- Home
- Cultură-Media
- (29.02.2020, 01:46)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
César 2020: „Les Misérables”, desemnat cel mai bun film. Premiile câştigate de „J'accuse", filmul controversatului regizor Roman Polanski
- „Les Misérables”, de Ladj Ly, a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 45-a ediţie a galei César.
- Filmul „J'accuse", al controversatului Roman Polanski, a primit trei premii, printre care cel pentru cel mai bun regizor.
- Un protest anti-Polanski a avut loc înainte de debutul galei César, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.
Urmărește
663 afișări
Sursa foto: Profimedia
Cea de-a 45-a gala a premiilor Cesar a avut loc vineri seară, la Sala Pleyel din Paris. Anul acesta, gazda ceremoniei a fost actriţa de comedie Florence Foresti, evenimentul fiind prezidat de actriţa Sandrine Kimberlain.
“Les Misérables”, primul film al regizorului, scenaristului şi actorului Ladj Ly, are la bază scurtmetrajul cu acelaşi titlu nominalizat la premiile César în 2018, la rândul lui inspirat din poveşti reale din periferiile capitalei franceze. Nominalizat la 11 trofee, “Les Misérables” a primit în cele din urmă patru premii César, printre care cel pentru cel mai bun film şi cel al publicului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
“La Belle Epoque”, de Nicolas Bedos, nominalizat la 11 categorii, a plecat acasă cu trei premii, printre care cel pentru cel mai bun scenariu original şi cel pentru cel mai bun rol secundar feminin, atribuit actriţei Fanny Ardant.
O surpriză au fost cele trei premii primite de filmul “J’accuse”, al controversatului Roman Polanski, printre care cele pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu adaptat.
Ediţia de anul acesta a evenimentului, considerat echivalentul francez al galei Oscar, a fost una controversată, în contextul scandalului provocat de nominalizările primite de filmul regizat de Roman Polanski “J’accuse”. Acesta conducea în topul nominalizărilor, cu 12, fapt care a stârnit furia grupurilor feministe şi a unei părţi din opinia publică, având în vedere că Polanski a fost acuzat de viol în mai multe rânduri. Pe fondul acestui scandal, conducerea Academiei Cesar a demisionat în urmă cu două săptămâni.
De altfel, cu două ore înainte de debutul ceremoniei, mai multe sute de manifestanţi, cu fumigene, au încercat să se apropie de Sala Pleyel. Poliţiştii instalaseră deja bariere, de care manifestanţii, care strigau "Închideţi-l pe Polanski", au încercat să treacă, dar nu au reuşit. Poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa manifestanţii.
Roman Polanski şi echipa filmului "J'accuse", inclusiv actorul Jean Dujardin, care joacă rolul principal, au decis să nu participe la gală.
Anul trecut, "Jusqu'a la garde", de Xavier Legrand, a fost marele câştigător al galei Cesar, fiind desemnat cel mai bun film.
Prezentăm lista completă a câştigătorilor premiilor César 2020:
Cel mai bun film: “Les Misérables”, de Ladj Ly
Cel mai bun actor: Roschdy Zem, pentru “Roubaix une lumière”
Cea mai bună actriţă: Anaïs Desmoustier, pentru “Alice et le maire”
Cea mai bună speranţă feminină: Lyna Khoudri, pentru “Papicha”
Cea mai bună speranţă masculină: Alexis Manenti, pentru “Les Misérables”
Cel mai bun rol secundar feminin: Fanny Ardant, pentru “La Belle époque”
Cel mai bun rol secundar masculin: Swann Arlaud, pentru “Grâce à Dieu”
Cel mai bun regizor: Roman Polanski, pentru “J’accuse”
Cel mai bun film străin: “Parasite”, de Bong Joon-ho
Cel mai bun film de debut: “Papicha”, de Mounia Meddour
Cel mai bun scurtmetraj de animaţie: “La Nuit des sacs plastiques”, de Gabriel Harfi
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: “J’ai perdu mon corps”, de Jérémy Clapin
Cel mai bun scurtmetraj: “Pile poil”, de Lauriane Escaffre şi Yvonnick Muller
Cel mai bun documentar: “M”, de Yolande Zauberman
Cel mai bun scenariu original: Nicolas Bedos, pentru “La Belle époque”
Cel mai bun scenariu adaptat: Roman Polanski şi Robert Harris, pentru “J’accuse”
Cea mai bună imagine: Claire Mathon, pentru “Portrait de la jeune fille en feu”
Cel mai bun montaj: Flora Volpelière, pentru “Les Misérables”
Cea mai bună coloană sonoră: Dan Levy, pentru “J’Ai perdu mon corps”
Cel mai bun sunet: Nicolas Cantin, Thomas Desjonquères, Raphaël Mouterde, Olivier Goinard şi Randy Thom, pentru “Le Chant du loup”
Cele mai bune costume: Pascaline Chavanne, pentru “J’Accuse”
Cele mai bune decoruri: Stéphane Rozenbaum, pentru “Belle époque”
Premiul publicului: “Les Misérables”, de Ladj Ly
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Greșesc sau nu sondajele americane? Care sunt cele 3 scenarii în care ar putea câștiga Kamala Harris alegerile din SUA
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a ales de averea Ronei Hartner. Motivul pentru care fiica ei nu a primit o moștenire prea mare
CANCAN.RO
„Eu sunt Ilinca”. Soția lui George Simion anunță o surpriză editorială în podcast-ul lui Codin Maticiuc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe