Calea Victoriei se transformă într-o scenă internaţională a teatrului de stradă, în weekend

Artişti internaţionali din Italia, Franţa şi Spania vor susţine spectacole itinerante în cadrul proiectului „Străzi deschise”, în weekendul 29-30 iunie.

178 afișări
Imaginea articolului Calea Victoriei se transformă într-o scenă internaţională a teatrului de stradă, în weekend

Sursa foto: Facebook

Potrivit unui comunicat al ARCUB, personajele fantastice de mari dimensiuni din celebra serie Harry Potter din Spania, giganticele broaşte luminoase Electro Frogs din Franţa, grupul de stegari Flag Wavers şi trupa Puglia Street Band din Italia se întâlnesc cu publicul bucureştean pentru a anima Calea Victoriei, pe segmentul traseului pietonal dintre Piaţa Revoluţiei şi Cercul Militar Naţional.

Fiecare trupă va susţine câte 5 reprezentaţii de aproximativ 30 de minute, atât sâmbătă, 29 iunie, cât şi duminică, 30 iunie.

Gigantele personaje gonflabile Harry Potter din Spania vor saluta trecătorii de pe Calea Victoriei, sâmbătă de la orele 10:10 şi 11:10, respectiv duminică, de la orele 18:10, 19:10 şi 20:10. Personajele magice din universul celebrei serii Harry Potter prind viaţă în structuri gonflabile de mari dimensiuni, luminate magnific.

Electro Frogs evadează din Franţa şi cuceresc publicul aflat pe Calea Victoriei strălucind cu mii de culori electrizante sâmbătă la ora 10:30 şi 11:30 şi în ziua de duminică de la orele 18:30, 19:30 şi 20:30. Amfibienii veseli îi invită pe cei prezenţi să intre în atmosfera deosebită de lumini şi sunet, transformând Calea Victoriei într-un tărâm de poveste, plin de culoare, energie şi muzică, în timp ce dansează pe ritmurile unui trio vibrant de saxofoane.

Flag Wavers, cu o istorie impresionantă ce îşi are rădăcinile în anul 1966 în Fossano, Italia, vor susţine reprezentaţii inedite de mânuire a steagurilor în ambele zile din weekend, sâmbătă – orele 10:20, 11:20 şi duminică – orele 18:20, 19:20, 20:20. Grupul şi-a consolidat reputaţia la nivel internaţional, prezentând spectacole remarcabile în diverse colţuri ale lumii, de la Japonia la Argentina şi de la Canada la Norvegia. Coregrafia lor este acompaniată de o orchestră formată din tobe şi trompete care interpretează muzică medievală, adăugând un element vibrant şi competitiv reprezentaţiei. „Principi d’Acaja” reuşeşte să păstreze vie arta mânuirii steagurilor, iniţial fiind o tactică militară nobilă, combinând expertiza tehnică cu o pasiune neînfricată pentru artă şi istorie.

Trupa dinamică de muzicieni Puglia Street Band din Italia aduce o explozie de energie pe străzile Bucureştiului, prin cele 5 reprezentaţii ale spectacolului itinerant ce estompează graniţa dintre formaţie şi public, sâmbătă la orele 10:00 şi 11:00 şi duminică de la orele 18:00, 19:00 şi 20:00. Într-o călătorie muzicală ce străbate genuri ca funk, rock, latin, pop şi balcanic, Puglia Street Band transformă spectatorii în participanţi activi ai evenimentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici