova va începe să funcţioneze o alta, la Copăceni, care a fost înfiinţată în 2015", a adăugat vicepreşedintele ICR. "Astfel, vă solicităm ca bugetul ICR să fie majorat cu acei 3,8 milioane de lei", a încheiat Nagy Mihály Zoltán.
Amendamentul, respins în urma votului, a fost adoptat de unii dintre parlamentarii membri ai comisiilor, pentru că aceste solicitări nu pot fi formulate de reprezentanţi ai instituţiilor audiate.
"Susţin cultura şi nu institutul", a spus Mădălin Voicu, care s-a declarat, de asemenea, deranjat de faptul că preşedintele Radu Boroianu a lipsit de la audiere.
Institutul Cultural Român va organiza, în anul 2016, evenimente dedicate limbii şi literaturii române, concerte şi evenimente muzicale, spectacole de teatru, proiecţii şi festivaluri de film, evenimente artistice post-media, spectacole de balet şi de dans contemporan, expoziţii de design, tapiserie, cu subiecte folclorice şi antropologice, expoziţii de pictură, sculptură, fotografie, arhitectură şi urbanism, expoziţii de gravură, desen şi bandă desenată, potrivit strategiei multianuale a institutului pentru perioada 2016 - 2019.
Propunerea bugetară a ICR pentru anul 2016 a fost de 36.164.000 de lei, cu 16,66% mai mare decât în 2015, când a fost de 31.000.000 de lei. Totalul cheltuielilor pentru programele care vor fi derulate anul viitor au fost estimate de ICR la 24.021.000 de lei, faţă de 20.644.000 de lei, cât a fost estimarea pentru 2015.
Suma solicitată de ICR de la bugetul de stat reprezintă 98,64% din totalul finanţării instituţiei, 1,36% provenind din venituri proprii.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: TVR va primi de la bugetul de stat 135,8 mil. lei, pentru emisia sa şi pentru TVR Moldova şi TVRi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe