C.V. Tudor: Moartea fratelui meu Adrian Păunescu, o grea pierdere pentru cultura naţională

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, consideră că moartea poetului Adrian Păunescu este o grea pierdere nu doar pentru literatura română, ci pentru întreaga cultură naţională, având în vedere că a fost "un ferment viu" în numeroase domenii: literatură, presă, muzică, arte plastice, medicină, inventică.

Urmărește
444 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor: Moartea fratelui meu Adrian Păunescu, o grea pierdere pentru cultura naţională

C.V. Tudor: Moartea fratelui meu Adrian Păunescu, o grea pierdere pentru cultura naţională (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Să ne aducem aminte câţi oameni a ajutat în ani 70-80, dar şi după aşa-zisa revoluţie", a arătat Vadim Tudor.

El a afirmat că a fost prieten cu Adrian Păunescu încă din copilărie.

"Aşa s-a întâmplat să ne împletească Dumnezeu drumurile. În 1964 ne-am întâlnit prima oară, la Cenaclul Nicolae Labiş, creat şi condus de mentorul nostru literar Eugen Barbu", a spus preşedintele PRM.

Vadim Tudor a arătat că, ulterior, s-au reîntâlnit în 1973, când Adrian Păunescu a prelaut şi a dus pe noi culmi revista "Flacăra", iar după anul 1992 nu s-au mai despărţit niciodată şi au întemeiat în acel an Partida Naţională în Senat.

"Pe el l-au dărâmat cel puţin două evenimente. L-au prăbuşit psihic demascarea lui ca un fel de criminal de război, în aşa-zisul proces al comunismului. Trei scriitori în viaţă erau puşi la zid: eu, Adrian Păunescu şi Mihai Ungheanu. Iată că ultimii doi s-au prăpădit, inima lor generoasa n-a mai rezistat", a arătat Vadim Tudor.

Potrivit acestuia, un al doilea eveniment a fost "eliminarea samavolnică" a lui Păunescu, printr-o "fraudă neruşinată", din Parlament. Vadim Tudor a amintit că în noiembrie 2008 Păunescu a câştigat detaşat colegiul uninominal în care a candidat pentru Senat, în Parlament a ajuns candidatul de pe locul patru.

"Asta l-a dărâmat pe fratele meu Adrian Păunescu", a adăugat Vadim Tudor.

Preşedintele PRM a arătat că, în ultimele zile, a vorbit de mai multe ori cu profesorul Şerban Brădişteanu, care i-a spus că doctorii erau pe cale să renunţe la resuscitarea lui Adrian Păunescu, să abandoneze.

"I-am spus: «Doctore, nu abandona. Va fi un cutremur mare în cultura română şi în societate dacă moare un om ca Adrian Păunescu, mai ales în aceste vremuri când e nevoie mai mult ca oricând de voci autoritare şi cu drept moral să spună nişte adevăruri»", a relatat C.V. Tudor.

Vadim Turdor a adăugat că a vorbit şi cu Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, rugându-l să se roage pentru sănătatea poetului.

"Pentru Adrian Păunescu a fost prea târziu. Din păcate, inima lui, care a fost atât de bombardată de toţi pigmeii, nu a mai rezistat. Dumnezeu să îl ierte!", a afirmat Vadim Tudor.

Poetul Adrian Păunescu a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la ora 7.15, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, a declarat doctorul Şerban Brădişteanu, şeful Clinicii de chirurgie cardiovasculară a unităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici