- Home
- Cultură-Media
- BUCUREŞTI, (11.12.2015, 16:27)
- Patricia Marinescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bugetul ICR pe 2016, avizat favorabil de comisiile de cultură, în absenţa preşedintelui Radu Boroianu
Bugetul pe 2016 al Institutului Cultural Român (ICR), de 36.164.000 de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile pentru cultură reunite ale Parlamentului, vineri, cu 14 voturi "pentru" şi două abţineri, în lipsa preşedintelui instituţiei, Radu Boroianu.
Urmărește
156 afișări
Bugetul ICR pe 2016, avizat favorabil de comisiile de cultură, în absenţa preşedintelui Radu Boroianu
Institutul Cultural Român a fost reprezentat de Nagy Mihály Zoltán, vicepreşedinte, şi de Mariana Drăghici, directoarea direcţiei economice a instituţiei, Radu Boroianu aflându-se la reuniunea anuală a European Union National Institutes for Culture (EUNIC) de la Bruxelles.
"Am depus o propunere pentru buget, o sumă de 40 de milioane de lei, din care ni s-au aprobat peste 36 de milioane de lei şi au rămas în discuţie 3,8 milioane de lei pe care, cu ajutorul dumneavoastră, vrem să-i obţinem", a spus vicepreşedintele ICR în deschiderea discuţiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Motivarea reprezentanţilor institutului a făcut referire la cele mai importante elemente ale strategiei formulate de ICR în luna octombrie, precum manifestările care au legătură cu sculptorul Constantin Brâncuşi. "Anul Brâncuşi", aşa cum l-a numit vicepreşedintele, şi programul "franco-român", care se va desfăşura în perioada 2017 - 2019, sunt manifestările de impact derulate de ICR, pentru care este nevoie de o pregătire prealabilă. "În fiecare an, trebuie să fim prezenţi în toate capitalele Europei şi nu numai", a mai spus acesta.
"Anul viitor ar trebui să deschidem o reprezentanţă la Moscova şi o alta la Kiev, iar în Republica Moldova va începe să funcţioneze o alta, la Copăceni, care a fost înfiinţată în 2015", a adăugat vicepreşedintele ICR. "Astfel, vă solicităm ca bugetul ICR să fie majorat cu acei 3,8 milioane de lei", a încheiat Nagy Mihály Zoltán.
Amendamentul, respins în urma votului, a fost adoptat de unii dintre parlamentarii membri ai comisiilor, pentru că aceste solicitări nu pot fi formulate de reprezentanţi ai instituţiilor audiate.
"Susţin cultura şi nu institutul", a spus Mădălin Voicu, care s-a declarat, de asemenea, deranjat de faptul că preşedintele Radu Boroianu a lipsit de la audiere.
Institutul Cultural Român va organiza, în anul 2016, evenimente dedicate limbii şi literaturii române, concerte şi evenimente muzicale, spectacole de teatru, proiecţii şi festivaluri de film, evenimente artistice post-media, spectacole de balet şi de dans contemporan, expoziţii de design, tapiserie, cu subiecte folclorice şi antropologice, expoziţii de pictură, sculptură, fotografie, arhitectură şi urbanism, expoziţii de gravură, desen şi bandă desenată, potrivit strategiei multianuale a institutului pentru perioada 2016 - 2019.
Propunerea bugetară a ICR pentru anul 2016 a fost de 36.164.000 de lei, cu 16,66% mai mare decât în 2015, când a fost de 31.000.000 de lei. Totalul cheltuielilor pentru programele care vor fi derulate anul viitor au fost estimate de ICR la 24.021.000 de lei, faţă de 20.644.000 de lei, cât a fost estimarea pentru 2015.
Suma solicitată de ICR de la bugetul de stat reprezintă 98,64% din totalul finanţării instituţiei, 1,36% provenind din venituri proprii.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: TVR va primi de la bugetul de stat 135,8 mil. lei, pentru emisia sa şi pentru TVR Moldova şi TVRi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe