C.T. Popescu: Interesul public justifica difuzarea filmului

Cristian Tudor Popescu, preşedintele Clubului Român de Presă (CRP), a declarat marţi, în urma reunirii Consiliului de Onoare al CRP, că interesul public justifica difuzarea imaginilor cu Remeş şi Mureşan de către TVR.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului C.T. Popescu: Interesul public justifica difuzarea filmului

C.T. Popescu: Interesul public justifica difuzarea filmului

Cristian Tudor Popescu a spus că difuzarea filmului nu a încălcat Codul Deontologic al CRP. Popescu a remarcat însă că au existat o serie de erori profesionale din partea Departametnului de Ştiri al TVR, de natură să afecteze credibilitatea şi prestigiul acesteia.

Totodată, Popescu a precizat că nota internă transmisă de Alexandru Sassu, preşedintele-director general al SRTv, Departamentului de Ştiri poate fi considerată un fel de "presiune" asupra departamentului.

El a precizat că erorile Departamentului de Ştiri al TVR nu au fost de natură să afecteze adevărul filmului prezentat în legătură cu cei doi foşti miniştrii, Decebal Traian Remeş şi Avram Mureşan.

"Doamna Culcer ar fi putut decide difuzarea materialului (cel de-al doilea material cu imaginile, n.r.) indiferent de nota lui Sassu", a spus Cristian Tudor Popescu, precizând că "ceea ce zic Culcer şi Departamentul de ştiri al TVR" poate fi luat "drept adevăr".

Totuşi, Popescu a subliniat că TVR trebuia să precizeze faptul că subtitrările din cadrul filmului nu aparţin redacţiei televiziunii publice.

În nume personal, Cristian Tudor Popescu a spus că prezenţa cuvântului "flagrant" în cadrul înregistrării nu avea ce căuta în materialul difuzat pe post, aceasta fiind o calificare a TVR.

De asemenea, faptul că Direcţia de Ştiri a decis să încheie materialul cu întrebarea "Trebuie să-şi dea sau nu demisia Remeş?" nu a fost un lucru corect, în opinia preşedintelui CRP, întrucât din punct de vedere juridic nu se întâmplase nimic.

"Forţa imaginilor nu necesita montajul, editarea acestora. Filmul ar fi fost suficient de puternic şi aşa", a spus Popescu, precizând: "Pentru mine e clar şi indubitabil cu ce se ocupau cei doi".

"Nu calific drept act de manipulare filmul respectiv, pentru că ce este în filmul ală nu este fals", a mai spus el.

În încheiere, Cristian Tudor Popescu a precizat că "nimeni nu se îndoieşte că sunt realizate (imaginile, n.r.) de o instituţie abilitată a statului", dând ca exemplu SRI sau DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici